Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8170 - 25 apr 09:27

Vechile reţete ale Transilvaniei, reinterpretate de bucătari din Braşov şi Sibiu

Autor:

Publicat la 03 iulie 2019

Vechile reţete ale Transilvaniei, reinterpretate de bucătari din Braşov şi Sibiu

Lansarea cărţii de reţete din Transilvania, „Bucate de prin sate”, va avea loc astăzi, în Şura Albă de la Viscri 32 în deschiderea festivalului de gastronomie la sat Imbold Nativ. Ea adună poveşti, gusturi şi obiceiuri uitate, arătând faptul că mâncarea nu este doar hrană, ci şi ritualul, gătitul, trebuie să fie mereu precedat de buna intenţie a folosirii ingredientelor.
Cărticica „Bucate de prin sate”, descoperă, susţine, documentează şi reinterpertează reţete vechi, promovând totodată restaurante şi bucătari responsabili, care respectă principiile Slow Food: sănătos, curat şi corect.
Secretele gastronomiei transilvănene vor fi descoperite în bucătărie la prepararea a 24 de reţele printre care: Întinsură din zer, caş şi burduf cu pută de mălai (Oana Irina Coată), Cartofii ciobanului răzăliţi cu cârnaţi de casă copţi (Mara-Elena Oană) sau Ciorbă săsească de mereu (Mama Gerda).
Secretele gastronomiei transilvănene au fost bucate reinterpretate de Oana Irina Coantă – Slow Food Ţara Bârsei / Bistro de l’Arte Braşov, Mara Oană – Viscri 32 – Blue House and White Barn Restaurant, Chef Melinda Teohari, Mama Gerda – Viscri 22, Tanti Vio – Viscri 125, chef Horia Şimon – Clubul Gastronomic Transilvan, chef Ioan Bebeşelea – Slow Food Sibiu, chef Daniel Joa – Slow Food Sibiu, Chef Mihai Toader – Fragmente, 2 Women Chefs – proiect culinar feminin.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie