Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 00:46

Shawarmah Planet - prima şaormerie în franciză care s-ar putea deschide la Braşov

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 12 decembrie 2014

Conceptul propune producţia de şaorma specifică mai multor culturi, printre care şi cea românească.

Shawarmah Planet - prima şaormerie în franciză care s-ar putea deschide la Braşov
Braşovul este în topul listei pentru deschiderea unui restaurant Shawarmah Planet, un concept de şaormerie unde anteprenorul împreună cu alţi trei angajaţi produc şaorma specifică mai multor culturi (italiană, grecească, indiană, mexicană, românească sau libaneză), cu ingrediente tradiţionale, a anunţat Wissam Qadoura, proprietarul brandului. Aceasta ar fi prima franciză în domeniul şaormeriilor care s-ar putea descide la Braşov. 
Wissam Qadoura este originar din Liban, însă până în urmă cu şase luni trăia în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, unde lucra ca manager de dezvoltare în retailul alimentar. În ultima jumătate de an România i-a devenit casă, după ce a decis împreună cu soţia sa, o româncă plecată din ţară în urmă cu 12 ani, care a lucrat tot în Abu Dhabi ca brand manager pentru un brand de lux de modă internaţional, să îşi crească în Bucureşti cel de-al doilea copil.
De aproximativ o lună, Wissam Qadoura a deschis în centrul vechi din Capitală Shawarmah Planet. „Ideea deschiderii Shawarmah Planet a pornit de la nevoia mea de a mânca o şaorma ca acasă. Pentru arabi şaorma este precum Starbucks pentru americani, deci mâncăm foarte multă şi are un gust foarte diferit de cea din România. Iniţial, planul era să fac comerţ, să vând produse făcute local către statele arabe, însă m-am gândit că o şaormerie, mai ales una unde produsele să fie făcute numai cu ingrediente naturale, cu sosuri din iaurt, pesto sau brânză proaspătă şi nu cu maioneză, ar prinde”, spune Wissam Qadoura.
Preţurile produselor comercializate (şaorma, salate sendvişuri, halva sau sucuri naturale aduse din Liban) variază între 10 şi 15 lei. „Nu vreau să fiu lacom, de aceea şi preţurile sunt rezonabile, avem şi oferte, chiar oferim şi produse gratuit în funcţie de cât cumpără un client. Ideea nu este să câştig astăzi, să am profit, ci să cresc încet, să îmi fac o clientelă. De aceea, pe unde mă duc, dacă întâlnesc pe cineva nou, îl poftesc la noi să vină să guste gratuit mâncarea. Ştiu că dacă o încearcă, va reveni. Asta este strategia mea de marketing”, explică antreprenorul.
El precizează că cel mai greu i-a fost până în prezent să recruteze, să găsească oameni care ştiu să se poarte cu clienţii, în care poate să aibă încredere, care să vină efectiv la un interviu de angajare şi să nu întrebe doar cât este salariul prin telefon şi câte ore trebuie să lucreze şi care să fie responsabili la locul de muncă.
Din acest motiv el spune că încearcă să-şi motiveze oamenii atât cu salariul (1.250 de lei net pe lună) şi cu programul de lucru care se termină când nu sunt mulţi clienţi, în aşa fel încât să prindă ultimul metrou, dar şi prin faptul că el lucrează cot la cot cu ei. El şi-a dat termen de un an pentru a „testa” Shawarmah Planet.
„Toţi oamenii cu care stau de vorbă îmi spun că sunt nebun că am lăsat Abu Dhabi pentru România, dar, sincer să fiu, aici cred că te poţi descurca mai bine. În România dacă ai un salariu de 400 de euro pe lună o duci mai bine decât cineva care câştigă 3.000 de euro pe lună în Abu Dhabi. Chiria pentru un apartament cu un dormitor este 1.500 de euro şi mănânci tot timpul la restaurant, pentru că acolo toată lumea munceşte, nu are timp să facă mâncare. Mai mult, stilul de viaţă este mult mai extravagant, este greu să ţii pasul”, adaugă el.
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie