Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7348 - 04 dec 13:30

Zilele lui Iuda?

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 01 octombrie 2018

Referendumul pentru familie învrăjbeşte societatea civilă. Unii spun că votăm pentru PSD, alţii - pentru a fi protejaţi împotriva exceselor Occidentului, biserica că e vot pentru Dumnezeu

Zilele lui Iuda?

Preoţii ortodocşi braşoveni: „Dacă nu votaţi Da la referendum, îl trădaţi pe Dumnezeu aşa cum Iuda l-a trădat pe Iisus”
Slujbele de ieri din bisericile braşovene s-au transformat în promovarea referendumului care va avea loc weekendul acesta, relatează BizBrasov.ro. În mai multe biserici ortodoxe din Braşov, slujba a fost întreruptă de preoţi pentru a li se explica enoriaşilor de ce ar trebui să participe la referendumul pentru redefinirea familiei şi de ce trebuie „neapărat să votaţi da”. „Dacă nu votaţi Da la referendum îl veţi mânia pe Dumnezeu, pentru că îl veţi trăda, aşa cum Iuda l-a trădat pe Iisus”, au început preoţii să promoveze evenimentul de săptămâna viitoare. „Ne-a ţinut slujba, după care a început să ne spună de ce să votăm Da la referendum, de ce doi bărbaţi nu pot să crească un copil, pentru că acel copil are nevoie şi de îmbrăţişarea mamei şi de cea a tatălui”, a relatat o cititoare.
În plus, la ieşirea din biserică li s-a împărţit enoriaşilor o mulţime de tipizate şi afişe prin care se proclamau adevărurile despre referendum în aşa fel încât aceştia să nu se lase „manipulaţi” de „Satana”.Pro Democraţia: Modificarea Constituţiei nu va salva niciun copil
Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia Club Braşov, Radu Hossu (foto stânga), susţine că referendumul este decât o „unealtă politică a principalului partid de guvernare şi a liderului său, prin care se doreşte un transfer de beneficiu electoral în cazul succesului acestui scrutin”. În aceste condiţii, el le recomandă oamenilor să se informeze, inclusiv în ceea ce priveşte miza acestui scrutin. „Social-democraţii spun că nu au treabă cu acest referendum, dar fac o campanie de informare, promovând un discurs conservator şi discriminatoriu. Noi le cerem celor din PSD să îşi asume acest discurs, astfel încât oamenii să înţeleagă că există un scop politic”.
Preşedintele Pro Democraţia Club Braşov a reclamat şi modul în care este promovată modificarea Constituţiei prin intermediul referendumului. „Au apărut corturi, neasumate de nimeni, în care se găsesc mesaje conform cărora cine votează «Da» la referendumul din 6 – 7 octombrie salvează copiii României”. De asemenea, reprezentatul asociaţiei a precizat că în Săcele au fost observate afişe „pro modificarea Constituţiei” pe uşa unei grădiniţe. „Noi cerem să nu se permită instituţiilor de stat să facă propagandă referendumului. Vom monitoriza modul în care se face propaganda acestui referendum şi vom sesiza orice neregulă a instituţiilor competente”, a avertizat Hossu.  
„Considerăm că modificarea Constituţiei în sensul dorit de cei care promovează acest referendum nu aduce nicio schimbare juridică, căsătoria fiind deja reglementată prin Codul civil ca un drept al cuplurilor heterosexuale, dar acest referendum va avea un impact social de perpetuare a discriminării unei minorităţi sexuale. Studiile efectuate în alte state arată cea mai mare incidenţă a suicidului în rândul tinerilor tocmai în cadrul acestui grup. Reducerea discriminării, stigmatizării şi izolării sociale a acestor tineri şi a tuturor cetăţenilor români din această minoritate sexuală trebuie să reprezinte adevăratele priorităţi pentru orice cetăţean şi decident de bună credinţă”, susţin reprezentanţii Pro Democraţia. De asemenea, ei îi avertizează pe părinţi că prin modificarea Constituţiei, nu vor fi salvaţi copiii, ci din contră, noua reglementare ar putea avea ca efect o creştere a ratei de suicid în rândul tinerilor care aparţin unor minorităţi sexuale. „Familia din România suferă de foarte multe alte probleme, de la violenţa domestică la abandonul şcolar al copiilor, iar aceste subiecte ar trebui să fie prioritare pe agenda guvernanţilor”, a încheiat Hossu.Coaliţia pentru Familie şi adăpostul Constituţiei
Dacă Pro Democraţia Braşov consideră că familia tradiţională va avea aceleaşi probleme chiar dacă referendumul va trece, Coaliţia pentru Familie pretinde că cei mici vor fi protejaţi împotriva exceselor Occidentului. „Dacă acest referendum va trece, îi vom pune la adăpost de modificările pe care le-am văzut că au avut deja loc în vestul Europei. Parteneriate civile, căsătoriile între bărbaţi şi bărbaţi, adopţiile de copii de către aceste căsătorii, modificarea manualelor şcolare, în sensul de a reflecta aceste realităţi", crede Dan Florea (foto dreapta), preşedintele Comitetului judeţean Braşov al Coaliţiei pentru Familie, arată RTTBraşov.
Votul de sâmbătă - duminică va consfinţi în Constituţie, singura lege a ţării ce nu poate fi modificată decât prin voinţa poporului, credinţa majorităţii. „Valoarea de bază a poporului român este familia. Conform ultimului sondaj CURS din 2017 în proporţie de 87% români care susţin căsătoria dintre un bărbat şi femeie, iar iniţiativa noastră a fost semnată de 3 milioane de români şi îi îndemnăm să meargă la vot, pentru că se va clarifica în art. 48 din Constituţie definiţia căsătoriei. În  prezent ea este în baza termenului de soţi şi prin prezenţa la vot se va clarifica în sensul de a fi dintre un bărbat şi o femeie", explică preşedintele Coaliţiei pentru Familie Braşov.

Primarii, chemaţi la instruire privind „Referendumul pentru familie”
Prefectura Braşov a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o şedinţă cu primarii şi secretarii unităţilor administrative-teritoriale de pe raza judeţului Braşov, în care cei prezenţi au fost informaţi cu privire la modul de organizare a referendumului din perioada 6-7 octombrie. Cei prezenţi au avut ocazia să clarifice aspecte legate de acest eveniment, adresându-se direct reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Braşov.
„Am considerat necesară convocarea reprezentanţilor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Braşov pentru ca aceştia să fie informaţi asupra modului în care trebuie să organizeze în comunităţile lor referendumul, eveniment care va avea loc peste doar câteva zile. Am vrut să mă asigur că toţi primarii şi cei implicaţi în activitatea administrativă a localităţilor ştiu ce au de făcut atât înainte, cât şi în timpul procesului de votare, asigurându-i de tot sprijinul nostru”, a declarat prefectul Braşovului, Marian Rasaliu.
Cetăţenii cu drept de vot din judeţul Braşov îşi vor putea exprima opţiunea privind modificarea Constituţiei la una dintre cele 449 de secţii de votare, dintre care 177 sunt amenajate în municipiul reşedinţă de judeţ.

Pro Democraţia avertizează asupra riscului mare de fraudă şi caută observatori
Asociaţia Pro Democraţia - Club Braşov a lansat un apel public către cetăţenii interesaţi să se înscrie ca observatori la referendumul din 6-7 octombrie, astfel încât procesul să fie unul corect. Acest apel este lansat în contextul în care, la scrutinul de la sfârşitul acestei săptămâni nu va fi folosit sistemul de monitorizare electronică, fapt ce creşte riscul fraudării votului, arată ong-ul.
Potrivit reprezentantei Asociaţiei Pro Democraţia, Mariana Ţînţărean, în perioada 6 – 7 octombrie vor fi constituite echipe mobile de câte doi observatori, care vor verifica, în medie, câte 10 secţii de votare. „Va trebui să monitorizăm închiderea secţiilor în prima şi a doua seară. De asemenea, propunerea noastră este ca după prima zi a referendumului să fie numărate buletinele de vot care nu au fost folosite”, a mai spus reprezentanta Pro Democraţia.
Cetăţenii interesaţi, de peste 18 ani şi cu drept de vot, ce nu fac parte dintr-un partid politic, se pot înscrie pe site-ul www.apd.ro.

+0 -1

Comentarii

rammstein

2018-10-01 07:21:45


ai sictir...cu referndumul vostru...

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional