Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7379 - 26 ian 06:29

CARE ESTE CEAIUL CARE ŢI SE POTRIVEŞTE POTRIVIT ZODIEI ÎN CARE TE-AI NĂSCUT?

Un basarabean stabilit la Braşov îşi spune secretele ceaiului perfect

Autor: newsbv.ro

Publicat la 20 iulie 2015

Un basarabean stabilit la Braşov îşi spune secretele ceaiului perfect
Un basarabean a venit la Braşov să înveţe cum se fac afacerile în turism. Acum are o ceainărie în cea mai frecventată zonă din Braşov - strada Republicii.
Nicolae Barcari are 29 de ani, este din Dubăsari, şi este căsătorit cu Maria, pe care a cunoscut-o la Chişinău. El a absolvit cel mai bun liceu din Dubăsari, „Mihai Eminescu”. Ea, Liceul „Gheorghe Asachi” - în limba franceză. Au decis să vină în România. Începând din 2005, Nicolae a făcut un an la Centrul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.  Din 1998, acest centru funcţionează la Crevedia, sat aflat la 20 de kilometri de Bucureşti. „Anual, aici vin români din ţări precum Ucraina, Bulgaria, Serbia sau Albania, pentru a-şi perfecţiona limba română, studiază istoria şi geografia României. Ulterior, ei au asigurat un  loc la facultate în România şi bursă”, ne povesteşte Nicolae Barcari.
 
 
„Am preferat Braşovul pentru facultate, dar m-am dus să fac bani la Moscova”
După ce a încheiat acest stagiu - „mie nu îmi trebuia, că eu ştiu bine limba română” - a optat pentru Braşov, să studieze la facultate Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor Hoteliere, în perioada 2006-2009. Apoi, din 2010, timp de doi, a făcut masteratul la Universitatea „George Bariţiu” - „Administrarea afacerilor în turism”.
„Când eram student, am încercat să îmi găsesc un loc de muncă la Braşov, să mă întreţin, dar eram refuzat pentru că nu aveam experienţă. Aşa că am plecat să lucrez la Moscova. Acolo m-am întâlnit cu un prieten care mi-a spus că se ocupă cu importul de ceaiuri din China, direct de pe plantaţii, şi că el este maestru în arta preparării ceaiului. Eu beau foarte mult ceai şi după ce m-a chemat la el la birou şi mi-a arătat ce se face şi cum se face, m-a cucerit”, ne povesteşte Nicolae. Timp de şase ani s-a dus în fiecare vară la Moscova, unde a fost iniţiat în arta preparării ceaiului.
Aşa a început prima afacere - un magazin de ceaiuri chinezeşti, la Braşov. „Am simţit la un moment dat că mă plafonez. Că nu mă dezvolt, profesional vorbind. Aşa că, anul trecut, am deschis ceainăria. O lună am oferit ceaiuri gratis şi am făcut pe terasă demonstraţii cum se prepară un ceai adevărat. Nu poţi să îi spui ceai la pliculeţul ăla care îl arunci într-o ceaşcă de apă fierbinte. Unele ceaiuri trebuie să le ţii un anumit timp, să le ştii la fiecare dichisul”, ne dezvăluie Nicolae Barcari.
 
 
Ceai pentru semnele de FOC
- Berbecii sunt atât de energici încât câteodată pot fi comparaţi cu un uragan. Felul lor de a fi neliniştit necesită ceaiuri care acţionează benefic asupra sistemului nervos. Le recomandăm Berbecilor ceaiul Jasmine Green Tea - unul din ceaiurile de elită chinezeşti.
- Leii preferă eleganţa şi luxul, cu un ceai verde obişnuit nu pot fi surprinşi. Reprezentanţilor acestui semn zodiacal le sugerăm să încerce un ceai chinezesc deosebit - Puerh. Puerh-ul este benefic pentru sistemul vascular şi inimă, unele dintre punctele slabe ale Leilor.
- Săgetătorii sunt motivaţi şi inventivi, centrul atenţiei într-un grup vesel. Ei trebuie să aibă grijă de starea ficatului şi vezicii biliare, aşa că cea mai bună alegere este Milky Oolong. Acest ceai ajută la digestie.
 
Ceai pentru semnele de APĂ
- Cei născuţi în zodia Racului sunt sensibili şi vulnerabili. Ceaiurile negre le sunt contraindicate, însă ceaiurile tonifiante verzi cu aromă de iasomie sunt pe placul lor.
- Scorpionii sunt răbdători şi independenţi. Nu le place să stea locului şi, de obicei, îşi ignoră bolile. Îi vor proteja de problemele urogenitale ceaiul Maofeng - ceai verde de elită chinezesc.
- Visătorilor şi romaticilor Peşti le recomandăm cele mai aromate ceaiuri chinezeşti - Oolongurile. De exemplu Tiguanini Oolong, care este printre primele 10 cele mai faimoase ceaiuri din China.
 
Ceai pentru semnele de PĂMÂNT
- Capricornii reprezintă personalităţi puternice. Tinerilor Capricorni le este util să se bea ceai negru pentru a le menţine vitalitatea, iar celor în vârsta - ceai verde, deoarece soiurile negre afectează articulaţiile, punctul slab al acestui semn zodiacal.
- Taurii, oameni practici, apreciază calitatea şi naturaleţea. Adesea aleg ceaiuri cu frunze integrale şi cu arome clasice. Ginseng Oolong o să le îmbunătăţească imunitatea Taurilor, care de obicei suferă de infecţii ale gâtului şi nasului.
- Fecioarele deseori muncesc prea mult pentru a avea grijă de alimentaţia lor. Prin urmare, punctul lor sensibil este pancreasul. Celor care sunt predispuşi la diabet medicii le recomandă consumul de ceai verde chinezesc.
 
Ceai pentru semnele de AER
- Balanţele sunt caraterizate de un calm şi stoicism nepământesc, însă pot fi dezechilibrate cu uşurinţă de problemele renale şi ale sistemului urinar. Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, le recomandăm să consume ceai alb chinezesc Bai Mu Dan.
- Vărsătorii independenţi şi originali răspândesc energie pe oriunde trec şi de aceea trebuie să-şi îngrijească sistemului nervos. Li se potrivesc ceaiurile tonifiante şi energizante cum ar fi Puerh-ul de colecţie sau ceaiurile negre chinezeşti.
- Gemenii au nevoie de un schimb continuu al decoraţiilor, sunt talentaţi şi energici. Da Hong Pao Oolong o să-i ajute să-şi îmbunătăţească imunitatea şi să evite bolile respiratorii. Acest ceai are o aromă deosebită, cu note de nuci, miere şi fum, cu efect tonifiant.
+3 -0

Comentarii

franck ribery

2015-07-20 07:27:51


Felicitari

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional