Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7218 - 29 mai 21:37

„Vrem spitale…

Autor: Preot Antonio ARONEASA

Publicat la 06 noiembrie 2015

„Vrem spitale…
Care ar trebui să fie continuarea sloganului de mai sus? Obişnuiţi să fim manipulaţi ştim, poate în cea mai mare parte, un singur răspuns : „…, nu catedrale”. De ce vine în minte un astfel de răspuns? Pentru că, în aceste zile tragice, urmate de revolta străzii împotriva politicienilor corupţi, ideologii de serviciu nu dorm. Şi-au scos scutecele pregătite probabil din timp cu lozincile anti-Biserică, în special anti-BOR. La rândul ei, partea ideologizată şi supusă „gândirii corecte” a preluat cu mare drag aceste lozinci, ca să ştie poporul ce trebuie să gândească. Am văzut însă, întâmplător, în mulţimile de oameni care au ieşit în stradă şi un altfel de slogan: „vrem spitale, nu destrăbălare”. Cât de bine surprinde acest slogan miezul adevărat al problemei şi al dramelor petrecute în ultima vreme în ţară. Însă acest îndemn nu este pe placul celor care se străduiesc să destrăbăleze mintea omului în toate modurile posibile, ceea ce face ca el să nu fie difuzat decât în locuri puţin ştiute. Ar trebui să scriem mare, peste tot, „VREM SPITALE, NU DESTRĂBĂLARE”. Asta pentru că o viaţă onestă îţi asigură adevărata libertate, pe când omul cu mintea cuprinsă de patimi de tot felul este cel mai uşor manipulabil. Însă, între toate minciunile deliberat vehiculate de cei responsabili cu răspândirea lor şi îndoctrinarea oamenilor cu minciuni, sunt unii care caută cu minte lucidă adevărul din spatele sloganurilor care răspândesc minciuni şi creează false probleme. 
În primul rând este absolut normal să fie lămurită falsa raportare a numărului de biserici la cel de spitale. În ţara noastră există 18.436 de lăcaşuri de cult (sunt incluse toate cultele recunoscute de statul român) şi 453 de spitale - raportul de 40, 69 la 1 pentru biserici. În Suedia sunt 3.384 de locaşuri ale Bisericii Suedeze şi împreună cu ale celorlalte culte sunt în jur de 4000, în vreme ce spitale sunt în număr de 97, deci un raport de 41 la 1 pentru biserici. În SUA sunt aproximativ 5.580 de spitale şi 350.000 de locaşuri de cult , raportul fiind de 62 la 1 în favoarea bisericilor. Iată două exemple concludente - şi acestea ar putea continua -  care arată că nu suntem nici pe departe atât de habotnici precum socotesc unii. De regulă cei care scriu lozincile pe scutece şi le presară în minţile oamenilor, nu au argumente atunci când prezintă cifre false, iar dacă sunt întrebaţi, în locul răspunsurilor lămuritoare aruncă cu ironii în spirit de … glumă!
 
Care e situaţia de fapt?
Spitale vs. Biserici - ca şi cum Biserica ar fi responsabilă pentru desfiinţarea unor spitale, sau pentru plecarea medicilor din ţară în căutarea unor condiţii decente de muncă şi de trai. Iată răspunsul unui medic şi cunoscut jurnalist la această falsă raportare. Vlad Mixich spune aşa pe hotnews.ro - de altfel o platformă pe care se găsesc cu duiumul articole anti-BOR - : „România are mai multe paturi de spital pe cap de locuitor decât multe alte ţări UE, suntem în jumătatea superioară a clasamentului. Condiţiile însă sunt cele mai proaste din Europa, iar numărul de medici cel mai mic (doar polonezii stau mai rău). Pe de altă parte, Bucureştiul are cel mai mare număr de medici specialişti la mia de locuitori din România, număr comparabil cu cel din ţările vest europene. Astea sunt fapte, nu impresii.” Dar, aceste informaţii reale venite din interiorul sistemului nu sunt dorite pentru că nu ating anumite scopuri. E trist că între dorinţele românilor care au ieşit în stradă, sătui de corupţie şi de minciună, se strecoară dorinţe izvorâte din ură şi dintr-o greşită înţelegere a lucrurilor. M-aş bucura în schimb să văd scris măcar pe o pancartă „Dumnezeu este cu noi”.  
 
 
 
+5 -0

Comentarii

antonio aroneasa

2015-11-09 08:44:11


Pentru CCC, Oamenii inteligenti sunt nebisericosi? Sunt si din acestia, nimic de zis, dar sunt o sumedenie de oameni destepti credinciosi practicanti. Deci, informatie gresita!

antonio aroneasa

2015-11-09 08:42:11


Draga Cristian, Bisericile construiesc si gradinite, si case de batrani, chiar si spitale, insa ele nu sunt mediatizate de presa care cauta senzationalul. Nu dau exemple concrete acum. In acelasi timp, bisericile parohiale organizeaza activitati culturale cu tinerii, activitati filantropice si asta chiar in parohiile sarace. Spre mai buna edificare, daca am timpul necesar, voi oferi si exemple concrete. Chiar din Brasov. Sunt destule.Disputa aceasta intre ,,spitale si catedrale,, este una cat se poate de falsa si uita-te ca oamenii seriosi nici nu o aduc in discutie. Toate cele bune si Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!

aroneasa antonio

2015-11-09 05:26:56


CCC, Punctual: 1. Spre deosebire de tine, asa cum ti-am axplicat si in alte randuri, nu ma acund sub pseudonim. Unde-i draga curajul? Te semnezi anonim? Marturia mea este semnata. Probabil frustrarile tale nu te lasa sa iti exprimi opiniile corect si sa fii ,,tu,, cel care le scri. Ma rog, e treaba ta! 2. Poate erai obosit cand ai citit articolul, dar daca vezi cel putin vreo insinuare legata de satanismul din Colectiv spunemi-o. Aceasta insinuare e doar in mintea ta. 3. Oamenii Bisericii nu au stat nici pe departe deoparte (!), ci au facut ceea ce sunt chemati sa faca: s-au rugat. Primul care a ajuns in clubul Colectiv, alaturi de pompieri a fost un preot. Ortodox. Sunt imagini, sunt stiri si cei care vor sa fie informati onest se informeaza. De asemenea preotii s-au rugat in Sfanta Liturghie pentru cei decedati. Eu insumi i-am pomenit nominal si ii voi pomeni pe cei care au murit aolo si i-am indemnat si pe credinciosi sa o faca. Iata cat de concret. Insa, din pacate,cei care savureaza sa fie mintiti, cauta minciunile care le hranesc inselarea. 4. Cat despre onestitate, chiar dumneata ,,mister CCC,, imi dai lectii de atitudine onesta? Hai sa fim seriosi! Toate cele bune si Dumnezeu sa iti lumineze mintea! Tie si noua tuturor. Doamne ajuta!

DanaBv

2015-11-06 17:54:21


"O gesita intelegere a lucrurilor", spui, parinte. Asa o fi, se pare ca noi astia laicii intelegem altfel lucrurile decat domniile voastre, fete bisericesti. De exemplu eu nu pot nicicum pricepe de ce cere preotul care va boteza maine copilul unei prietene, printre multe altele, 1 kilogram de ulei de masline! Un kilogram intreg, si neaparat de masline. Pentru un singur copil! Asta ar fi una. In alta ordine de idei, daca te-ar bucura, parinte, sa vezi o pancarta cu "Dumnezeu este cu noi", de ce nu scrii dumneata, parinte, pancarta aia si de ce nu vii cu ea alaturi de manifestanti? Tocmai asta este problema, parinte, de ce stati deoparte si nu va implicati?!

CCC

2015-11-06 10:26:13


Toni, ti-ai gasit un moment prost pentru a iti expune saracia de idei. Binenteles ca orice astfel de statistica este usor de taxat! Priveste doar ce insinuare debitezi si nu esti in stare sa o duci pana la capat: esti dintre cei ce sustin ca acei oameni erau in acel club pentru a se destrabala si drept consecinta si-au primit rasplata. Continuarea logica ar fi ca tocmai din aceasta cauza oamenii bisericii se tin deoparte de acel loc si prefera sa se roage in linistra bisericii. Macar pentru ca nu ai minimul curaj sa exprimi asta pana la capat ar trebui sa ajunga, sa nu mai continuam sa spunem ca revolta este datorata modului in care biserica sfideaza societatea si incearca sa o controleze, incepand cu scoala si pana la presiunea politica. Toni, fa ceva cinstit, incearca sa inveti copilasii sa deseneze, nu mai promova un manual decrepit, retard si nefericit. Te cred ca vrei sa ai un cuvant de spus, dar intelege ceva simplu, oamenii inteligenti nu vor fi niciodata bisericosi. Suntem in 2015, ai observat?

"jurnalisti" acestui fituici

2015-11-06 09:26:01


Va respectam, dl Rammstein, pentru opiniile dvs, va respectam pentru ca (nu)va pierdeti timpul sa ne cititi ziarul. Articolul dlui Aroneasa e tot o opinie, asumata de dumnealui cu nume si prenume ca autor, nu sub pseudonim. E un punct de vedere, il respectam si il pretuim. Noi ca publicatie informam, nu ne dam cu parerea. Judecatile de valoare le fac cititorii, adica dvs. Tocmai de aceea, avem o rugaminte: renuntati, in comentariile dvs., la injuraturi, calificative calomnioase, deoarece ne pare cateodata rau pentru ca, tocmai din acest motiv, nu va putem posta comentariile. Unele foarte pertinente de altfel, taioase, dar demne de luat in considerare. Nu facem referire neaparat la dvs., dar nu putem permite ca, sub anonimatul unui pseudonim, sa dam voie oricui sa arunce acuzatii si insulte, fara responsabilitate. O opinie trebuie asumata, cu nume prenume, date de identificare. Pentru ca exista cod penal, cod civil, pentru ca libertatea fiecaruia se termina acolo unde face rau altuia, pentru ca nimeni nu e vinovat fara dovada. "jurnalisti" acestui fituici - asa cum ne-ati descris dvs.

rammstein

2015-11-06 07:31:13


"În ţara noastră există 18.436 de lăcaşuri de cult (sunt incluse toate cultele recunoscute de statul român) şi 453 de spitale - raportul de 40, 69 la 1 pentru biserici. În Suedia sunt 3.384 de locaşuri ale Bisericii Suedeze şi împreună cu ale celorlalte culte sunt în jur de 4000, în vreme ce spitale sunt în număr de 97, deci un raport de 41 la 1 pentru biserici. În SUA sunt aproximativ 5.580 de spitale şi 350.000 de locaşuri de cult , raportul fiind de 62 la 1 în favoarea bisericilor. Iată două exemple concludente - şi acestea ar putea continua - care arată că nu suntem nici pe departe atât de habotnici precum socotesc unii. De regulă cei care scriu lozincile pe scutece şi le presară în minţile oamenilor, nu au argumente atunci când prezintă cifre false, iar dacă sunt întrebaţi, în locul răspunsurilor lămuritoare aruncă cu ironii în spirit de … glumă!"..... vad ca omul le are cu statistica !!..oare cine o fi facut-o ?????..cine i-a dat aceste cifre ???.. acum sa-l intreb pe omul lui Dumnezeu daca tot o tine de statistici ...CE AVERE ARE PAPA ??/..CE AVERE AU PREOTII DIN TARILE DATE CA EXEMPLU ??...SAU PREDICATORII DIN STATE ????...ASTA N-O SPUI BA ?....DAR FACEM STATISTICA !!!>UNDE A AJUNS BISERICA ORTODOXA ROMANA!!!..DAR DE CE NU SPUI TU DE CONFRATII TAI DIN TARA ?...UITE PREOTII CATOLICI,UNITARI,EVANGHELICI,MUSULMANI...CE AVERI AU ??..CUM SE PLIMBA EI CU 'mercedesul"!!!..ce afaceri au ei in comparatie cu voi !!.. si ca sa-ti dau alte date ...CUM E POSIBIL BA SA IEI BANI PENTRU UN BOTEZ,DACA ESTI CRESTIN ???...PAI CHRISTOS A LUAT BANI CAND A BOTEZAT ENORIASII IN APA IORDANULUI ????...si ca sa sti in niciun cult crestin din lumea asta (IN AFARA DE VOI )nu se iau bani pentru crestinare!!!!asta sa sti !!!..acum v-ati descalificat ca meserie !!..sa sti ba ca omul de rand are credinta in el ,nu trebuie sa veniti voi sa-l indoctrinati !!!... imi pare rau ca "jurnalisti" acestui fituici au muscat momeala ortodoxa a ta >..acest articol era valabil pentru campania electorla (cum de fapt v-ati facut de ras in toamna anului trecut )pentru manipularea grosolana a populatiei !...pentru cei ce traiesc de sute de ani in brasov acest articol pare o sfidare a bunului simt adresata celorlaLte confesiuni !!..RUSINE !!!..sa va fie rusine !..adevarul zilnic va contarzice ...ATI TRANSFORMAT ORTODOXISMUL INTR-O IDEOLOGIE NATIONALISTA !!!..NU INTR-O CREDINTA !!..CARE MAI E DIFERENTA DINTRE VOI SI FUNDAMENTALISMUL ISLAMIC ?????...nici una !!!.. stiu ca n-o sa apara acest comentariu dar macar citi-l voi astia ultra fericiti !! ..

Cristian

2015-11-06 06:35:58


Desigur nu Biserica este de vina ca nu sunt bani pentru spitale,de vina sunt politicieni,guvernul ,primarii care aloca fonduri din bugetele locale pentru construirea bisericilor,fonduri substantiale care lipsesc pentru alte proiecte.Gresala de a returna Bisericilor averile confiscate de A.I.Cuza o ducem mai departe prin alocarea de fonduri din toate bugetele pentru biserici,din facilitatile acordate de stat privind neimpozitarea ar trebui sa-si construiasca singuri cite biserici vor.Mai ales ca nu construiesc gradinite,case pentru batrini si nevoiasi,si dece nu spitale,poate ca biserica este buna dar deocamdata este departe de nevoile celor slabi financiar si nevoiasi.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional