Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7216 - 27 mai 03:35

Zeci de posturi scoase la concurs pe final de an la spitalele din Braşov

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 15 decembrie 2015

Probleme cu personalul la nivelul de asistenţi medicali, dar şi în cazul personalului auxiliar - infirmieră sau îngrijitoare.

Zeci de posturi scoase la concurs pe final de an la spitalele din Braşov

Toate spitalele din municipiul Braşov au încercat să-şi completeze schema de personal până la finalul anului. În unele unităţi sanitare, concursurile au fost organizate deja, în altele urmează să aibă loc. Aproape în toate unităţile cele mai multe locuri libere sunt pentru personal medical mediu (asistenţi medicali), dar şi pentru personalul auxiliar (infirmieră sau îngrijitoare).
Astfel, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, concursul pentru ocuparea posturilor vacante a avut loc în noiembrie, fiind nevoie de asistenţi medicali, îngrijitoare, economist, casier, fochist. La Spitalul de Boli Infecţioase, posturile scoase la concurs sunt foarte puţine: un asistent medical, o îngrijitoare, un director financiar, un administrator. Concursul pentru asistent medical va avea loc astăzi, cel pentru îngrijitoare, mâine, iar pentru postul de administrator, concursul va avea loc în 17 decembrie, conform informaţiilor de pe pagina de internet a Spitalului.

2.063 lei brut, salariul unei infirmiere debutante la spitalul TBC
Şi Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) caută să-şi completeze schema de personal. Sunt 14 posturi vacante: trei pentru asistenţi medicali debutanţi, doi asistenţi medicali principali, patru îngrijitoare, trei infirmiere, un registrator medical debutant, un contabil debutant. Asistenţii medicali vor susţine examen în perioada 22-31 decembrie, iar rezultatele vor fi afişate în 6 ianuarie. Pentru celelalte posturi libere, concursul va fi organizat în perioada 22 şi 28 decembrie, iar rezultatele vor fi afişate în 31 decembrie. De asemenea, se mai caută un medic pentru Dispensarul TB din Săcele, iar concursul va avea loc în 23 decembrie.„Dacă vom ocupa şi aceste posturi vom avea acoperită cam 70-75% din schema de personal. Vom mai angaja şi la anul, dacă ne vom încadra în bugetul de venituri şi cheltuieli, dar am vrut să avem posturile acestea ocupate, pentru a putea fi prinse în bugetul de anul viitor”, a declarat Dan Moraru, manager Spitalul de Pneumoftiziologie. Potrivit acestuia, salariul unei infirmiere debutante este de 2.063 lei brut.

La Neuro se acceptă şi asistenţi medicali de abia ieşiţi din şcoală
Concurs pentru ocuparea posturilor libere este şi la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie, în perioada 16-21 decembrie. Astfel sunt libere şase posturi pentru asistenţi medicali (pentru cinci nu este necesară vechimea), un post de infirmieră şi unul de îngrijitoare. La concurs s-au înscris 11 persoane pentru posturile de asistenţi medicali, şapte pentru asistenţi farmacie debutant şi trei persoane pentru posturile de infirmieră/îngrijitoare, conform informaţiilor de pe site-ul spitalului.

Cele mai multe locuri disponibile - la Copii şi Judeţean
Cele mai „bogate” oferte de angajare le au Spitalul de Copii şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, după cum este afişat pe paginile de internet ale unităţilor medicale. Astfel, la Spitalul de Copii, pe diferite secţii, sunt libere 23 de posturi, dintre care 10 pentru infirmiere, şase pentru îngrijitoare, şase pentru asistenţi medicali şi mai este un post de spălătoreasă. Pentru acestea sunt înscrişi 21 de candidaţi, cei mai mulţi pentru posturile de infirmieră (9) şi asistent medical (8). Concursul pentru personalul auxiliar a avut loc deja fiind promovate nouă persoane pentru posturile de infirmieră şi trei pentru îngrijitoare. Concursul pentru asistenţi medicali urmează să aibă loc în perioada 15-17 decembrie. Tot Spitalul de Copii mai vrea să angajeze şi doi medici, unul pentru ORL, unul pentru UPU. Anunţul a fost publicat în „Viaţa Medicală” din 13 noiembrie, iar concursul va fi organizat în maxim 90 de zile de la această dată. De asemenea, în ianuarie, în unitatea sanitară va mai fi organizat un concurs pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical Radiologie. Dosarele de înscriere pot fi depuse până în 28 decembrie.

Posturile de ocupă greu: „Am tot scos posturi libere la concurs, însă nu au fost ocupate”
La Spitalul Judeţean, recent a avut loc un concurs în urma căruia vor fi angajate 33 de persoane, ca asistenţi medicali pe diferite secţii, iar două candidaţi promovaţi vor fi autopsieri. Disponibile erau 29 de posturi pentru asistenţi medicali generalişti, doi asistenţi medicali laborator, un autopsier şi un asistent medical nutriţie şi dietetică. Au mai fost scoase la concurs şi 24 de posturi de infirmiere, 13 de îngrijitoare şi cinci brancardieri. În urma concursului vor fi angajate 12 infirmiere şi trei brancardieri.
În 17 decembrie, la unitatea medicală va mai fi organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi pentru personal TESA: un telefonist, trei electricieni, un sudor, doi muncitori necalificaţi la Biroul Administrativ, Aprovizionare-Transporturi.
Tot la Judeţean mai sunt disponibile şi posturi pentru medici: doi specialişti medicină internă, un specialist Anatomie patologică, un medic Medicină de laborator pentru Unitatea de transfuzii sanguine şi un medic primar pentru Cabinetul de Pneumologie din pavilionul Astra. Anunţul a fost publicat în Viaţa Medicală în 13 noiembrie, iar concursul va fi organizat în maxim 90 de zile de la publicare, adică până în 13 februarie.
„Noi, de-a lungul anului am tot scos posturi libere la concurs, însă nu au fost ocupate. Am vrut să mai scoatem acum, pentru că deficit este în continuare, apoi va începe un nou an şi va mai dura o vreme până să putem organiza noi concursuri. Deficitul apare şi din cauza mişcării personalului de la stat la privat. Acum, deficit este şi pentru posturile de infirmieră şi îngrijitoare. Nu sunt posturi atractive”, a declarat Daniela Neculoiu, manager Spitalul Judeţean Braşov.

 

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional