Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 08:52

Trecute din nou prin şedinţa de plen, pentru a fi respinse. A doua oară

Autor: Petra VÂRLAN

Publicat la 08 august 2022

Şcoala buffer, masa caldă pentru elevi, cantina socială de pe strada Panselelor

Trecute din nou prin şedinţa de plen, pentru a fi respinse. A doua oară

Şedinţa de plen ordinară de la sfârşitul lunii iulie a avut o nouă repriză în şedinţa de plen de îndată de la sfârşitul săptămânii trecute. Cu aproximativ acelaşi rezultat. Pentru că proiectele „coloană vertebrală” - şcoala buffer, masa caldă pentru elevi, cantina socială de pe strada Panselelor – au „picat” din nou la votul aleşilor locali.
Şedinţa de vineri, 5 august, a avut 9 puncte pe ordinea de zi, unele extern de discutate în şedinţa ordinară: aprobarea parteneriatelor cu Agenţia Metropolitană Braşov pentru organizarea Forumului Oraşelor Verzi, realizarea unei analize privind învăţământul dual, a unui studiu privind masa caldă în şcoli, închirierea de pe piaţa liberă a unui spaţiu pentru şcoli – tampon, dar şi proiectul privind amenajarea cantinei de pe strada Panselelor.
Proiecte noi au vizat încheierea unui parteneriat între Municipiul Braşov, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Judeţul Braşov, Universitatea Transilvania Braşov; RPLP Kronstadt RA şi Filarmonica pentru derularea proiectului naţional „Cântă Pădurea”.
De asemenea, aleşii au fost chemaţi să voteze şi un proiect ce vizează finanţarea activităţilor sportive prin programul „Promovarea sportului de performanţă”, finanţat de la bugetul local al municipiului Braşov. Ultimele două menţionate au trecut. La fel cel privind învăţământul dual, dar cu amendamente. Totul într-un interval „eficient”: mai bine de două ore.
Între proiectele care nu au trecut, intens discutat a fost cel privind închirierea unei clădiri, prin negociere directă în baza unor oferte depuse la Primărie, pentru şcoala buffer (şcoala tampon utilizată pe perioada cât anumite unităţi se află în şantier, în special, dar pe care municipalitatea ar vrea să le folosească şi pentru a compensa lipsa de spaţii).
Pentru un spaţiu în suprafaţă medie de 2.750 mp, valoarea chiriei propuse pentru perioada de închiriere de 84 de luni este de 3.023.832 euro cu TVA inclus.  
În cadrul şedinţei, edilul a prezentat şi o evaluare a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), făcută în această vară, cu privire la necesarul de spaţii: câte un corp nou, cu câte 10 săli de clasă la Colegiul de Ştiinţele Naturii Emil Racoviţă, Liceul de Muzică Tudor Ciortea şi extindere şi Şcoala Gimnazială nr. 27. IŞJ mai propune mansardarea Corpului B al Şcolii 12 şi a corpului A de la Şcoala 11, precum şi reabilitarea corpului B. Incluse sunt şi reconstrucţia Corpului B de la Şcoala 8, extinderea cu un corp nou la Şcoala 30 şi utilizarea în totalitate a fostei Şcoli 24 de pe Aurel Vlaicu de către Şcoala 6. „Sunt solicitări venite din partea IŞJ tocmai pentru a avea o imagine corectă şi completă atât a necesarului de spaţii, cât şi a lucrărilor ce vor afecta activitatea educaţională în următorii ani”, a explicat primarul.
Aleşi locali social-democraţi au subliniat că ei sunt de acord cu acest proiect, dar „nu vrem să mai vedem asemenea sume, cât timp nu avem o prospectare a pieţei, studii prezentate de prospectare a pieţei şi să se costituie o comisie de negociere directă”, după cum a spus consilierul local Alexandra Crivineau. Primarul Allen Coliban a precizat că legislaţia nu permite participarea aleşilor locali la negocieri, dar pot fi invitaţi ca observatori. De asemenea, el a mai spus că există o fundamentare prin prospectarea pieţei, „iar procedura pe care o lansăm este o procedură competitivă. Dacă vine cineva să ne dea o şcoală utilată şi conform normelor gratis sau pe un leu, evident că are toaate şansele să câştige această atribuire”. Închirierea spaţiilor pentru şcoala buffer este pe o durată de 7 ani şi există urgenţa adoptării acestui proiect, pentru că acestea vor trebui amenajate, potrivit aceleiaşi surse. Consilierul local liberal Pamela Diaconu a intervenit, întrebând de cât timp este nevoie pentru amenajarea spaţiilor, pentru a putea copiii să intre acolo. „Evident că interesul nostru, al tuturor, este să găsim cât mai repede un spaţiu complet utilat şi conform normelor ISU, care să fie şi cât mai ieftin. Astăzi nu aprobaţi nici unde închiriem o şcoală, nici de la cine, aprobaţi strict demararea acestei proceduri”, a replicat primarul Allen Coliban.
La capătul a zeci de minute de dezbateri, aleşii locali au respins proiectul, fiind înregistrate doar 10 voturi „pentru” şi 13 abţineri, care sunt contabilizate ca voturi „împotrivă”.
Aceeaşi soartă au avut-o şi celelalte proiecte care au fost respinse în şedinţa ordinară: masa caldă, cantina socială de pe Panselelor, banii pentru AMB, pentru FOV, „Community Fest”.

+1 -5

Comentarii

'George Escu'

2022-08-08 11:30:42


'Id!oti!\nSa treaca \"alesii\" prin scoli sa vada cum s-a ajuns deja la trei schimburi, mai ales in apropierea cartierelor noi.\nS-a marit populatia orasului, s-a micsorat numarul de elevi in clasa, deci s-a marit numarul de clase!\n\nO intrebare si dnei Crivineanu (P$D), de spune ea ca e de acord dar nu voteaza.\nIntelege, ea si colegii ei, de ce e acolo? De ce a fost votata consilier?\nAre capacitatea de a analiza si discerne? Sau manichiura si rujul sunt mai importante?'

'Willy'

2022-08-08 08:12:16


'A ratat plusereu ocazia ca pe viitor sa mai faca niste poze, niste selfiuri ca sa se laude. Au tuns gardul viu la noi pe alee. O bataie de joc colosala. Stramb, in valuri, la caterinca. M-am uitat si in alte locuri. La fel: stramb, in valuri, la caterinca. O bataie de joc. Nu acelasi lucru putem spune despre gardul viu din Centru. De la Teatru incolo, pe langa faptul.ca e curatat si maturat frumos, gardul viu e tuns drept, la linie. Ca de altfel si iarba iar spatiile verzi sun ingrijite. Inteleg ca numai in jurul lui Coliban se face frumos. Cartierele, adica restul orasului, nu conteaza. Oamenii de acolo traiesc doar pentru a plati taxe, impozite si locul de parcare. In oras poti parca la liber seara, in cartiere e plin de blocatoare, bidoane, conuri, bolovani. Acuma am inteles care e sensul sloganului userist \'\' Primaria brasovenilor\'\'. Mai bine era un slogan \'\'Orasul brasovenilor\'\'. Poatee era mai frumos, mai curat. Nu mai intreb de parcul IUS, parcul Rulmentul. Ca zice lumea ca traiesc din amintiri. '

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie