Curs BNR
1 EUR = 4.9771 RON
1 USD = 4.7282 RON
1 GBP = 6.0143 RON
1 XAU = 402.6311 RON
1 AED = 1.2873 RON
1 AUD = 3.0456 RON
1 BGN = 2.5447 RON
1 BRL = 0.7826 RON
1 CAD = 3.3640 RON
1 CHF = 5.3477 RON
1 CNY = 0.6509 RON
1 CZK = 0.1979 RON
1 DKK = 0.6673 RON
1 EGP = 0.0945 RON
1 HUF = 1.2056 RON
1 INR = 0.0558 RON
1 JPY = 3.1486 RON
1 KRW = 0.3335 RON
1 MDL = 0.2589 RON
1 MXN = 0.2335 RON
1 NOK = 0.4278 RON
1 NZD = 2.7730 RON
1 PLN = 1.1649 RON
1 RSD = 0.0426 RON
1 RUB = 0.0460 RON
1 SEK = 0.4324 RON
1 TRY = 0.1361 RON
1 UAH = 0.1137 RON
1 XDR = 6.2193 RON
1 ZAR = 0.2622 RON
Publicat la 22 februarie 2023
În plin sezon al virozelor, dacă vrei să ţii la distanţă răceala şi gripa, usturoiul este unul dintre cei mai puternici aliaţi pe care îi poţi avea. Alături de ceapă, usturoiul şi-a câştigat reputaţia de aliment care distruge virusurile datorită unei substanţe chimice, numită alicină, care este responsabilă de mirosul înţepător al usturoiului. Un studiu recent de la Universitatea Washington State arată că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele clasice când vine vorba de a lupta îmbotriva bolilor. Iar atunci când usturoiul este pisat sau mărunţit, el produce alicina prin intermediul unei reacţii enzimatice.
Cercetările arată că alicina ajută la scăderea colesterolului şi a tensiunii arteriale şi, în acelaşi timp, ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Usturoiul, de asemenea, poate reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză (întărirea arterelor).
În acest context, cunoscutul bucătar Adi Hădean a prezentat reţeta sa de supă de usturoi.
„Reţetă simplă, rezultat delicios. E un pic incomod să cureţi atâta usturoi, dar merită.
Dacă vă întrebaţi cât usturoi? Răspunsul e cam opt căciulii. Lângă usturoi, ceapă, o ţelină nu prea mare (are aroma puternică) şi câteva fire de cimbrişor.
Cartofii sunt pentru a obţine corpolenţa supei cremă. Piperul, uleiul de cânepă (puteţi folosi orice ulei extravirgin) şi roşiile uscate sunt podoabele acestei supe.
Am fiert ceapa, cartofii şi ţelina iar usturoiul l-am pus în oală abia după ce cartofii au fost fierţi bine.
Am fiert usturoiul doar 5-6 minute. În oală am pus şi firele de cimbrişor, să fiarbă odată cu legumele.
Şi puţină sare în apă (important).
Smântâna dulce e opţională, dar ajută. E bine să o temperaţi înainte, cu cremă din oală.
Roşiile uscate au intrat în supă abia la sfârşit”, este reţeta prezentată de Adi Hădean.
nu este nici un comentariu
Primăria Braşov şi Muzeul „Casa Mureşenilor” vor marca vineri, 24 februarie, împlinirea a 85 de ani de la naşterea filosofului şi omului de cultură braşovean, academicianul[...]
2023-02-22 citeste mai multDacă vrei să vezi cum arată în realitate atelierul unui artist, să afli cum e organizat, ce materiale folosesc artiştii, ce îi inspiră, poţi merge în Şchei. Timp de o dimineaţă,[...]
2023-02-22 citeste mai multPrima ediţie Massif: Ca să nu ajungă „paralizată”, organizatorii fac recomandări celor ce vor să ajungă în Poiana Braşov
2023-02-22 citeste mai multDupă mai multe zile cu pasrea responsabilităţii şi dezbateri pe marginea subiectului, autorităţile s-au lămurit că din cele 118 şcoli cu risc seismic I în toată România ar mai fi[...]
2023-02-22 citeste mai multSindicatele profesorilor ameninţă cu greva generală, ca reacţie la declaraţiile ministrului Ligia Deca de eliminare a salarizării din proiectul legii educaţiei. Într-un comunicat comun al[...]
2023-02-22 citeste mai mult
Adaugă un comentariu