Curs BNR

1 EUR = 4.9209 RON

1 USD = 4.1443 RON

1 GBP = 5.7815 RON

1 XAU = 242.5914 RON

1 AED = 1.1283 RON

1 AUD = 3.0668 RON

1 BGN = 2.5160 RON

1 BRL = 0.8100 RON

1 CAD = 3.3226 RON

1 CHF = 4.5608 RON

1 CNY = 0.6416 RON

1 CZK = 0.1928 RON

1 DKK = 0.6616 RON

1 EGP = 0.2634 RON

1 HUF = 1.3716 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.7736 RON

1 KRW = 0.3617 RON

1 MDL = 0.2322 RON

1 MXN = 0.2085 RON

1 NOK = 0.4735 RON

1 NZD = 2.8982 RON

1 PLN = 1.0728 RON

1 RSD = 0.0419 RON

1 RUB = 0.0566 RON

1 SEK = 0.4832 RON

1 TRY = 0.4859 RON

1 UAH = 0.1541 RON

1 XDR = 5.9158 RON

1 ZAR = 0.2830 RON

Editia 7506 - 30 iul 07:24

Un angajat Schaeffler a fost infectat cu noul coronavirus

Autor: George ALDEA

Publicat la 30 martie 2020

Confirmarea s-a făcut sâmbătă, iar şapte colegi au intrat în autoizolare. Ce măsuri anunţa vineri uzina de la Cristian cu 5.000 de oameni angajaţi

Un angajat Schaeffler a fost infectat cu noul coronavirus
Foto: Arhivă
 
Schaeffler confirmă faptul că unul dintre angajaţii companiei din locaţia de la Braşov a fost confirmat cu Covid-19 în data de 28 martie 2020, fiind prima persoană confirmată din companie. Persoana afectată este un angajat TESA şi se află sub supraveghere conform normelor în vigoare. Schaeffler România este în contact cu angajatul şi familia sa. Starea angajatului este buna, prezentând simptome uşoare, arată compania într-un răspuns pentru BizBrasov.ro.
Lista persoanelor de contact a fost întocmită, iar angajaţii în cauză au fost trimişi în auto-izolare. Până în prezent, niciunul dintre ei nu prezintă simptome specifice Covid-19. Ancheta epidemiologică a fost demarată de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Potrivit unor surse apropiate companiei, şapte colegi ai infectatului au intrat în autoizolare. Toate măsurile impuse de DSP au fost demarate şi situaţia este atent monitorizată alături de echipele din companie.
 
Fabrica nu-şi întrerupe activitatea
Începând cu 23 martie 2020, Schaeffler a început să reducă în mod treptat şi controlat producţia din locaţiile sale automotive din Europa. Astfel, furnizorul mondial în sectoarele auto şi industriale a anunţat vineri după-amiază, printr-un comunicat transmis redacţiei, că îşi ajustează capacităţile de producţie şi reacţionează la faptul că tot mai mulţi producători de autovehicule şi-au redus sau oprit temporar producţia în Europa, ca urmare a extinderii pandemiei Coronavirus. 
„Compania continuă activitatea conform angajamentelor luate faţă de clienţi şi confirmate la ora actuală. (...) Datorită reducerii sau întreruperii activităţii clienţilor şi a furnizorilor, locaţia din Braşov ajustează producţia din segmentele automotive, prin aplicarea măsurilor disponibile în acest moment, precum concedii legale şi şomaj tehnic. Măsurile aplicate vor viza un interval de 2 săptămâni, eşalonate în funcţie de comenzile existente şi vor depinde de evoluţiile viitoare ale situaţiei”, arată compania.
Divizia industrie nu este afectată în aceeaşi măsură ca cea automotive. Până în prezent, producţia a fost ajustată doar în anumite segmente, pentru a putea îndeplini obligaţiile faţă de clienţii companiei, potrivit sursei citate. 
Schaeffler România produce, în locaţia din Braşov, în proporţie de 20% pentru sectorul automotive şi în proporţie de 80% pentru alte sectoare industriale.
 
Angajaţii şi menţinerea producţiei, obiective la fel de importante. Se menţine legătura permanentă cu autorităţile sanitare şi medicii 
„Sănătatea şi siguranţa angajaţilor, protecţia lanţurilor de aprovizionare şi sprijinul acordat clienţilor au cea mai mare prioritate pentru companie. Conducerea locală Schaeffler România, în colaborare cu sediul central al Grupului Schaeffler, autorităţile locale din domeniul sănătăţii şi securităţii ocupaţionale, partenerii de servicii medicale şi ţinând cont de măsurile şi recomandările Guvernului României şi ale Institutului Naţional de Sănătate Publică, a luat în mod activ măsuri pentru a preveni şi ţine sub control transmiterea Coronavirusului. În cadrul companiei, au fost adoptate şi se implementează continuu pachete extinse de măsuri, precum cele care vizează servirea mesei, igienizarea spaţiilor din companie şi a mijloacelor de transport, măsuri de distanţare şi limitare a accesului în spaţii comune, program Home Office, acces controlat al vizitatorilor şi al angajaţilor, facilitarea accesului rapid la informaţii complete şi de actualitate pentru toţi angajaţii şi altele”, a transmis conducerea fabricii de la Cristian, cu aprox. 5.000 de oameni angajaţi.   
 
Mesaj de la conducerea din Germania şi de la Braşov
„Răspândirea la nivel mondial a virusului corona reprezintă o provocare enormă pentru societate şi economie. Protejarea angajaţilor noştri şi a sănătăţii lor este o prioritate principală pentru Schaeffler. În plus, este important pentru noi, ca furnizor, să ne menţinem lanţurile de aprovizionare globale, în ciuda tuturor dificultăţilor. În locaţiile noastre, reacţionăm rapid şi flexibil pentru a ne îndeplini obligaţiile de producţie specifice locaţiei”, spune CEO Europa al Grupului Schaeffler, Jürgen Ziegler. 
„În această perioadă provocatoare, unii contribuie ca medici, unii ca asistenţi medicali şi alţii adaptându-şi producţia pentru fabricarea de produse medicale. Contribuţia noastră este să sprijinim clienţii noştri, mulţi dintre ei jucând un rol cheie în menţinerea unor domenii importante, precum sistemul de sănătate, industria alimentară sau furnizarea de apă şi energie, chiar şi în perioadele de criză. Putem şi trebuie să continuăm să producem şi să ne sprijinim clienţii în toate problemele importante”, declară reprezentanţi ai companiei, citaţi în comunicatul transmis de conducerea fabricii din Braşov.
+5 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional