Curs BNR

1 EUR = 4.9707 RON

1 USD = 4.6638 RON

1 GBP = 5.7329 RON

1 XAU = 288.5847 RON

1 AED = 1.2698 RON

1 AUD = 2.9882 RON

1 BGN = 2.5415 RON

1 BRL = 0.9557 RON

1 CAD = 3.4561 RON

1 CHF = 5.1566 RON

1 CNY = 0.6383 RON

1 CZK = 0.2034 RON

1 DKK = 0.6668 RON

1 EGP = 0.1509 RON

1 HUF = 1.2847 RON

1 INR = 0.0561 RON

1 JPY = 3.1483 RON

1 KRW = 0.3479 RON

1 MDL = 0.2573 RON

1 MXN = 0.2731 RON

1 NOK = 0.4322 RON

1 NZD = 2.7620 RON

1 PLN = 1.0755 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0486 RON

1 SEK = 0.4182 RON

1 TRY = 0.1725 RON

1 UAH = 0.1263 RON

1 XDR = 6.1431 RON

1 ZAR = 0.2470 RON

Editia 8027 - 22 sep 21:26

Şi-a tras un glonţ în cap, de ziua ei. Sabina fusese agresată de fostul iubit, care primise ordin de restricţie

Autor: George ALDEA

Publicat la 04 ianuarie 2022

Tragedie în IPJ Braşov: o tânără poliţistă a fost găsită în casă, împuşcată în cap, cu un pistol Carpaţi. Alături, biletul de adio. Chiar şi aşa, sunt suspiciuni de crimă

Şi-a tras un glonţ în cap, de ziua ei. Sabina fusese agresată de fostul iubit, care primise ordin de restricţie

O femeie în vârstă de 29 de ani a fost găsită împuşcată în cap, în noaptea de joi spre vineri, 30/31 decembrie, într-un bloc din Braşov. Poliţiştii au ajuns la faţa locului în urma unui apel la 112, mobilizate de urgenţă fiind şi SMURD-ul, şi Parchetul.
Medicii nu au putut face nimic, doar au constatat decesul: victima prezenta o plagă împuşcată în tâmplă, astfel că a murit pe loc.
O echipă formată din criminialişti sub coordonarea unui procuror a  demarat  imediat cercetări la faţa locului, perimetrul fiind izolat pentru documentarea cu probe. Primele constatări arată că e vorba de o sinucidere. Femeia a lăsat  un bilet de adio, iar şocant pentru poliţişti a fost să descopere că e vorba de o colegă de a lor. Arma cu care şi-a luat viaţa a fost pistolul din dotare, un pistol Carpaţi.
„O femeie, în vârstă de 29 de ani, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Braşov, în timp ce se afla la domiciliu, s-a împuşcat în cap cu arma din dotare (pistol Carpaţi). În locuinţă a fost găsit şi un bilet de adio, lăsat de victimă”, a anunţat IPJ Braşov.

Căsătorită de 3 luni, soţul tot poliţist, au avut nunta în septembrie
Tânăra, Sabina – Alexandra Tănăsache, era căsătorită, iar soţul ei, Marius, era tot ofiţer în cadrul IPJ Braşov, la Criminalitate Economică. Cei doi au avut nunta anul acesta, acum 3 luni, în septembrie.
Ziua în care a decis să-şi ia viaţa a fost chiar ziua ei de naştere, 31 decembrie, în prag de an nou, pe care nu a mai vrut să-l trăiască.

An bun şi pe parcurs profesional: promovată în martie 2021
Tânăra lucrează în Poliţie de la 1 iulie 2016, la început fiind încadrată cu gradul de agent de poliţie şi repartizată la IPJ Braşov, fiind numită în funcţia de ajutor şef post la Postul de Poliţie Comunală Bod.
În perioada 2019 - 2021 şi-a desfăşurat activitatea în cadrul serviciului Resurse Umane, linia de muncă  secretariat, documente clasificate şi arhivă.
Anul acesta, pe 1 martie, a fost promovată în grad. În urma concursului susţinut, a fost trecută în corpul ofiţerilor de poliţie, cu gradul profesional de subinspector de poliţie, şi numită în funcţia de ofiţer la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
Ultima testarea psihologică a făcut-o în luna ianuarie 2021, pe care a trecut-o cu brio.

Crimă? Sunt voci care lasă se înţeleagă că altcineva ar fi scris biletul de adio
Poliţia şi Parchetul nu au dat alte informaţii oficiale despre  caz, dar la câteva ore de la tragedie, deja au apărut suspiciunile de crimă. Potrivit mamei tinerei, biletul de adio nu ar fi scris de fiica ei. Pe bilet apare un scris urât, potrivit unor surse părea scris în grabă, în timp ce decedata avea o caligrafie frumoasă şi ordonată. Mama spune că biletul citit de ea era aproape indescifrabil, că nu a înţeles mai nimic din ce scria.

Probleme legate de gelozie, alţii vorbesc şi de probleme la serviciu
Incidentul a avut joc joi noaptea, apropiaţii spun că nu au observat niciun semn care să anunţe tragedia. Tânăra a fost la serviciu, s-a întors acasă  în jurul orelor 20.00,  s-a apucat de treabă, de gătit pentru zilele de sărbătoare care urmau. Pe de altă parte, colegii ei ar fi declarat că femeia a venit plânsă la serviciu, de dimineaţă, de altfel, problemele personale fiind considerate că au cauzat totul. Apropiaţii vorbesc de probleme legate de gelozie, de certuri, dar şi de probleme la serviciu.

Gelozie: pe soră, pe fosta iubită
Soţul ei era şi el acasă, dar ieşise temporar - ca să se liniştească atmosfera, în urma unei certuri cu soţia, care ar fi izbucnit din cauza geloziei, a unei alte persoane care ar fi intervenit în relaţia lor. În acest timp femeia s-ar fi împuşcat. Soţul ar fi declarat că a găsit-o pe soţie într-o baltă de sânge, în bucătărie. Se întorsese acasă împreună cu tatăl soţiei, pe care l-ar fi sunat să vină să-l ajute să aplaneze conflictul. Tragedia a fost anunţată la 112.
Din primele constatări, ar fi vorba de act sinucigaş, dar nu s-a renunţat la cercetarea ipotezei de crimă. Se aşteaptă analiza tuturor probelor, inclusiv necropsia.
Totodată, rămâne de lămurit de ce poliţista avea pistolul acasă, lucru care, potrivit procedurilor, nu ar fi trebuit să se întâmple. Deşi avea muncă de birou, se pare că participase la trageri de antrenament şi aşa ar fi avut acces la armă.
Alte surse arată că, înainte de a se ajunge la tragedie, Sabrina s-ar fi certat cu soţul ei, după ce a aflat că acesta a avut o relaţie anterioară din care a rezultat un copil. Informaţia nu este confirmată de Parchet

Ce confirmă Parchetul
Potrivit informaţiilor transmise de procurori, femeia era singură în casă, s-a tras un singur glonţ. La faţa locului au fost găsite „mai multe înscrisuri care pot fi considerate fiind meaje de adio, în care tânăra menţiona atât nemulţumiri pe plan personal, cât şi pe plan profesional”, a spus Claudiu Sandu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Rezultatul necropsiei
Medicii legişti au finalizat necropsia, care arată că poliţista şi-ar fi tras un glonţ în tâmpla dreapta. Glonţul a ieşit prin tâmpla stângă, după care s-a înfipt în perete.
S-au prelevat probe de sânge, care urmau să stabilească alcoolemia, dat fiind faptul că pe masă era o sticlă de vin goală şi una începută.

Istoric de afecţiuni psihice în familie
Părinţii poliţistei de 29 de ani erau divorţaţi încă din minoratul ei. Poliţista a fost încredinţată mamei, care, spun apropiaţii, are Alzheimer şi a dat-o afară din casă, la 18 ani. Aşa că a crescut cu bunica ei, care de asemeni are istoric de afecţiuni psihice.
„Am avut noi un conflict, ea ambiţioasă, eu ambiţioasă, eu aşteptam să vină ea la mine, ea probabil să mă duc eu. El (soţul Sabinei, n.r.) era în sufragerie, făcut ghem, şi avea aşa un plâns isteric”, a povestit mama fetei, la Antena 3.

Ultimele clipe
În viaţa de familie, politista era afectată de faptul că sora soţului se amesteca prea mult în relaţia lor şi l-ar fi somat pe soţ să tranşeze această problemă. Joi seara, soţul i-ar fi dat cadoul de ziua ei (ar fi trebuit să fie vineri), dar ar fi preferat să plece de acasă, sperând că femeia se mai linişteşte aşa. „Fiind plecat, soţul a primit de la femeie un mesaj care l-a pus în alertă. L-a sunat pe tatăl femeii şi împreună s-au dus la domiciliu. Uşa încuiată, fără urme de forţare. Femeia împuşcată, pistolul sub masă”, au declarat surse apropiate cazului.

Sabina fusese agresată de fostul iubit, care primise ordin de restricţie
Potrivit informaţiilor obţinute de Fanatik, poliţista din Braşov care s-a sinucis de ziua ei trăise o mare cumpănă în urmă cu câţiva ani, înainte să se implice în relaţia cu Marius, soţul ei poliţist, cu care se căsătorise în septembrie 2021.
Astfel, Sabina traversase clipe de groază în compania unui fost iubit, pe care-l dăduse în judecată. Agresată în mod repetat de George, Sabina obţinuse cu ajutorul Parchetului deschiderea unui dosar penal pe numele partenerului ei de atunci. În faţa dovezilor prezentate în proces, magistraţii au hotărât emiterea unui ordin de restricţie la adresa lui George, dispunând „evacuarea temporară a intimatului agresor” din locuinţa cuplului. Judecătorii i-au interzis atunci iubitului Sabinei şi să se apropie de tânără la mai puţin de 50 de metri sau să o contacteze în orice fel.
„Se dispune evacuarea temporară a intimatului agresor din locuinţa familiei. Dispune reintegrarea victimei în locuinţa familiei. Obligă intimatul agresor să păstreze o distanţă minimă de 50 metri faţă de victimă, cu excepţia situaţiilor în care se impune, potrivit legii, prezenţa concomitentă a părţilor în faţa unor instanţe de judecată, a unor organe de urmărire penală sau a altor instituţii şi autorităţi publice. Obligă intimatul agresor să păstreze o distanţă minimă de 50 metri faţă de domiciliul victimei. Interzice intimatului agresor orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima”, precizează Parchetul.
Ordinul de restricţie avea o valabilitate de 5 luni şi prevedea ca fostul iubit al Sabinei să se prezinte periodic la poliţie pentru a fi verificat de autorităţi. Sabina s-a implicat apoi în idila cu Marius, cu care s-a căsătorit toamna trecută. 

+8 -6

Comentarii

'Bibi'

2022-01-08 16:10:59


'Pai parca nu mai era Carpati. Vai noo'

'cop stercalau'

2022-01-03 14:20:14


'ca peste tot.nimeni nu spune ce scoala sau scoli a facut si pe ce loc a fost.controlul psiho cred ca a fost o dicutie despre vreme si daca era regulamentar sa aiba pistolul acasa.vinovati sunt cei care au admis-o in scoala de politai si instructorii care nu s-au prins ca era dusa cu sorcova.'

'Aspertabei1976 '

2021-12-31 18:33:34


'Suspect rău! A împușcat o, a scris el un bilet, apoi s a dus după tată să aibă alibi.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional