Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8170 - 25 apr 10:51

Topul româncelor de succes, cu o braşoveancă în primele 10

Autor:

Publicat la 09 martie 2021

Topul româncelor de succes, cu o braşoveancă în primele 10

Femeile îşi doresc să fie iubite, dar cel mai mult îşi doresc să fie apreciate şi respectate. Pentru că luna martie este şi luna pe care o dedicăm în fiecare an femeilor, Zile şi Nopţi ne propune să descoperim poveştile celor mai de succes şi celor mai puternice femei din România. „Cele mai de succes femei din România” este un top care a fost realizat de cititorii Zile şi Nopţi şi este prezentat de Avon.

10: Ioana Chicet-Macoveiciuc
Ioana este una dintre cele mai populare scriitoare şi bloggeriţe din România. Are 20 de ani de experienţă în presa scrisă, project management şi comunicare online, iar în momentul de faţă este şi o renumită scriitoare de carte pentru copii şi adulţi, dar şi organizator de evenimente.

9: Petronela Rotar
Petronela s-a născut în 1977 la Braşov, oraş unde a trăit toată viaţa. A fost jurnalist vreme de 18 ani la mai multe staţii locale ale celor mai importante televiziuni şi este mama a doi copii. Ce a transformat-o într-un adevărat fenomen a fost felul în care Petronela a reuşit să transforme în opere literare istoria personală zbuciumată. În prezent, Petronela Rotar se află în formare ca psiholog şi psihoterapeut.



8: Cristina Neagu
Pe data de 14 ianuarie 2011, cu ocazia conferinţei de presă oficiale a Campionatului Mondial masculin din Suedia, de la Göteborg, Cristina Neagu a fost desemnată de către Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) drept cea mai bună jucătoare din lume în anul 2010. Acesta a fost doar începutul, pentru că ea a fost numită cea mai bună jucătoare a lumii şi în 2015, 2016 şi 2018, devenind astfel prima handbalistă din istoria acestui sport care a câştigat de patru ori acest trofeu.



7: Andreea Raicu
Andreea este una dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune din România. A debutat ca model, câştigând câteva dintre cele importante concursuri de modelling, apoi şi-a făcut intrarea în televiziune unde s-a consacrat prezentând emisiuni importante de divertisment foarte populare, precum „Big Brother” şi „Megastar”.



6: Andreea Marin
Prezenţa Andreei Marin în acest top nu reprezintă nicio surpriză. Ea are o lungă carieră jurnalistică şi de prezentatoare TV pentru unele dintre cele mai iubite emisiuni din România. De exemplu, apogeul carierei sale a fost fără doar şi poate atins în perioada 1999 – 2007, în care a fost moderatoarea emisiunii „Surprize, surprize”, difuzată postul TVR 1. Acesta a fost şi cel mai urmărit spectacol de televiziune din România timp de nouă ani la rând. Din octombrie 2020 este co-producătoare şi realizatoarea emisiunii „Nu există nu se poate!”, difuzată de postul de televiziune TVR 2.



5: Oana Pellea
Oana Pellea nu este doar una dintre cele mai iubite actriţe din România, fiica unuia dintre cei mai iubiţi actori români din toate timpurile (Amza Pellea), dar şi una dintre româncele care de-a lungul vremii a reuşit să-şi construiască o carieră impresionantă, cu peste 50 de roluri importante în teatru şi 20 în film românesc şi internaţional.
Oana Pellea a câştigat de două ori premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă şi i s-a acordat şi premiul Fundaţiei Culturale Române pentru Carieră Internaţională Remarcabilă. Şi nu a câştigat premii doar în România, Oana Pellea a primit şi numeroase premii internaţionale, inclusiv premiile pentru Cea mai bună Actriţă la Festivalul de Film de la Geneva, la Festivalul Filmului Politic de la San Marino şi la Festivalul Internaţional de Film „Vulturul de Aur” din Batumi, Georgia.



Locul 4: Laura Codruţa Kövesi
Laura Codruţa Kövesi este un simbol al luptei anticorupţie în România şi la nivel european. Dar este şi un simbol al succesului feminin în lumea justiţiei din ţara noastră. Născută în 1973 la Sfântu Gheorghe (Covasna), LCK a ocupat funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din 2013, până în 9 iulie 2018. Înainte de această funcţie ea a fost procuror la Sibiu şi procuror general al României. La data numirii, în 2006, Kövesi a marcat o dublă premieră în istoria ţării noastre: a fost prima femeie şi cel mai tânăr procuror general din istoria României. De asemenea, ea este singurul procuror general de după decembrie 1989 care şi-a dus mandatul până la capăt.
În momentul de faţă, din septembrie 2019, Laura Kövesi ocupă funcţia de procuror-şef la Parchetul European pe o perioadă de 7 ani.



Locul 3: Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu
Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu sunt două femei pentru care succesul a însemnat salvarea de vieţi prin intermediul „Asociaţiei Dăruieşte Viaţă”, unde au strâns peste 45 de milioane de euro în ultimii 10 ani, bani care au fost folosiţi pentru multiplele proiecte din sănătate în care s-au implicat.
Poate cea mai impresionantă şi de impact parte din povestea lor o reprezintă proiectul #NoiFacemUnSpital, care a devenit cea mai mare iniţiativă de implicare civică din România, susţinută de peste 350.000 de donatori persoane fizice şi peste 4.000 de companii – un exemplu că în România lui nu-se-poate, de fapt se poate construi un Spital de copii la standardele Vestice şi că acest Spital poate fi un reper de calitate, eficienţă şi costuri pentru orice construcţie viitoare din domeniul medical.
Mai mult, în ultimul an, prin determinarea acestor femei minunate, cu banii adunaţi de la peste 200.000 de donatori, a fost construit şi un spital modular pentru pacienţii COVID-19 şi au fost cumpărate echipamente de protecţie pentru medici.



Locul 2: Andreea Esca
Când vine vorba de televiziune, Andreea Esca conduce detaşat orice fel de top al prezentatorilor de ştiri. De asemenea, cu peste 25 de ani de carieră în spatele pupitrului de ştiri, ea s-a transformat într-un simbol al profesionalismului şi al dezinvolturii, devenind o vedetă absolută şi un exemplu pozitiv pe care mulţi încearcă să-l urmeze.
Andreea Esca şi-a început cariera la 1 decembrie 1995, care este şi data de lansare a postului Pro TV, unde a prezentat constant Ştirile de la ora 19.00, cu mici întreruperi datorate doar concediilor de maternitate sau de odihnă. Acest lucru a transformat-o pe Andreea Esca în cea mai longevivă prezentatoare de ştiri din România.
În plus, ea face parte şi din echipa de reporteri „CNN World Report” şi a condus timp de 10 ani revista The ONE.



Locul 1: Simona Halep
Când vine vorba de tenis, numele Simonei Halep are o rezonanţă aparte, nu doar în inimile noastre, ale românilor, ci pentru toţi iubitorii acestui sport. De-a lungul carierei sale, Simona a reuşit multe performanţe, iar câteva dintre ele au făcut ca România să fie privită la nivel mondial cu ceva mai mult respect, poate chiar invidie.
Simona este singura jucătoare de tenis din România care a atins prima poziţie în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 şi 2019. A ocupat această poziţie timp de 64 de săptămâni, ceea ce a pus-o pe locul al 10-lea în clasamentul longevităţii ca lider al circuitului. În prezent ea se află pe locul 3 mondial. Tot în prezent, nu există un alt sportiv român activ care să fie mai titrat ca Simona Halep.
Succesul ei i-a fost recompensat şi la nivel de câştiguri, din tenis ea a obţinut în jur de 36 de milioane de dolari, ocupând locul al 4-lea all-time, după surorile Williams şi Şarapova.
Aşadar, nu e deloc de mirare că Simona Halep se află pe primul loc în cadrul acestui top. În plus, Simona ne-a făcut întotdeauna să ne simţim mândri că suntem români, nu doar prin jocul ei superb de tenis, dar şi prin cuvintele ei frumoase. De exemplu, în 2019, când a fost decorată cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, Simona Halep a spus: „Sunt mândră că sunt româncă şi sper să merg cu fruntea sus peste tot şi să câştig cât mai multe trofee ca să fiu o inspiraţie pentru toţi copilaşii şi sper să aibă ocazia şi condiţii cât mai bune, ca să avem cât mai mulţi campioni în viitor”.

+3 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie