Curs BNR

1 EUR = 4.9675 RON

1 USD = 4.6709 RON

1 GBP = 5.7134 RON

1 XAU = 289.1272 RON

1 AED = 1.2717 RON

1 AUD = 3.0071 RON

1 BGN = 2.5398 RON

1 BRL = 0.9461 RON

1 CAD = 3.4698 RON

1 CHF = 5.1538 RON

1 CNY = 0.6396 RON

1 CZK = 0.2037 RON

1 DKK = 0.6663 RON

1 EGP = 0.1512 RON

1 HUF = 1.2837 RON

1 INR = 0.0564 RON

1 JPY = 3.1507 RON

1 KRW = 0.3498 RON

1 MDL = 0.2571 RON

1 MXN = 0.2719 RON

1 NOK = 0.4342 RON

1 NZD = 2.7817 RON

1 PLN = 1.0786 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0485 RON

1 SEK = 0.4171 RON

1 TRY = 0.1720 RON

1 UAH = 0.1265 RON

1 XDR = 6.1462 RON

1 ZAR = 0.2479 RON

Editia 8028 - 25 sep 15:13

Un nou episod al „ping-pong-ului” Rusu - Coliban - David. Şi-un liberal cu zvonistica-n PNL

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 24 sepembrie 2021

Un nou episod al „ping-pong-ului” Rusu - Coliban - David. Şi-un liberal cu zvonistica-n PNL

Viceprimarul Braşovului Sebastian Rusu (PNL) şi-a continuat disputa la distanţă cu primarul Braşovului, Allen Coliban, dar l-a inclus în ecuaţie şi pe directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David, care este şi preşedinte al Asociaţiei Metropolitane de Transport Braşov.
Astfel, după ce Dragoş David a postat pe reţelele de socializare o cerere de informaţii a viceprimarului, precizând că aceasta a fost transmisă în 20 septembrie, nu mai reped, cum ar fi spus Rusu, reprezentantul Primăriei Braşov a venit cu replica.   
Astfel, joi, într-o conferinţă de presă, Sebastian Rusu a menţionat că în 9 septembrie a solicitat pe mail Asociaţiei Metropolitane de Transport Braşov o listă cu persoanele care au fost angajate şi detaşate la Primăria Braşov şi baza legală a acestor detaşări.
„Nu a răspuns nimeni unui mail oficial, venit din partea viceprimarului, asta în condiţiile în care municipiul Braşov virează anual câte 2 milioane de lei către Asociaţia Metropolitană de Transport Braşov. Mailul a fost transmis către directorul general al Asociaţiei Metropolitane de Transport Braşov, Cătălin Frangulea. Cum am văzut că nu mi se răspunde mailului oficial, am considerat că trebuie să merg pe «calea veche a hârtiilor», cu toate că am considerat că există o altă viziune a asociaţiei şi că nu mai e nevoie de astfel de demersuri. Astfel, în 20 septembrie, am trimis o hârtie, cu număr de înregistrare”, a declarat Rusu, care a menţionat şi faptul că aceleaşi informaţii au fost solicitate, la începutul lunii august, de un consilier local (Lucian Pătraşcu, liderul Grupului PSD din Consiliul Local Braşov – n.r.): „El a cerut atunci ca informaţiile să fie transmise tuturor consilierilor locali, dar nu am primit nimic până acum”.
În aceste condiţii, Rusu a menţionat că nu are nicio informaţie oficială privind aceste detaşări, însă, susţine că din ce a citit în presă, situaţia ar putea face obiectul unor controale din partea instituţiilor statului.
 
De ce a început „agitaţia”
„După ce am solicitat aceste informaţii, a început o agitaţie din partea unor persoane. Apoi, m-am trezit cu domnul David (Dragoş David – n.r.), care lansa diverse zvonuri printre membrii PNL Braşov. Acest zvon a fost preluat de anumite persoane şi rostogolit în spaţiul public. Eu am transmis mailul către Cătălin Frangulea, dar Dragoş David a fost cel care a reacţionat”, a declarat Rusu.
Pe de altă parte, Rusu a declarat că „aş vrea să încetăm acest ping-pong pe bani publici, referitor la cine şi când a luat la cunoştinţă de solicitare şi să dăm răspunsul pe care trebuie să îl dăm. Sunt informaţii de drept public. Faptul că directorul instituţiei publică pe Facebook acte între Primăria Braşov şi Agenţia Metropolitană îmi arată modul în care unii înţeleg să gestioneze o instituţie publică. Cred că problema nu este cine şi când a întrebat, ci cum se fac angajările pe uşa sin spate, care este această asociaţie”.
 
„De ce nu sunt angajaţi oameni care să fie detaşaţi şi la celelalte primării?”
Sebastian Rusu a amintit că din Asociaţia Metropolitană de Transport Braşov fac parte 16 primării, plus Agenţia Metropolitană Braşov, iar cele mai mari sume sunt virate de municipalitatea braşoveană. „În anul 2020, finanţatorul principal al Asociaţiei Metropolitane de Transport a fost Municipiul Braşov, care a virat suma de 2 milioane de lei”, a menţionat viceprimarul. Din asociaţie mai fac parte localităţile Săcele, Codlea, Predeal, Râşnov, Predeal, Ghimbav, Hărman, Sânpetru, Bod, Hălchiu, Crizbav, Feldioara, Vulcan, Cristian, Tărlungeni, Prejmer.
„Vorbim de o asociaţie din care fac parte 16 primării, dar care face angajări pentru nişte oameni care sunt detaşaţi la Primăria Braşov, pentru a-l ajuta pe primarul oraşului. De ce nu sunt angajaţi oameni care să fie detaşaţi la celelalte primării? Poate e nevoie de funcţionari la Predeal, Prejmer, Crizbav sau Ghimbav. Din câte am aflat, detaşarea s-a făcut din prima zi de angajare. Care a fost necesitatea angajării la asociaţia de transport. De asemenea, există o solicitare din partea Primăriei Braşov, pentru a fi detaşaţi salariaţii? Cine a cerut aceşti angajaţi? Au fost solicitări nominale? Sunt întrebări la care aştept şi eu răspunsuri”, a continuat Rusu.
 
„Aud că diverşi consilieri ai domnului primar se pregătesc să devină directori prin primărie”
Viceprimarul a spus că nu ştie câte persoane sunt detaşate de la Asociaţia Metropolitană de Transport Braşov. „Din presă am aflat că ar fi vorba de un specialist în fotografie, de un specialist în Tik Tok. Deduc că aceşti specialişti sunt detaşaţi pentru a fi la dispoziţia Executivului primăriei. Eu nu am beneficiat de serviciile lor, dar văd că sunt în jurul primarului şi a celuilalt viceprimar. Apoi, mai sunt tot felul de consilieri pe la cabinetul primarului. Mai e o doamnă care se ocupă de orice, de la verificarea unor contracte, la verificarea lucrărilor de la un liceu sau negocierea unor contracte. Ea este un fel de «primar mai mic». Nu ştiu cum este angajată sau detaşată”, a continuat Rusu. El a menţionat că documentele persoanelor detaşate nu au trecut pe la el, în perioada în care se ocupa de coordonarea resursei umane din Primăria Braşov.
„Pe surse, că tot vorbim pe surse, aud că diverşi consilieri ai domnului primar se pregătesc să devină directori prin primărie, în urma concursurilor ce vor fi organizate în perioada următoare. Probabil că nu mai trebuia să văd acele hârtii, aşa că mi-au fost retrase atribuţiile de coordonare a Biroului de Resurse Umane”, a continuat Rusu.
Pe de altă parte, reprezentantul Primăriei a menţionat că nu are de gând să ceară demisia lui Dragoş David. „Nu este miza mea să demit pe cineva. Nu am nimic de împărţit cu Dragoş David. Pe mine mă interesează instituţia. Dacă eu, în calitate de viceprimar nu pot obţine nişte informaţii, ce să mai spun de consilierii locali, care nu primesc răspunsuri la cererile de informaţii, sau despre cetăţeni?”, a încheiat Rusu.

+7 -2

Comentarii

'Cineva'

2021-09-24 07:47:07


'Doamne ce conducatori avem...am crezut ca \"noua\" politica la PNL si USR+ insemna altceva, dar se pare ca sunt la fel ca vechii politicieni, doar mai tineri...'

'ionut '

2021-09-24 07:28:17


'SA TRAITI BINE cu USR PLUS si tot cu ei s votati si in 2024 !!!'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional