Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 23:34

Secretul brânzei de Bran „deconspirat” de o bucureşteancă

Autor:

Publicat la 06 iunie 2023

„Texturată, dar nu se fărâmiţează, este un pic iute, dar nu atât de tare încât să acopere orice alt gust”

Secretul brânzei de Bran „deconspirat” de o bucureşteancă

Brânza de burduf preparată în zona Bran – Braşov este renumită şi căutată de iubitorii de brânzeturi tradiţionale din întreaga lume. Aceasta este preparată în mod tradiţional în zona Branului, iar reţeta şi metodele de preparare au fost transmise de-a lungul generaţiilor şi au rămas autentice de-a lungul timpului. Acest preparat a câştigat popularitate şi recunoaştere internaţională. A fost premiată în diferite competiţii şi expoziţii de profil, ceea ce a contribuit la consolidarea prestigiului şi renumelui său. Cum se prepară, de fapt, brânza de burduf de la Bran a destăinuit o bucureşteancă mutată în comuna braşoveană, care a analizat foarte atent preparatul, pe care l-a primit în dar de la un vecin.

„Se topeşte exact cum trebuie într-un bulz”
„Ieri mi-a făcut vecinul semn să opresc când am trecut prin faţa casei lor, şi mi-a pus în braţe un «coşuleţ» de brânză de burduf în coajă de brad. Brânză de burduf de la Bran este deja faimoasă, dar brânză aşa bună că a lui Gigi din Sohodol nu am mai găsit nicăieri, niciodată!
Este texturată, dar nu se fărâmiţă, este un pic iute, dar nu atât de tare încât să acopere orice alt gust, are un finish curat şi proaspăt, merge singură sau cu roşii, ceapă, slănină şi o ţuică bună, şi se topeşte exact cum trebuie într-un bulz, peste cartofi, sau pe o felie de pită proaspătă pusă pe plită. Pur şi simplu nu te poţi opri din mâncat!”.

Doar tot din lapte se face peste tot!”
„Dar postarea aceasta nu este despre brânză. M-am tot gândit cum naiba iese brânza asta atât de minunată, că doar tot din lapte se face peste tot!
Azi m-am plimbat un pic pe dealul nostru şi am găsit reţeta, pe care vreau să v-o dăruiesc şi vouă:
– se iau nişte văcuţe grase; unele încă au viţeii cu ele, dar nu-i nimic, e suficient lapte pentru toţi!
– se pune la dispoziţie un deal înflorit, de un verde ireal, în inima munţilor;
– se adaugă aer curat, apă de munte, şi flori înmiresmate;
– se mulg văcuţele direct pe pajişte, în cântec de păsări, cu Bica dulăul la datorie (să nu le sperie cineva, deşi el latră ca prostul de bucurie!)
– se prepară brânza (aici cred că e reţeta tradiţională);
– se bagă brânză în coajă aromată de brad, prelucrată în atelierul din grădina şi cusută cu dibăcie de Gigi
– se serveşte cu mândria lucrului bine făcut, din dragoste şi responsabilitate pentru pământ şi animale.
Cred că ceea ce vreau să spun este, se poate şi cinstit, muncit, responsabil, fără „scurtături”, iar rezultatele vorbesc de la sine.
Poate că produsele locale sunt puţin mai scumpe, dar munca depusă, precum şi calitatea produselor, merită fiecare bănuţ în plus faţă de supermarket”, a scris Ioana Pop pe grupul Mutat la ţară- viaţa fără ceas. (BizBraşov.ro)



 

+1 -2

Comentarii

' Barbu Gh.'

2023-06-06 04:17:17


'Și noi știm ,,rețeta\": cu cartofi. Nu le-am uitat ,,tradiția\".'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie