Turismul culinar, atracția litoralului românesc
Autor: Bunã Ziua Brașov
Publicat la 23 mai 2013
Turismul culinar bazat pe cât mai mult pește proaspăt, scos din Marea Neagră, poate fi noua atracție a litoralului românesc. Autoritățile vor să construiască în toate stațiunile porturi pescărești cu punct de debarcare, spații de depozitare frigorifice și restaurante, exact ca-n Turcia, Grecia sau Bulgaria
Turismul culinar bazat pe cât mai mult pește proaspăt, scos din Marea Neagră, poate fi noua atracție a litoralului românesc. Autoritățile vor să construiască în toate stațiunile porturi pescărești cu punct de debarcare, spații de depozitare frigorifice și restaurante, exact ca-n Turcia, Grecia sau Bulgaria. Dacă se țin de cuvânt, i-ar putea întoarce pe români din drumul lor către vecinii de la sud, vestiți deja, pentru preparatele lor savuroase. Unul dintre porturile pescărești va fi amenajat chiar în golful din stațiunea 2 Mai. Autoritățile vor să construiască aici un ponton cu punct de debarcare pentru bărci cu spații de depozitare, astfel încât peștele proaspăt să fie disponibil pentru cherhanale 24 de ore din 24. Porturile pescărești, 12 la număr, vor apărea în toate stațiunile, de la Vama Veche și până la Năvodari. Bineînțeles că odată cu ele vor răsări și terasele de unde turiștii vor vedea cum peștele dorit vine cu barcă din largul mării, iar în câteva minute ajunge în farfurie. Până să ne trezim noi ca romanii sunt mari amatori de pește, vecinii bulgari au făcut din asta o afacere anuală de milioane de euro. La noi, flota de pescuit este ca și inexistentă.00 de lei, la 5 stele. La cerere, în cameră pot fi puse pătuțuri pentru copii, dar și sterilizatoare pentru biberoane. Și serviciile medicale sunt foarte importante atunci când clienții sunt bebeluși. La câțiva metri distanță de recepția unui hotel de 3 stele din Mamaia este o clinică medicală. Părinții își pot duce copii bolnavi aici.
Comentarii
nu este nici un comentariu
Adaugă un comentariu