Curs BNR
1 EUR = 4.9744 RON
1 USD = 4.5501 RON
1 GBP = 5.9421 RON
1 XAU = 388.9505 RON
1 AED = 1.2388 RON
1 AUD = 3.0618 RON
1 BGN = 2.5433 RON
1 BRL = 0.8108 RON
1 CAD = 3.2998 RON
1 CHF = 5.2933 RON
1 CNY = 0.6427 RON
1 CZK = 0.1969 RON
1 DKK = 0.6667 RON
1 EGP = 0.0937 RON
1 HUF = 1.2427 RON
1 INR = 0.0541 RON
1 JPY = 3.0465 RON
1 KRW = 0.3352 RON
1 MDL = 0.2574 RON
1 MXN = 0.2364 RON
1 NOK = 0.4232 RON
1 NZD = 2.7703 RON
1 PLN = 1.1602 RON
1 RSD = 0.0425 RON
1 RUB = 0.0473 RON
1 SEK = 0.4377 RON
1 TRY = 0.1329 RON
1 UAH = 0.1104 RON
1 XDR = 6.0868 RON
1 ZAR = 0.2604 RON
Publicat la 25 august 2020
Bogdan Cozma, un cunoscut şef bucătar din Bran, testează de 3 luni conceptul de „Private Chef”. Spune că are clienţi din Bucureşti, Braşov, Buzău, a fost chemat chiar şi în Grecia
Când Mahomed nu poate merge la munte, vine muntele la Mahomed. Cam acesta este principiul după care au fost nevoiţi să se ghideze angajaţii din HoReCa, odată cu venirea pandemiei şi refuzul autorităţilor de a redeschide restaurantele: dacă oaspeţii nu mai pot merge la ei, se duc ei acasă la oaspeţi. Le gătesc şi îi servesc în intimitatea şi siguranţa propriei locuinţe, făcându-i să se simtă mai ceva ca în localurile de lux.
Asta a făcut şi Bogdan Cozma, fost head chef la cel mai renumit restaurant din Bran, astăzi Private Chef (bucătar personal, trad.) – călătoreşte peste tot pe unde este solicitat şi găteşte pentru evenimente private, chiar în bucătăriile clienţilor. Spune că face asta deja de mai bine de 3 luni, timp în care a umblat prin Bucureşti, Braşov, Buzău şi a ajuns chiar şi până în Grecia.
Bogdan şi echipa lui se ocupă de absolut tot: achiziţia de ingrediente, pregătirea mâncării, servit şi chiar curăţenia de după. Tot ei aduc şi ustensilele, neavând nevoie de la clienţi decât de un frigider, o plită şi un cuptor. Şi se poate alcătui un meniu decent chiar şi cu un buget mai modest, de 100 - 150 lei de persoană.
Bogdan este bucătar de 7 ani şi spune că visa demult la tipul acesta de business. Conceptul de „Private Chef” presupune să te bucuri de o cină ca la restaurant în intimitatea casei tale. Suni bucătarul, îi spui cam ce ţi-ai dori, ce buget ai şi câte persoane trebuie hrănite, iar de acolo se ocupă el. Fie că ţi-e poftă de un meniu tradiţional, ca la bunica, vrei să-ţi impresionezi prietenii cu un proţap ori te-ai gândit să experimentezi fine cuisine-ul parizian, un private chef adevărat ar trebui să fie capabil să onoreze cerinţe dintre cele mai diverse şi exigente. Cum ar fi, de exemplu, un piept de porumbel în crustă de prune uscate şi seminţe de pin, furnir din cartofi copţi şi sos de vin cu ciocolată amăruie. Ori o supă cremă cappuccino din ceapă albă cu trufe, spumă de cimbrişor şi ou de prepeliţă cu extract de vanilie şi cognac.
„Când am fost în Anglia, am gătit inclusiv carne de cangur şi struţ, iar în Grecia o doradă uriaşă, de peste 3 kilograme, de captură, pe care am cumpărat-o direct de la pescari. Pentru că ador să lucrez cu ingrediente naturale şi sunt obişnuit să-mi fac cumpărăturile, pe cât posibil, de la producătorii locali. Deja îi cunosc pe toţi din zona Râşnov - Bran”, spune bucătarul, care intenţionează să îşi deschidă curând chiar şi un restaurant, după un concept unic în România: „Da, ştiu, sunt nebun – dar toată lumea ştie asta”, spune el, zâmbind. „Să-mi deschid restaurant în plină pandemie, când toate sunt închise. Dar pe lângă nebun, eu mai sunt şi un visător şi un optimist din naştere, aşa că sunt convins că o să fie totul bine”, a concluzionat tânărul care, la numai 31 de ani, vrea să dea o cu totul altă faţă bucătăriei trasilvănene.
FABRICA DE PRELUCRARE A CONCENTRATELOR DE URANIU FELDIOARA SRL organizează concurs în vederea ocupării următoarelor posturi vacante: - 1 post şef serviciu la Suport Tehnic Investiţii Utilităţi[...]
2024-10-16 citeste mai multÎnchiriez garsonieră zona Tractorul, 26 mp (hol, baie, cameră, bucătărie) semimobilată. Preţ 1000 lunar Ron. 0770/882.919.
2024-10-15 citeste mai multStartup-ul românesc de insurtech XIGA, în parteneriat cu furnizorul de echipamente fiscale Danubius Exim şi LIFE IS HARD, companie locală de IT, anunţă lansarea unui proiect de facilitare[...]
2024-10-15 citeste mai multAdministratorii aeroportului renunţă la achiziţionarea a două maşini
2024-10-15 citeste mai multOrdinul Arhitecţilor din România (OAR) va anunţa marţi, 15 octombrie, rezultatele concursului pentru regenerarea fostei platforme industriale Rulmentul. Pentru identificarea celei mai bune soluţii,[...]
2024-10-15 citeste mai mult
'Traian'
2020-08-25 09:37:16
'E un bucatar. Dar cum romanul trebuie sa aiba nume pompoase, acum toti bucatarii sunt \"sefi\". \n'