banner la cocos banner promotional

Curs BNR

1 EUR = 4.9773 RON

1 USD = 4.3756 RON

1 GBP = 5.7940 RON

1 XAU = 467.2986 RON

1 AED = 1.1913 RON

1 AUD = 2.7801 RON

1 BGN = 2.5448 RON

1 BRL = 0.7458 RON

1 CAD = 3.1510 RON

1 CHF = 5.3554 RON

1 CNY = 0.5997 RON

1 CZK = 0.1988 RON

1 DKK = 0.6666 RON

1 EGP = 0.0856 RON

1 HUF = 1.2211 RON

1 INR = 0.0513 RON

1 JPY = 3.0674 RON

1 KRW = 0.3087 RON

1 MDL = 0.2542 RON

1 MXN = 0.2195 RON

1 NOK = 0.4153 RON

1 NZD = 2.5934 RON

1 PLN = 1.1597 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0531 RON

1 SEK = 0.4498 RON

1 TRY = 0.1139 RON

1 UAH = 0.1057 RON

1 XDR = 5.9305 RON

1 ZAR = 0.2319 RON

Editia 8404 - 17 apr 19:01

Secretul celei mai bune salate de ouă, dezvăluit de trei bucătari

Autor: Andreia IONIŢĂ

Publicat la 14 februarie 2025

Secretul celei mai bune salate de ouă, dezvăluit de trei bucătari

O salată de ouă bună poate fi prânzul perfect, dacă ştii cum să o prepari. Făcută greşit, însă, veţi obţine un amestec greoi pe care îl veţi uita în frigider. Deşi reţeta este simplă: câteva ouă fierte tari, maioneză şi condimente, acestea trebuie să fie combinate în modul potrivit pentru a obţine rezultate gustoase.
Trei bucătari au dezvăluit pentru EatHingwell cum prepară cea mai bună salata de ouă. Surprinzător, toţi au spus acelaşi lucru.
Bucătarii recomadă să nu fierbeţi prea mult ouăle. „Galbenuşurile trebuie să fie tari, dar nu uscate, iar albuşurile fragede, fără textură cauciucată. Când gălbenuşurile devin verzui sau albuşurile devin cauciucate, textura şi aroma au de suferit”, spune chef Gen La Roca.
Pentru a obţine textura potrivită, La Roca pune ouăle într-o oală, le acoperă cu apă rece, apoi aduce apa la fierbere. Odată ce apa a dat în clocot, ea reduce focul la o fierbere la foc mic timp de 10 minute.
Chef Rena Awada de la „Healthy Fitness Meals” îşi găteşte ouăle în mod similar, dar de obicei le ia complet de pe foc în 10 minute. La final, le pune în apă rece: „Decojirea lor este mult mai uşoară atunci când fac acest lucru, iar ouăle ajung să aibă textura perfectă pentru salata de ouă”.
10 minute este, de asemenea, numărul magic şi pentru bucătar-şef Dennis Littley. El recomandă, de asemenea, să folosiţi ouă care au stat în frigider.  „Ouăle proaspete sunt mai greu de decojit, aşa că dacă aveţi ouă care au stat în frigider aproximativ o săptămână, acestea sunt cele mai bune”, spune el.
Pe lângă evitarea uscării ouălor prin gătire excesivă, salata de ouă trebuie, de asemenea, tratată cu delicateţe. Prea multă maioneză poate face salata să pară grea şi grasă.  „Pentru a evita, adăugaţi doar cât să fie cremoasă, fără a îneca ouăle”, spune Awada.
„Prea mult dressing, iar ouăle se pierd. Prea puţin, iar salata pare uscată. Trucul este să adăugaţi câte puţin pe rând şi să amestecaţi pe măsură ce continuaţi până când este exact cum trebuie”, spune Littley.
Salata de ouă este o mâncare uşoară, care poate deveni uşor fadă dacă nu este condimentată corespunzător. Bucătarii recomandă un vârf sănătos de sare şi piper, precum şi un strop de aciditate, cum ar fi suc de lămâie sau muştar pentru o salată de ouă tradiţională, de bază.
Totuşi, pentru mai multă savoare, o porţie de smântână, castraveţi sau iaurt grecesc simplu poate adăuga nu numai un plus de savoare, ci şi o textură mai fină.
Indiferent ce adăugaţi, asiguraţi-vă că salata este ţinută cel puţin 30 de minute la frigider înainte de a o servi. Timpul de răcire va asigura că aromele au timp să se contopească.
Apoi, mâncaţi salata de ouă cu pâine prăjită.
 

+2 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie