Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 18:01

„We Are the World”, cu vocile Braşovului

Autor:

Publicat la 06 mai 2020

Proiectul a fost iniţiat de o tânără din Braşov, acum studentă în Germania

„We Are the World”, cu vocile Braşovului

„We are the world”, piesa compusă de Lionel Richie împreună cu Michael Jackson și care a generat peste 60 de milioane de dolari pentru cauze umanitare, datorită mesajului profund transmis, a inspirat un grup de 26 de tineri din Braşov, cu vârste între 15 şi 24 de ani, unii dintre ei departe de casă, în ţară sau peste hotare, şi nu neapărat muzicieni. Ei au preluat acum tema melodiei lansate cu 35 de ani în urmă şi şi-au pus amprenta artistică personală - vocală sau instrumentală, pentru a transmite lumii, la rândul lor, propriul mesaj de solidaritate, cu cei aflaţi din linia I Covid 19, medicii, dar şi cu cei care şi duc propria luptă cu viaţa din cauza duşmanului nevăzut numit Covid-19.

 
Irina Muntean, „dirijorul” din Munchen
 
 
Iniţiatorul proiectului „We are the world - Quarantine Cover | Together@Home” este Irina Muntean din Braşov, acum studentă la Facultatea de Informatică a Universităţii Tehnice din München. Deşi are doar 20 de ani, experienţele ei muzicale sunt multiple. A început să cânte de la vârsta de 4 ani, când a avut şi primele apariţii la televiziunile locale si naţionale. A fost prezentă la 12 ediţii ale Festivalului naţional Gaudeamus şi a fost de 10 ori în echipa care a reprezentat România la Festivalul Internaţional Kieler Woche din Germania. Membră a mai multor formaţii de-a lungul timpului, ca 4Stage, No Strangers şi Young Romanian Artists, a susţinut o serie de concerte, abordând un repertoriu foarte variat. A studiat canto, pian, chitară, petrecând multe ore în Studioul „Gaudeamus” al tatălui său. Experienţa şi pasiunea de a mixa, înregistra audio şi video le-a dobândit de asemenea în acest studio. A avut experienţe muzicale atât în România, cât şi în Italia, Germania, Franţa, Grecia, Bulgaria. Este pasionată de tot ce înseamnă artă, în mod special de arta muzicală sub toate formele ei.
„Această iniţiativă a pornit de la un simplu gând: cum ar fi dacă am folosi tot acest timp de care dispunem, fiind creativi şi exprimându-ne, pentru a contribui la răspândirea unui mesaj puternic în plină pandemie? Răspunsul avea să se concretizeze în scurt timp. Dorul de muzică, cât şi de persoanele dragi mie, cu care obişnuiam să iau parte la tot felul de proiecte muzicale, dar şi dorinţa de a lua atitudine în această perioadă grea, m-au împins de la spate să dau startul acestui proiect. Astfel, le-am descris Mariei Doboş, Teodorei Enache şi Ioanei Rucsanda conceptul imaginat de mine, iar acesta a luat amploare rapid: curând aveam să cântăm la unison toţi 26. Alegerea piesei a fost dirijată de mesajul puternic trasmis: «We Are the World», piesa compusă de Michael Jackson şi Lionel Richie cu 25 de ani înainte, exprimă ideea unei societăţi unite, care în vremurile dificile luptă pentru o lume mai bună. Muzica este speranţa şi puterea noastră de a răspândi acest mesaj tuturor celor care ne ascultă. Astfel ne-am mobilizat şi am început producţia piesei, cât şi cea a videoului. Câteva zile mai târziu am avut bucuria să lansăm acest proiect muzical şi să aducem zâmbete pe buzele oamenilor”, a declarat Irina. 
 
Andreea Sicoe: Mesajul nostru către ceilalţi? Nimeni nu este singur în nici un moment al vieţii! 
 
 
O altă membră a grupului este Andreea Sicoe. Reprezentant al echipei Braşov la conferinţele internaţionale NASA în doi ani, olimpică naţională la Limba şi Literatura Română şi actualmente studentă la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Andreea spune că indiferent de meleagurile pe care a purtat-o performanţa mereu a avut în bagaj muzica. A terminat Școala Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu”, a activat în Corul Colegiului Naţional „Andrei Șaguna”. Se consideră o iubitoare desăvârşită a artei şi aşteaptă să ne spună cum muzica te ajută să ajungi acolo unde îţi doreşti cel mai mult. 
„Totul a început cu câteva luni în urmă, când câţiva din grupul nostru au participat la un concert organizat la Facultatea de Muzică din Braşov. Atunci intenţionam să concretizăm proiectul muzical după regulile ştiute, adică să ne întâlnim, să repetăm, să înregistrăm împreună piesa. Începutul perioadei de carantină ne-a făcut făcut să ne schimbăm doar modul de abordare, nicidecum să renunţăm la idee, astfel că am făcut totul online. A fost mult de muncă, a fost nevoie de perseverenţă din partea fiecăruia dintre noi să lucrăm individual, fiecare din locul în care se află în izolare, apoi să facem montajul piesei. Acum ne bucurăm că ne-am armonizat şi ne-a ieşit totul bine. S-a dovedit, totuşi, că muzica poate doborî orice barieră, fie ea spaţială sau de restricţionare a liberei circulaţii. Mesajul nostru către ceilalţi? Nimeni nu este singur în nici un moment al vieţii! Trebuie să gândim pozitiv, ne putem bucura de muzică, ne putem bucura de noi!”, a declarat Andreea Sicoe.
 
Teodora Enache: . Acesta este modul nostru de exprimare, pentru a le arăta oamenilor să putem fi uniţi indiferent de greutăţile pe care le traversăm
 
 
Teodora Enache este un alt membru al trupei fără nume. Drumul în muzică l-a început timid, încă de la 4 ani, însă s-a dovedit a fi unul impresionant, plin de concursuri naţionale şi internaţionale, de concerte şi de clipe trăite doar în compania notelor muzicale şi a reflectoarelor. Și-a dedicat întreaga viaţă muzicii care, spune ea, s-a dovedit a fi cel mai bun medicament care a format-o ca om. Poate de la acest medicament se trage şi dorinţa de a avea o frumoasă carieră în muzică în viitorul apropiat. A terminat Școala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu”, de-a lungul timpului a făcut parte din corul Camerata vesela, din grupul vocal No Strangers şi din corul Colegiului Naţional „Andrei Șaguna” Brasov. Pianul i-a fost mereu alături în această evoluţie.
„Pentru mine, acest proiect artistic înseamnă dedicare, pasiune, tot ce am cultivat de-a lungul timpului, muzical vorbind. Eu cânt de la vârsta de 4 ani şi de atunci mi-am investit majoritatea timpului în educaţia artistică. De obicei cânt solo, iar acum mă bucur că am avut ocazia să am o interpretare alături de alţi 20 de tineri cu aceeaşi pasiune. Acesta este modul nostru de exprimare, pentru a le arăta oamenilor să putem fi uniţi indiferent de greutăţile pe care le traversăm. Suntem alături de oamenii bolnavi, cărora vrem să le transmitem optimismul nostru, să ştie că suntem cu gândul la ei", a spus Teodora Enache.
(Material realizat pe baza interviurilor de la Radio România Braşov şi televiziunea online TViBV)
 
We Are the World
There comes a time when we heed a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
and it's time to lend a hand to life
The greatest gift of all
 
We can't go on pretending day by day
That someone, somewhere will soon make a change
We are all a part of God's great big family
And the truth, you know,
Love is all we need
 
We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day
So let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true we'll make a better day
Just you and me
 
Well, send them your heart
so they know that someone cares
And their lives will be stronger and free
As God has shown us by turning stones to bread
So we all must lend a helping hand
 
We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day
So let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true we'll make a better day
Just you and me
 
When you're down and out,
there seems no hope at all
But if you just believe
there's no way we can fall
Well, well, well, let's realize
that a change can only come
When we stand together as one
 
We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day
So let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true we'll make a better day
Just you and me
 
...............................
 
Noi suntem lumea
Vine un moment când auzim o anumită chemare,
Când lumea trebuie să se unească, să devină un tot întreg,
Sunt oameni ce mor
Şi e timpul să dăm vieţii o mână de ajutor,
Cel mai mare dar posibil.
 
Nu putem continua să ne prefacem zi de zi,
Că cineva, undeva va face o schimbare în curând,
Toţi suntem parte din familia mare a lui Dumnezeu,
Şi ştii, adevărul e că
Avem nevoie doar de iubire.
 
Suntem lumea, suntem copiii,
Suntem cei care fac ziua mai luminoasă,
Aşa că, hai să începem să dăm.
Există o alegere care o facem,
Ne salvăm propriile vieţi,
E adevărat, noi vom face viitorul mai bun,
Doar tu şi eu.
 
Trimite-le inima ta, ca să ştie că există cineva căruia îi pasă,
Şi vieţile lor vor fi mai puternice şi libere,
Aşa cum Dumnezeu ne-a arătat când a transformat pietrele în pâine,
Aşa şi noi trebuie să întindem o mână de ajutor.
 
Suntem lumea, suntem copiii,
Suntem cei care fac ziua mai luminoasă,
Aşa că, hai să începem să dăm.
Există o alegere care o facem,
Ne salvăm propriile vieţi,
E adevărat, noi vom face viitorul mai bun,
Doar tu şi eu.
 
Când eşti la pământ şi trist, şi se pare că nu mai este nici o speranţă,
Dar dacă ai credinţă, nicicum nu putem da greş,
Haideţi să ne dăm seama că o schimbare poate veni
Doar atunci când vom fi împreună, ca un tot întreg,
 
Suntem lumea, suntem copiii,
Suntem cei care fac ziua mai luminoasă,
Aşa că, hai să începem să dăm.
Există o alegere care o facem,
Ne salvăm propriile vieţi,
E adevărat, noi vom face viitorul mai bun,
Doar tu şi eu.
 
+2 -5

Comentarii

Willy

2020-05-06 20:25:47


@DanaBv Ce zic eu si ce ai inteles tu.

DanaBv

2020-05-06 12:44:28


Foarte frumos videoclipul, ca si ideea din spatele lui. Mi-a mers la suflet mesajul vostru de solidaritate. Multumesc pentru cele aproape 5 minute muncite din greu de voi pentru ca eu si altii ca mine sa simtim un curcubeu in suflet si sa ne spunem: da, totul va fi bine, chiar daca stim prea bine ca nu e chiar-chiar adevarat...

DanaBv @Willy

2020-05-06 12:40:25


Imi pare asa de rau de cei care se simt singuri in aceste momente dificile. Eu una am simtit in permanenta ca prietenii imi sunt alaturi, ca-mi sar in ajutor la greu, am vazut Oameni de Omenie care si-au ajutat semenii aflati in situatii dificile, care au confectionat pe cheltuiala lor masti si vizoare pentru medici, politisti si vanzatori din piete, care au dus mancare celor aflati in spitale sau carantina, care au adunat bani si au cumparat ventilatoare etc etc etc. Am incercat si eu sa ajut dupa puterile mele si m-am simtit o mica parte dintr-un mare Tot care se numeste solidaritate umana. Uite, Willy, macar aici, in acest spatiu virtual, nu esti singur! Pentru ca dac-ai fi singur, n-ai avea cui sa-i spui sa vanda gogosi altora! Si n-ar fi cine sa te supere contrazicandu-te! :)

Willy

2020-05-06 03:15:29


Ne-am scos. Acum dorm mai linistit. Fetei care spune ca "Nimeni nu este singur în nici un moment al vieţii!" ii spun doar atat. Vinde gogosi altora. In astea doua luni chiar am fost singuri. Numai frica de spitalele romanesti ne-a tinut cat de cat in case. Si in general suntem singuri. Abandonati de stat. Abandonati de institutiile statului. Ne descurcam cum putem fiecare de atatia ani. Mai cu o spaga, mai cu o relatie, mai cu o fenta. Luati la intamplare o instituie aiurea, oricare. Sunati sa cereti o informatie. Inchideti telefonul. Cum a fost? Mergeti pana acolo. Cereti o informatie. Cum a fost?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie