Curs BNR

1 EUR = 4.9490 RON

1 USD = 4.2444 RON

1 GBP = 5.8603 RON

1 XAU = 242.8836 RON

1 AED = 1.1555 RON

1 AUD = 3.1704 RON

1 BGN = 2.5304 RON

1 BRL = 0.7699 RON

1 CAD = 3.4449 RON

1 CHF = 4.6190 RON

1 CNY = 0.6641 RON

1 CZK = 0.1942 RON

1 DKK = 0.6651 RON

1 EGP = 0.2702 RON

1 HUF = 1.3745 RON

1 INR = 0.0566 RON

1 JPY = 3.7199 RON

1 KRW = 0.3603 RON

1 MDL = 0.2468 RON

1 MXN = 0.2088 RON

1 NOK = 0.5081 RON

1 NZD = 3.0353 RON

1 PLN = 1.0818 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0599 RON

1 SEK = 0.4938 RON

1 TRY = 0.4562 RON

1 UAH = 0.1615 RON

1 XDR = 6.0083 RON

1 ZAR = 0.2908 RON

Editia 7564 - 21 oct 07:13

Untold-ul de Braşov se va numi Massif. Proiect adoptat în unanimitate, ieri, în Consiliul Local

Autor:

Publicat la 30 sepembrie 2021

Untold-ul de Braşov se va numi Massif. Proiect adoptat în unanimitate, ieri, în Consiliul Local

Bogdan Buta, fondatorul Untold, a prezentat miercuri, 29 septembrie, în şedinţa Consilului Local, planurile pe care le are pentru derularea unor evenimente de anvergură în Braşov şi Poiana Braşov. Este vorba însă de o serie de evenimente care se vor derula pe tot parcursul anului sub numele „Massif”.

De la cartofi… la evenimente
Organizatorul a fost luat însă la „bani mărunţi” de către o parte dintre consilierii locali, care s-au declarat foarte suspicioşi cu privire la încheierea unui parteneriat cu municipalitatea, acuzând în primul rând executivul Primăriei de parti-pris, în contextul în care ar mai fi şi alţi organizatori care ar vrea să deruleze evenimente la Braşov, dar care ar fi fost trimişi la plimbare.
„Nu cumpărăm cartofi, nu facem nici o licitaţie, facem evenimente de calibru. Este vorba de un parteneriat. Dacă aveţi o suspiciune de ilegalitate, vă rog să spuneţi care este aceea”, a încercat primarul Allen Coliban să le explice consilierilor, care au insistat cu fel de fel de ipoteze de genul celui al „drobului de sare”.  
Practic câţiva dintre aleşii liberalii au fost cei care l-au tot „anchetat” pe organizator, în timp ce aleşii USR, dar şi cei ai PSD au susţinut organizarea unui astfel de eveniment de anvergură de care şi Braşovul are nevoie pentru a deveni mai vizibil la nivel internaţional. „Colegii mei vor să cunoască nişte detalii. Nu e vorba că suntem împotrivă. Poate unii au fost mai pasionali, unii au vorbit mai tare, cred că este în interesul nostru să avem cât mai multe evenimente. Faptul că dorim să fim informaţi nu reprezintă altceva decât de a da un vot în cunoştinţă de cauză. Au întrebat, ne-am lămurit, fiecare este liber să voteze cum doreşte”, a încercat viceprimarul liberal Sebastian Rusu să lămurească contrele care se iscaseră pe subiectul acestui parteneriat de către colegii săi.

De ce au fost respinşi alţi organizatori
De altfel, primarul Coliban a subliniat faptul că Untold este primul partener de încredere care vine cu o ofertă concretă, neexclusivistă pentru derularea unor evenimente cultural-artistice de anvergură în Braşov. „Am avut şi alte propuneri, dar se suprapuneau ca locaţie şi ca timp de even peste UNTOLD. Decizia de a încheia acest parteneriat cu Untold este că vine cu o abordare integrată pentru destinaţia Poiana Braşov şi promovarea acesteia ca destinaţie turistică, nu vorbim doar de un eveniment muzical. E un parteneriat care implică zero costuri”, a punctat primarul Braşovului. Este vorba de către cei de la Alda, originari din Olanda, care sunt organizatori de evenimente muzicale. În ceea ce-i priveşte pe aceşti organizatori, există însă şi o problemă de reprezentare, persoana care s-a prezentat în şedinţa CL Braşov de astăzi nefiind recunoscută de către deţinătorii mărcii din Olanda, după cum a spus primarul, în urma răspunsului primit la solicitarea sa.

Primăria cu infrastructura, Untold cu restul costurilor
Totodată, Bogdan Buta a precizat că nu se tem de o competiţie cu alţi organizatori de evenimente, fiindcă ştiu prea bine ce pot face. „Poate veni altcineva să dezvolte proiecte mai bune. Noi propunem o strategie care va produce rezultate benefice pentru comunitate. Avem deschidere pentru discuţii şi pentru a clarifica situaţia. Am început discuţiile de peste un an la invitaţia Asociaţiei hotelierilor din Poiana Braşov. Am discutat cu ei, am vizitat locaţia şi am avut întâlniri şi cu executivul Primăriei. Au fost şi alţi organizatori interesaţi de derularea unor evenimente la Braşov, dar noi am dorit să venim şi în faţa Consiliului Local, pentru a crea un protocol de colaborare şi să creaţi cadrul şi dumneavoastră (consilierii locali – n.r.) contextul prin care să conlucrăm şi să reuşim să implementăm pentru cetăţenii municipiului un proiect cu impact cât mai mare. Vor fi evenimente atât în timpul verii, cât şi al iernii pentru a atrage cât mai mulţi turişti în extrasezon, dar şi pe timpul săptămânii. Am începe cu un eveniment care să pună în valoare ceea ce există, respectiv cea mai de succes destinaţie de schi din România, apoi să organizăm un festival şi pe timpul verii. Nu am solicitat sprijin financiar, ci ca orice investitor, am solicitat o locaţie corespunzătoare cu infrastructură corespunzătoare, pe care o vom identifica de comun acord. Noi vom suporta investi pentru dezvoltarea evenimentului, condiţia să ni se asigure o locaţie corespunzătoare”, a explicat Bogdan Buta.
Până la urmă, după o oră de discuţii, proiectul de parteneriat cu cei de la Untold a fost adoptat cu unanimitate de voturi. (BizBrasov.ro)

Comentarii

'DOREL'

2021-09-30 21:01:15


'..NICI-UNU,BAI FRATE DA NICI -1-,\nCE CAUTATII CU MAGAOAIA AN POIANA?/?,VORBITII DE HABITAT,A FOST SI ESTE O -SULA- AN NATURA EXPANSIUNEA HAOTICA A POIENII,MAI SUNT CATEVA VRABII,PITIGOI,GUGUSTUCI AIA AU VOIE SA DOARMA NOAPTEA?PAI DACA BAGA LASERELE PLEACA URSII AN OLANDA LA -VAN BAN BURDEN- AL CU MUZICA-DJ-Exista an consiliu vreo persoana care a fost an UNTOLD live acu 3-4 ani.ati stat la etaju 3la2km,sa-l auzitii????\nsolutii::SANT GANDITIILE, CARIERA da an cariera legatura an Amurgului,Carierei,Stezeris,(memorandului?)ESTE O RANA A BRASOVULUI CARE POATE PROMOVA:: POIANA, BRASOVUL,RASNOVU,PREDEALUL,FAGARASUL,GANDITIO LA SCARA MARE PROMOVEZII POIANA CAND AN PANDEMIE STATEAM 30-40 MINUTE LA COADA TELESCHI absurd ESTE LOC SI PUTEA FI ANCA CONSTRUITE INSTALATII. DA CINE??NU mai facetii copy/paste dupa Boc ca nui vreun anstain,si bagatii an oras,toate aglomerariile.LOCATIA POATE FI FOLOSITA DE LA:ZIUA \n DRAGOBETE:PROCESIUNEA LUMINI AN JOIA MARE,catolicii/ortodox,JUNII BRASOVULUI,FLORII, SF.MARIE,CERBU DE AUR,OCTOBER FEST,ZIUA RECOLTEI, HALOWEN,,ZIUA RECUNOSTINTEI.MOS NICOLAE. DE AJUNS.DA IAR NU SE POSTEAZA.pacat \n'

'Vlad Tepes'

2021-09-30 07:35:40


'O alta tampenie marca \"primarie\" .Dupa ce au distrus Clujul cu asa zisul festival electronic,acuma vin la Brasov ! In afara de muzica electronica,mai au si alte manifestari?? Unde vor o locatie,in Bartolomeu,in Poiana Brasov pe partia Bradul,sau in Piata Sfatului?? Mai oamenilor voi chiar ati luat o razna!!Stiti ce au lasat astia la Cluj? mii de infectati cu covid,stadion distrus ,banci rupte,parcuri distruse,etc Asta ne trebuie? Nu avem noi un festival propriu pe care nu l putem gestiona,e destul ! '

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional