Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7345 - 27 noi 08:11

Stagii de pregătire în Spania şi Portugalia pentru internalizarea afacerilor

Autor:

Publicat la 18 august 2014

Stagii de pregătire în Spania şi Portugalia pentru internalizarea afacerilor
Liceul Tehnologic Victor Jinga din Săcele  implementează în acest an proiectul de mobilităţi profesionale intitulat „Formare profesională pentru internaţionalizarea afacerii”, LLP-LdV/PLM/2013/RO/310. Proiectul de mobilităţi profesionale, este finanţat prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, programul sectorial Leonardo da Vinci, acţiunea mobilităţi pentru persoanele aflate pe piaţa muncii. 
Proiectul se adresează angajaţilor companiilor şi instituţiilor ce formează Clusterul Regional ETREC, fiind formaţi în cadrul proiectului primii 5 participanţi (dintre cei 10 vizaţi de proiect), care au petrecut două săptămâni în cadrul companiei spaniole Asesoramiento, Tecnologia e Investigacion. 
Globalizarea economiei pune companiile, în special IMM-uri, în situaţia de a deveni mai competitive pentru a putea supravieţui pe o piaţă caracterizată de un dinamism extrem. În aceste condiţii, una dintre soluţiile de succces este internaţionalizarea afacerii, însă pentru ca succesul unei companii în acest demers să fie durabil este necesar ca aceasta să beneficieze de consiliere calificată. Astfel, firmele au nevoie nu numai de personal pregătit în domeniul specific de activitate ci şi de specialişti care să acţioneze eficient în vederea promovării si apărării intereselor acestora pe piaţa internă şi pe cea externă în direcţia stabilirii, menţinerii şi dezvoltării relaţiilor comerciale cu firme, organizaţii economice şi asociaţii profesionale. O persoană cu asemenea competenţe este un agent de cunoştinţe de afaceri şi mai puţin un specialist într-un anumit domeniu (economie, drept etc) şi, prin urmare, implicarea acestuia la nivel strategic este mult mai valoroasă. 
Obiectivele specifice vizate de proiect sunt: dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor privind internaţionalizarea afacerii; îmbunătăţirea competenţelor lingvistice generale şi de specialitate necesare înţelegerii pieţelor de afaceri spaniolă/portugheză; îmbunătăţirea competenţelor de comunicare şi relaţionare prin integrarea într-un mediu socio-economic şi cultural străin. 
Pe parcursul stagiului, participanţii au derulat activităţi de formare profesională practică în special la sediul instituţiei de primire, dar şi la sediul unor companii sau instituţii (Camera de Comerţ din Ourense, regiunea Galicia, Spania). Astfel, participanţii au avut acces la o experienţă de pregătire profesională într-un mediu de lucru nou, într-o companie recunoscută pentru activitatea desfăşurată în vederea internaţionalizării afacerilor clienţilor săi. Participanţii au intrat în contact direct cu noi metode de lucru, cu practici şi tehnici comerciale moderne, strategii de deschidere pieţe, strategii de marketing, folosite de instituţia gazdă pentru accesul şi permanenţa pe pieţele internaţionale. Pe parcursul stagiului, participanţii au avut oportunitatea de a vedea cum evoluează mediul de afaceri din Spania în condiţii de recesiune economică, care sunt diferenţele de abodare a afacerii dintre companiile care înfruntă criza cu succes şi cele care nu au reuşit aceasta.
Activităţile prevăzute în programul de formare au fost gândite astfel încât participanţii să-şi poată dezvolta abilităţi şi competenţe esenţiale pe care aceştia trebuie să le posede pentru a asigura informarea de afaceri corectă a companiilor şi promovarea afacerilor acestora în străinătate, conducând la atingerea obiectivelor de afaceri. În ceea ce priveşte experienţa personală, esenţială în domeniul de activitate al participanţilor, proiectul a facilitat stabilirea de relaţii personale cu colegii spanioli, încurajându-se astfel dialogul profesional şi intercultural. Perioada de stagiu petrecută în instituţia de primire a contribuit totodată şi la dezvoltarea competenţelor lingvistice ale participanţilor. Cunoscători, prin natura atribuţiilor lor, ai limbii engleze, participanţii au avut prilejul de a-şi lărgi orizontul lingvistic atât prin pregătirea lingvistică de care aceştia au beneficiat înaintea plecării în stagiu (limba spaniolă) cât şi prin perioada petrecută în ţara gazdă.
Proiectul este implementat prin derularea a 2 stagii de formare profesională a câte 5 participanţi, cu o durată de două săptămâni fiecare, cel de-al doilea grup fiind programat în perioada septembrie-octombrie 2014, la Camera de Comerţ şi Industrie a localităţii Arcos de Valdevez din Portugalia.
 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional