Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 08:19

Toţi angajaţii din restaurantele, bucătăria şi recepţia hotelurilor sunt obligaţi să aibă calificare

Autor:

Publicat la 11 iulie 2013

Un ordin al Agenţiei Naţionale de turism obligă şi cofetăriile şi patiseriile să se clasifice după număr de stele

Toţi angajaţii din restaurantele, bucătăria şi recepţia hotelurilor sunt obligaţi să aibă calificare
Hotelurile sunt obligate de la jumătatea lunii iunie ca toţi angajaţii din bucătărie, restaurante, baruri şi recepţie să fie calificaţi, iar minim 50% dintre agenţii de turism din agenţii trebuie să aibă atestat în domeniu, a declarat agenţiei Mediafax Răzvan Filipescu, preşedintele ANT. „Am urmărit îmbunătăţirea serviciilor oferite către turişti, dar şi a calităţii managementului agenţilor economici. Printre altele, am prevăzut, ca noutate, ca personalul să fie 100% calificat pentru partea de recepţie şi cea de alimentaţie publică din unităţile de cazare", a afirmat Filipescu.
Modificarea normelor metodologice pentru funcţionarea hotelurilor şi agenţiilor de turism a fost făcută printr-un ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) intrat în vigoare la jumătatea lunii iunie.
Anterior emiterii ordinului, personalul din recepţia hotelurilor şi motelurilor trebuia să fie calificat în proporţie de 100% la hotelurile de cinci stele, 90% la patru stele, 80% la hotelurile de trei stele şi 50% la hotelurile de o stea şi două stele. Personalul din baruri, restaurante şi bucătării trebuia să fie calificat în proporţie de 90% la cinci stele, 80% la patru stele, 60% la trei stele şi 40% la una şi două stele. În cazul unor nereguli, amenzile pot ajunge până la 30.000 de lei.
Dacă până în luna iunie, hotelurile erau obligate să aibă două lifturi, unul pentru turişti, iar celălalt pentru marfă, reprezentanţii ANT au constatat că măsura nu putea fi îndeplinită de hotelurile construite înainte de 1990 şi, ca urmare, au renunţat la ea. S-a renunţat, de asemenea, la obligativitatea existenţei unui grup electrogen sau minim două surse de energie pentru hotelurile de 3-5 stele.
A fost introdusă, însă, şi obligativitatea clasificării cofetăriilor şi patiseriilor după număr de stele, exact cum se întâmplă în cazul hotelurilor şi restaurantelor.
Totodată, agenţiile de turism au fost obligate ca minim 50% din personal să fie calificat ca „agent de turism-ghid atestat prin certificat de absolvire a unui curs de calificare". Anterior, nu exista o astfel de prevedere.
 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie