banner la cocos banner promotional

Curs BNR

1 EUR = 4.9774 RON

1 USD = 4.3833 RON

1 GBP = 5.8304 RON

1 XAU = 464.4611 RON

1 AED = 1.1933 RON

1 AUD = 2.7957 RON

1 BGN = 2.5449 RON

1 BRL = 0.7714 RON

1 CAD = 3.1559 RON

1 CHF = 5.2813 RON

1 CNY = 0.6015 RON

1 CZK = 0.1993 RON

1 DKK = 0.6668 RON

1 EGP = 0.0860 RON

1 HUF = 1.2223 RON

1 INR = 0.0513 RON

1 JPY = 3.0556 RON

1 KRW = 0.3047 RON

1 MDL = 0.2538 RON

1 MXN = 0.2227 RON

1 NOK = 0.4191 RON

1 NZD = 2.6097 RON

1 PLN = 1.1646 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0530 RON

1 SEK = 0.4526 RON

1 TRY = 0.1141 RON

1 UAH = 0.1048 RON

1 XDR = 5.9383 RON

1 ZAR = 0.2318 RON

Editia 8546 - 13 noi 07:12

Tot podimului e al Braşovului: Arena Bucătarilor 2025 şi-a desemnat câştigătorii

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 11 noiembrie 2025

Tot podimului e al Braşovului: Arena Bucătarilor 2025 şi-a desemnat câştigătorii

Cea de-a 14-a ediţie a competiţiei gastronomice Arena Bucătarilor, organizată de Selgros România (companie cu sediul la Braşov în perioada 8 - 9 noiembrie), şi-a desemnat câştigătorii. Pe podium au urcat Petre Mihai Robert (locul I), Adam Filip (locul al II-lea) şi Eftenie Ionetecu Ilie (locul al III-lea), care au primit premii în valoare de 40.000 de lei, 25.000 de lei şi, respectiv, 15.000 de lei.
Toţi cei trei lucrează la restaurante din judeţul Braşov.

Din Predeal, lucrează de la 15 ani
Originar din Predeal, Petre Mihai Robert  a hotărât să îşi urmeze visul în domeniul culinar încă de la 15 ani. Astăzi, după 10 ani de experienţă în HoReCa, cursuri de perfecţionare în ţară şi în Germania, îl găsim în bucătaria hotelului Kronwell din Braşov.    

Foto: Petre Mihai Robert – Prepeliţă în texturi diferite, cu jeleu de spanac şi rulou de ţelină.

Din Poiana Mărului, ucenic de maestru din 2020
Din comuna Poiana Mărului, Braşov, Adam Filip şi-a descoperit pasiunea pentru gătit încă din copilărie, încercând combinaţii inventive pentru fraţii mai mari. Parcursul său în bucătărie a început în liceu, cu primele practici într-un restaurant, experienţă care i-a confirmat drumul ales. De 5 ani face parte din echipa Restaurantului Belvedere din Braşov, unde perfecţionează tehnici şi experimentează gusturi, mentorul său - Ioan Florescu ajutându-l să evolueze profesional. Spune despre el că este meticulos şi perseverent, iar spiritul competiţiei l-a îndemnat să se înscrie şi anul acesta la Arena Bucătarilor.  

Foto: Adam Filip – Pui în diferite texturi.

De la fast-food la prima bucătărie profesionistă din Bran
Originar din Braşov, Eftenie-Ionetecu Ilie şi-a descoperit pasiunea pentru gătit încă din copilărie, stând alături de mama lui în bucătărie şi încercând, pas cu pas, primele reţete. La 17 ani şi-a început parcursul culinar pe pârtia de schi, pregătind preparate simple de fast-food. Acea experienţă modestă a deschis drumul către prima bucătărie profesionistă din Bran şi către cariera pe care o urmează astăzi cu perseverenţă. După cursurile Culinary Arts School, Ilie face parte de un an din echipa Matca Hotel Relais & Châteaux, unde îşi şlefuieşte abilităţile şi îşi confirmă dedicarea. Cel mai mare atu al său este capacitatea de a lucra sub presiune fără a sacrifica niciodată calitatea. Arena Bucătarilor a fost pentru el o provocare menită să-i testeze limitele şi să-l ajute să crească. 

Foto: Eftenie Ionetecu Ilie  - Bolotină de pui cu duxell de ciuperci, cremă de linte şi rulou de cartofi.

Juriu internaţional
Ediţia din acest an s-a desfăşurat în cadrul târgului FoodService & Hospitality Expo, eveniment
de referinţă pentru industria HoReCa din Europa de Sud-Est, găzduit la Hala Laminor din Capitală. Juraţii au fos specialişti din România, Italia, Germania, Polonia, Elveţia, Austria, iar ediţia din acest an a reconfirmat rolul competiţiei ca spaţiu de afirmare şi inspiraţie pentru comunitatea culinară. 

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie