Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 13:40

Vlad Vrabie, elevul anului la Meşotă

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 08 februarie 2016

Pentru al doilea an, Evelina Cârciu a fost desemnată „profesorul anului”

Vlad Vrabie, elevul anului la Meşotă

Foto:  Meşotiştii şi-au premiat oamenii valoroşi în cadrul festivităţilor prilejuite de aniversarea a 147 de ani de existenţă a Colegiului.




Foşti şi actuali meşotişti au sărbătorit, la sfârşitul săptămânii trecute, la Sala Patria, 147 de ani de la înfiinţarea colegiului. Le-au fost alături reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi ai administraţiei locale. „Colegiul «Dr. Ioan Meşotă» este întotdeauna sinonim cu excelenţa, performanţa, seriozitatea, ambiţia. Cred că astea ar fi trăsăturile pe care le imprimă liceul. Cum ar trebui să fie un elev care vrea să studieze aici. În primul rând cinstit, foarte corect, dornic de afirmare şi de învăţătură”, a declarat Aurel Bârsan, director Colegiul „Dr. Ioan Meşotă”.
La moment aniversar, au fost premiaţi cei mai buni elevi care s-au remarcat la diverse concursuri şcolare naţionale şi internaţionale. „Asociaţia părinţilor s-a implicat în mod activ în organizarea acestui eveniment, toţi elevii care s-au remarcat la concursurile şcolare naţionale şi internaţionale vor primi premii şi plachete. Este un moment în care excelenţa este evidenţiată şi este importantă pentru toţi, pentru că astăzi au un exemplu bun în faţa lor şi ceilalţi care n-au reuşit să atingă performanţe atât de înalte în învăţământ. Avem undeva la 56 de copii ce vor fi premiaţi”, a declarat Adina Durbacă, viceprimar municipiul Braşov.

„Profesorul Anului” şi-a dedicat premiul elevilor săi: „Am fost privilegiată că i-am cunoscut”
Alături de olimpici, au fost premiaţi şi „Profesorul Anului”, precum şi „Elevul Anului”, pentru performanţe realizate în cursul anului şcolar trecut. Astfel, Evelina Cârciu este „Profesorul Anului”, pentru a doua oară. Modestă, profesoara a mulţumit colegilor care i-au acordat acest titlu. „E o senzaţie destul de copleşitoare. Este şi un disconfort pentru că sunt şi foarte mulţi colegi valoroşi. Faptul că numele meu reapare în această decizie mă încurajează, dar sunt mulţi profesori care merită şi pe care eu îi văd ca pe nişte modele de demnitate şi de muncă. Mă mai linişteşte ideea că se numeşte premiul anului şi atunci este vorba despre un an şi atât. Probabil, premiul a venit ca rezultat al reuşitei de la Concursul Naţional Humanitas. Copiii au luat locul I, dar am fost privilegiată că i-am cunoscut şi am putut citi cărţi deosebite împreună. Poate titlul a venit şi pentru că eu coordonez anuarul, dar şi acolo e vorba despre efort colectiv. Poate este vorba despre rezultatele elevilor la olimpiadă dar, din nou, ele n-ar fi posibile, dacă n-ar fi elevi foarte harnici şi entuziaşti în ce înseamnă lectură”, a declarat dascălul de Limba şi Literatura Română.

„Elevul anului” şi secretul succesului: „În principal ar trebui să fie polivalent, enciclopedic”
Vlad este elev în clasa a XII-a acum şi a fost desemnat „Elevul anului” pentru activitatea desfăşurată de-a lungul anilor de liceu. A participat la numeroase olimpiade şi concursuri. Pasiunea lui este chimia, însă şi latura umanistă l-a atras. „Întotdeauna am fost atras de activitatea academică. Am fost curios în legătură cu toate şi am participat la mai multe olimpiade şi concursuri, la chimie, de regulă, şi anul trecut am câştigat Concursul Humanitas cu echipa şcolii”, a spus Vlad Vrabie (foto stânga). Mai departe vrea să urmeze Farmacia, la Bucureşti. Pentru cei care aspiră să ajungă la performanţele sale, are câteva sfaturi. „În principal ar trebui să fie polivalent, enciclopedic, să fie interesat de multe domenii, nu doar ale ştiinţei, ci şi de partea umanistă. M-a pasionat româna, mai ales datorită Concursului Humanitas, care mi-a dezvoltat latura umanistă. Asta şi datorită «Profesorului Anului», doamna Evelina Cârciu (foto dreapta). Am putut descoperi miturile lumii şi eseistică, dar şi altele”, a detaliat meşotistul.

„E destul de greu să ajungi la Meşotă. Am muncit foarte mult pentru asta”
Cei care au ales să studieze la acest colegiu spun că au toate şansele de partea lor. „Am ales cu sufletul, deoarece am fost în Meşotă şi în clasele V-VIII. Am avut parte de un anturaj foarte bun şi asta a fost determinant în alegerea liceului. Sunt foarte mulţumit de profesorii noştri, majoritatea sunt buni mentori şi avem ce învăţa de la ei atât în timpul orelor, cât şi afara lor”, ne spune Cosmin, elev în clasa a X-a. „Am ales acest colegiu pentru că este de prestigiu, este foarte bun şi mi-am dorit dintotdeauna să ajung aici, de când eram mică. E destul de greu să ajungi la Meşotă. Am muncit foarte mult pentru asta”, a explicat Maria, elevă în clasa a IX-a.

Vor învăţa într-un singur schimb
„Ne propunem să păstrăm aceste rezultate, ba chiar să le şi îmbunătăţim, mai ales că anul acesta se va termina corpul nou de clădire, care ne va permite să ne desfăşurăm activitatea în condiţii normale, adică într-un singur schimb”, a mai spus directorul Colegiului, Aurel Bârsan.
 

+8 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie