Curs BNR

1 EUR = 4.9183 RON

1 USD = 4.1388 RON

1 GBP = 5.7564 RON

1 XAU = 240.8930 RON

1 AED = 1.1268 RON

1 AUD = 3.0591 RON

1 BGN = 2.5147 RON

1 BRL = 0.7996 RON

1 CAD = 3.3070 RON

1 CHF = 4.5775 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1928 RON

1 DKK = 0.6612 RON

1 EGP = 0.2632 RON

1 HUF = 1.3852 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 3.7905 RON

1 KRW = 0.3606 RON

1 MDL = 0.2312 RON

1 MXN = 0.2086 RON

1 NOK = 0.4717 RON

1 NZD = 2.8985 RON

1 PLN = 1.0807 RON

1 RSD = 0.0418 RON

1 RUB = 0.0568 RON

1 SEK = 0.4822 RON

1 TRY = 0.4969 RON

1 UAH = 0.1543 RON

1 XDR = 5.9100 RON

1 ZAR = 0.2881 RON

Editia 7508 - 03 aug 16:07

Valeriu Gheorghiţă, medic pentru o zi, la Bran: „Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze”

Autor: Petra VÂRLAN

Publicat la 17 mai 2021

Valeriu Gheorghiţă, medic pentru o zi, la Bran: „Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze”

Cei care au ales să se vaccineze împotriva Covid la Castelul Bran, în prima parte a zilei de sâmbătă, au fost vaccinaţi de medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare. Asta după ce oficialul a făcut un tur al centrului amenajat în clădirea Vămii Medievale, de lângă Castel, pe care l-a apreciat.

„Nu trebuie să ne dorim neapărat să avem cozi de oameni”
„Este o idee excepţională să îmbinăm partea emoţională, socială, istorică, cu acest act de normalitate. Acesta este mesajul nostru, în final, de a da mână cu mână şi a face un pas spre normalitate. Cred că dacă am avea mai multe evenimente de acest gen, nu trebuie să ne dorim neapărat să avem cozi de oameni la centrul de vaccinare, ci acele persoane care îşi găsesc locul şi se vaccinează, atunci când pot, unde pot, este un lucru foarte bun şi, în felul acesta, fiecare persoană vaccinată, la rândul ei, prin exemplul pe care îl dă, cu siguranţă va mai aduce alte persoane la vaccinare”, a spus medicul Valeriu Gheorghiţă.  

Imunizare cu Pfizer şi Johnson&Johnson
Imunizarea la Castelul Bran se face doar pe parcursul weekend-ului, fără programare, fie cu ser de la Pfizer, fie de la Johnson& Johnson pentru cei care doresc.

„În Olanda aş putea fi vaccinat abia peste câteva săptămâni”
Cei care au ales să se imunizeze au fost şi dintre turişti, şi dintre cei care locuiesc în zonă. Dacă majoritatea a ales Pfizer, un olandez venit în ţară a ales serul Johnson, administrat într-o singură doză. „Am ales să mă vaccinez aici pentru a fi în siguranţă, căci Covid poate fi letal, iar în Olanda aş putea fi vaccinat abia peste câteva săptămâni. Dar sunt aici, venit pentru câteva luni cu serviciul şi acest lucru nu mă ajută. Aşa încât atunci când piretenii mi-au spus că mă pot vaccina aici, am venit”, ne-a spus bărbatul.
„Eram în zonă şi am aflat de la nişte prieteni şi am zis să profit. Sunt din Bucureşti”, a spus o tânără, după vaccin. „M-a convins soţul. Să plecăm în vacanţă a fost argumentul cel mai puternic”, a spus o altă doamnă.

„Ne-am gândit să folosim această magie a Castelului Bran”
Nu întâmplător au iniţiat administratorii domeniului acest maraton de vaccinare la Castel. „Industria de turism naţională şi mondială a fost, practic, obliterată de această pandemie şi suntem perfect conştienţi că în afara vaccinării nu există cale de ieşire din acestă situaţie. Ne-am gândit să folosim această magie a Castelului Bran pentru a atrage cât mai mulţi potenţiali doritori de vaccinare”, a explicat Lia Dorina Doru, administrator.
„Am îmbrăţişat încă din primul moment iniţiativa administratorilor Castelului Bran, din cel puţin două motive. Unul foarte actual, şi anume, dorinţa de a ne recâştiga libertatea de a călători, de a vizita muzee, ţări, de a cunoaşte culturi. Am simţit că aici este un mesaj puternic pentru întoarcerea la normalitate. Mesajul nu face decât să întărească faptul că vaccinarea este singura metodă prin care o putem face, vaccinarea este sigură, la îndemână”, a spus şi directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau.
În primul week-end al maratonului la Castelul Bran, la începutul lunii mai, au fost imunizate aproape 270 de persoane. În al doilea sfârşit de săptămână cu maraton de imunizare, de vineri dimineaţa până sâmbătă la amiază, peste 70 de persoane au fost vaccinate. Vaccinarea la Castelul Bran continuă şi pe parcursul următoarelor weekend-uri.  

Apel către primarii de la sate
Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva Covid,  a făcut, sâmbătă, și un apel către primari, în special din zona rurală, să sprijine campania de imunizare. „Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze. Oamenii nu găsesc locul, timpul, integrat în activitatea lor de zi cu zi. Aş lansa un apel un apel către toţi primarii să creeze modalităţi suplimentare adaptate la condiţiile comunităţii respective, deoarece ei cunosc cel mai bine realitatea la faţa locului şi rolul nostru este să sprijinim orice astfel de iniţiativă”, a declarat dr. Gheorghiţă, care s-a aflat, sâmbătă, la Castelul Bran, unde este amenajat un centru de vaccinare, în care sunt vaccinaţi turişti, dar nu numai, doar pe parcursul weekend-urilor, în evenimente de tip maraton.   

+5 -6

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional