Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8171 - 26 apr 06:54

Un american la Braşov, în căutarea fripturii de urs perfecte

Autor:

Publicat la 24 februarie 2017

David Jenison spune că a fost provocat la aventură după ce a auzit că există şanse mari să fie chiar el ospăţ pentru ursul brun

Un american la Braşov, în căutarea fripturii de urs perfecte

David Jenison, un jurnalist care scrie pentru publicaţia „Paste Magazine”, din Los Angeles, a făcut o recenzie foarte interesantă despre vizita pe care a făcut-o în România, mai exact în Braşov, în căutarea unei experienţe culinare unice: friptura haiducească de urs brun, pregătită la Restaurantul „Casa Pădurarului” din Braşov, arată BizBrasov.ro.
Aventura lui David Jenison începe în Braşov într-un hostel. Proprietarul hostelului, Eugen, se oferă să-i facă un tur al ţinutului lui Dracula şi al cetăţii sale. De înadată ce află că este din Los Angeles, românul îi povesteşte americanului că unii oameni numesc Braşovul şi Holywood, datorită faptului că pe vârful Muntelui Tâmpa din centrul oraşului scrie mare Brasov, exact ca în cetatea filmului american. David Jenison află de la gazda sa şi că pe vârful Tâmpa se află un restaurant unde se mănâncă urs, dar este avertizat să aibă grijă, pentru că au fost probleme cu urşii care au mâncat meseni. „Mulţi ţigani culeg fructele de pădure de pe munte şi cum nu mai au ce să mănânce, urşi se apropie din ce în ce mai mult de oraş. Restaurantul este chiar în vârful muntelului şi uneori urşii se duc acolo să caute de mâncare. Unii oameni care s-au dus în pădure să mănânce carne de urs, au sfârşit prin a fi ei înşişi hrană pentru urs”, i-a mărturisit Eugen. Articolul lui David Jenison aminteşte de câteva incidente din oraş, când urşii au atacat oameni, dar şi despre faptul că România este pe locul doi în Europa la populaţia de urşi bruni.
Deşi ştie că are în faţă o călătorie culinară riscantă, David se aventurează prin pădure şi încearcă să găsească restaurantul „Casa Pădurarului”. „Braşovul, cel puţin acum, nu este un oraş uşor de parcurs. Aşa cum mi-a explicat Eugen, primăria oraşului a încetat să mai pună semne indicatoare din metal, pentru că oamenii le-ar lua şi le-ar vinde la fier vechi”, scrie jurnalistul în articolul său. În final, jurnalistul găseşte restaurantul şi comandă friptura haiducească de urs. „Deşi m-am aşteptat mai degrabă la o supă, restaurantul mi-a servit ursul sub formă de medalioane îmbrăcate în mult sos, cu un gust diferit de ursul grizzly pe care l-am mâncat în nordul Rusiei. Acest urs a fost mult mai delicat, posibil datorită faptului că era preparat în sos, şi mi s-a părut mai mult o tocană tradiţională de vită, dar cu o savoare diferită. M-am gândit că poate nu mi-au servit urs, ci elan, dar sincer, nu aş ştii să fac diferenţa”, a scris americanul. Articolul se încheie cu o concluzie pozitivă: românii prepară mâncăruri din urs brun mult mai delicioase decât o fac ruşii.

+3 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie