Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 19:02

SIF TRANSILVANIA: Comunicat privind Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 28/29 aprilie 2016

Autor:

Publicat la 27 aprilie 2016

SIF TRANSILVANIA: Comunicat privind Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 28/29 aprilie 2016

STIMATI ACTIONARI AI SIF TRANSILVANIA
Vă  transmitem acest comunicat pentru o mai bună informare cu privire la intenţia unui grup de acţionari de a schimba Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania fără a avea un just temei, rezultatele economice şi performanţa SIF Transilvania confirmând lipsa justului temei. Grupul de acţionari solicită aplicarea metodei votului cumulativ pentru alegerea unui nou Consiliu de Supraveghere, în condiţiile în care mandatul actualului Consiliu de Supraveghere va expira în aprilie 2017.
Aplicarea acestei metode indirecte de revocare a membrilor Consiliului de Supraveghere, respectiv alegerea unui nou Consiliu de Supraveghere prin aplicarea metodei votului cumulativ în cadrul SIF Transilvania, societate de investiţii financiare la care există un prag de deţinere de 5,00% stabilit prin lege, nu face decât să genereze o majoritate artificială, o concertare nepermisă de lege a voturilor sau chiar o depăşire a drepturilor de vot ale unor acţionari „minoritari”, care duce la atingerea unui pericol major de „preluare ostilă” a conducerii societatii de către persoane care acţionează concertat cu „grupul Frăţilă” şi aservirea structurilor de conducere din SIF TRANSILVANIA pentru satisfacerea prioritară/exclusivă a intereselor acestui grup şi blocarea tuturor acţiunilor ce se derulează în diverse instanţe împotriva lor pentru recuperarea daunelor produse.
De asemenea, prin strategiile puerile, neprofesioniste propuse de acest grup, pentru managementul viitor al SIF Transilvania nu există nicio garanţie sau presupunere că se va obţine profit pentru acţionari, creşterea valorii acţiunilor, ci doar se vor utiliza resursele financiare ale companiei pentru a beneficia de ele membrii acestui grup.
Este de notorietate situaţia conflictuală în care se află dl Frăţilă Constantin cu conducerea SIF Transilvania, pe care a incercat să o schimbe prin diverse actiuni, mimând aparenta legalitate a solicitărilor sale, invocând „activismul” investiţional, care de fapt ascunde prejudicii de ordinul milioanelor de euro aduse de activitatea sa infracţională companiei COMCM Constanta, deţinută de SIF Transilvania în proporţie de 56,72%. În plus, permanentul conflict al acestuia cu conducerea societăţii generează un impact şi o percepţie negativă privind societatea în rândul investitorilor şi acţionarilor. În prezent se derulează peste 65 de procese civile şi se instrumentează 19 plângeri penale.
Referitor la convocarea în mod repetat de adunări generale care au pe ordinea de zi subiectul schimbării managementului SIF Transilvania (Directorat şi/sau Consiliul de Supraveghere), Curtea de Apel Braşov s-a pronunţat, definitiv şi irevocabil, conform Deciziei 1622/2015 şi a constatat abuzul de minoritate şi hărţuirea societăţii, obligând grupul la plata cheltuielilor de organizare AGOA/AGEA şi suportarea cheltuielilor de judecată, cheltuieli deja recuperate de SIF Transilvania, alte procese fiind încă pe rol pentru recuperarea altor cheltuieli şi suntem convinşi că instanţele vor fi consecvente, fiind vorba de  aceeaşi speţă şi ne vor da câştig de cauză.
În perioada noiembrie 2015- februarie 2016, pe baza  suspiciunilor rezonabile pe care le avem studiind registrul acţionarilor, am constatat că această grupare controlată de dl Frăţilă a transferat pachete semnificative de acţiuni de pe numele lor, pe numele unor interpuşi, care au acelaşi beneficiar real, respectiv dl Frăţilă, pentru a eluda prevederile art. 286 din legea pieţei de capital şi pentru a evita în acest fel plata despăgubirilor către SIF Transilvania, in eventualitatea unei executări silite şi/sau pentru a nu fi acuzat că hărţuieşte în continuare societatea, încălcând grav, prin aceste manevre, legislaţia pieţei de capital, legislaţia combaterii şi prevenirii spălării banilor. Pentru motivele invocate mai sus am depus plângere penală la instituţiile abilitate.
La grupul Frăţilă s-a raliat şi dl. Radu Toia, fost vice-preşedinte executiv al SIF Transilvania în perioada 01.06.2014-30.07.2015, revocat din funcţia deţinută în cadrul SIF Transilvania pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, abuz în serviciu, crearea de daune în portofoliul SIF Transilvania - al cărui coordonator direct era. „Performanţele” realizate în perioada respectivă ne determină să credem că nu are cum să obţină alte performanţe dacă va fi ales membru în Consiliul de Supraveghere aşa cum doreşte, în alianţă cu alţi candidaţi din acelaşi grup. Ca urmare a managementului şi administrării defectuoase şi a încălcării legislaţiei comerciale în cadrul societăţii Sigma Management&Hotels Bucureşti, societate în care dl. Toia era preşedinte al consiliului de administraţie, aceasta a fost nevoită să îl revoce din poziţia de preşedinte al Consiliului de administraţie şi să pornească acţiune în răspundere pentru a recupera pagubele produse şi să depună plângere penală împotriva conducerii societăţii şi a preşedintelui consiliului de administraţie. Această societate este deţinută majoritar de SIF Transilvania. Situaţia societăţii este una critică, foarte aproape de faliment datorită managementului şi administrării deficitare a dlui Radu Toia şi a dlui Bruno Negoiţă -fost director general al societăţii, societate pentru care facem eforturi deosebite de reabilitare. Cu avizul preşedintelui consiliului de administraţie, fără a avea aprobările necesare din partea consiliului de administraţie, dl. Toia a angajat 11 directori care să conducă în total 24 de angajaţi, cu tot cu directorii în cauză, fără să existe o organigramă pentru aceste posturi, fără informarea nimănui din consiliul de supraveghere, fără nicio strategie propusă şi aprobată de consiliul de administratie al Sigma Management Hotels. Dl. Toia şi directorul general al acestei societăţi au aprobat pentru directorii societăţii, pe lângă salariul de bază, consistent, ca aceşti directori să încheie contracte de consultanţă cu propriile firme, în valoare de zeci de mii de euro lunar, contracte în baza cărora firmele directorilor să monitorizeze şi să aprovizioneze societăţile de turism din portofoliul SIF Transilvania vizând în acest fel obţinerea de venituri deosebite în dauna acestor societăţi şi a acţionarului lor majoritar-SIF Transilvania. Pentru aceste motive dl. Toia a fost revocat din calitatea de vicepreşedinte al Directoratului SIF Transilvania, a fost revocat din calitatea de preşedinte CA al Sigma Management Hotels SA Bucuresti-deţinută de SIF Transilvania, directorii angajaţi fraudulos au fost revocaţi iar societatea derulează acţiune în răspundere împotriva celor vinovaţi pentru recuperarea prejudiciilor astfel create şi a făcut plângere penală pentru infracţiunile săvârşite de aceste persoane.
Dl. Radu Toia a susţinut în timpul mandatului exercitat în cadrul SIF Transilvania S.A. în calitate de vicepreşedinte executiv diverse iniţiative şi strategii investiţionale, proiecte investiţionale în companii deţinute sau promovate de anumite grupuri sau investitori cu care are anumite afilieri/ interese, unul din ele fiind S.A.I. Certinvest, societate în care a fost/este angajat şi dl. Răzvan Rusu. Astfel, s-au achiziţionat acţiuni ale SAI Certinvest, s-au achiziţionat obligaţiuni emise de acest agent economic; dl. Toia a propus Directoratului SIF Transilvania achiziţionarea de la SAI Certinvest de parcuri eoliene, societăţi de asigurare, etc. De asemenea, a propus achiziţionarea de acţiuni ale unor IFN-uri din agricultură, deţinute de apropiaţi ai dânsului, a propus desfiinţarea activităţii în unele companii şi închirierea la preţuri modice a unor spaţii comerciale către operatori de transport/curierat, spaţii în care
s-au investit resurse importante pentru modernizare şi alte operaţiuni păguboase pentru SIF Transilvania dar foarte rentabile pentru grupările interesate. În urma analizelor investiţionale efectuate la nivelul Directoratului şi Consiliului de Supraveghere din SIF Transilvania, aceste planuri de investiţii în sectorul financiar non-bancar, agricultură, sector imobiliar sau în proiecte de energie regenerabilă au fost respinse de Directorat şi de Consiliul de Supraveghere, din considerente financiar-economice, beneficiile viitoare ale SIF Transilvania din aceste investiţii fiind foarte incerte şi în mod cert păguboase.
Aşadar, aceste două grupuri coordonate de dl Frăţilă şi de S.A.I. Certinvest – Radu Toia şi Rusu Răzvan, grupuri cu interese contrare celor ale acţionarilor serioşi şi de bună credinţă ai societăţii, s-au raliat şi au solicitat completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28/29.04.2016, solicitând printre altele revocarea indirectă a membrilor consiliului de supraveghere prin metoda votului cumulativ, argumentat prin promisiuni de creştere a  performanţei şi de promisiuni viitoare de randamente prin investiţii şi strategii care au mai fost şi în trecut iniţiate şi încercate - fără succes - de a  fi  impuse Directoratului şi Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania.
Împotriva aceluiaşi grup s-a depus plângere penală la DIICOT şi ASF pentru infracţiunile de manipulare a pieţei de capital, inducerea în eroare a investitorilor prin difuzarea de informaţii false despre pierderi de peste 50 milioane de euro, în vederea manipulării/scăderii preţului acţiunilor, inducerea în eroare a acţionarilor în mod voit prin diseminare de informaţii false/denigratoare şi efectuarea de tranzacţii în toată perioada în care preţurile au scăzut, provocând în acelaşi timp daune foarte mari investitorilor/acţionarilor SIF Transilvania prin prăbuşirea preţurilor de tranzacţionare a acţiunii SIF3.
În acelaşi timp se derulează în instanţele civile un proces de recuperare a daunelor materiale şi de imagine suferite de SIF Transilvania ca urmare a operaţiunilor descrise mai sus, compania fiind obligată legal de a-şi proteja imaginea şi interesele acţionarilor şi de a recupera pagubele produse de la cei vinovaţi.
Vă rugăm să analizaţi cu deosebită atenţie cele prezentate, să analizaţi toate informaţiile disponibile public pentru a putea să vă exprimaţi opţiunea Dvs. de vot la AGA din data de 28/29.2016, în cunoştinţă de cauză, având în vedere atât informaţiile prezentate acum, cât şi cu alte ocazii legate de acţiunea acestui grup.
Directoratul SIF Transilvania

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie