Curs BNR

1 EUR = 4.9677 RON

1 USD = 4.6059 RON

1 GBP = 5.7949 RON

1 XAU = 300.4044 RON

1 AED = 1.2543 RON

1 AUD = 3.0452 RON

1 BGN = 2.5399 RON

1 BRL = 0.9377 RON

1 CAD = 3.3929 RON

1 CHF = 5.2613 RON

1 CNY = 0.6432 RON

1 CZK = 0.2040 RON

1 DKK = 0.6663 RON

1 EGP = 0.1491 RON

1 HUF = 1.2995 RON

1 INR = 0.0552 RON

1 JPY = 3.1911 RON

1 KRW = 0.3514 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2649 RON

1 NOK = 0.4242 RON

1 NZD = 2.8339 RON

1 PLN = 1.1456 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4421 RON

1 TRY = 0.1594 RON

1 UAH = 0.1253 RON

1 XDR = 6.1246 RON

1 ZAR = 0.2441 RON

Editia 8080 - 08 dec 02:46

Şcolile particulare îşi oferă ajutorul pentru implementarea învăţământului online în sistemul public

Autor: Petra VÂRLAN

Publicat la 12 mai 2020

Şcolile particulare îşi oferă ajutorul pentru implementarea învăţământului online în sistemul public
Şcolile particulare din România invită Guvernul României la dialog deschis şi la crearea unui parteneriat constructiv pentru îmbunătăţirea imediată a sistemului naţional de învăţământ. 
Reprezentanţii şcolilor private au trimis o solicitare primului ministru, Ludovic Orban, cu o invitaţie de a crea un dialog real între aceste instituţii şi Guvernul României. Acum, când învăţarea online devenit obligatorie şi pentru şcolile de stat, semnatarii acestei scrisori, reprezentanţi ai şcolilor particulare vin cu soluţii. Concret, îşi pun la dispoziţie, în mod gratuit, resursele umane, de know-how şi de infrastructură, pentru a furniza training/consiliere în vederea implementării cât mai rapide în sistemul public a învăţământului online. 
Încă de la închiderea şcolilor multe dintre aceste instituţii au continuat predarea online, şi-au pregătit profesorii şi şi-au adaptat resursele ca să răspundă provocărilor învăţării la distanţă. 
„Au trecut 40 de zile de când am fost nevoiţi să suspendăm cursurile în unităţile particulare de învăţământ. În această perioadă reprezentanţii şcolilor împreună cadrele didactice au depus toate eforturile pentru a continua activitatea didactică în mediul online. Am greşit, am învăţat, am îmbunătăţit, ne-am adaptat noului context astfel încât elevii şi preşcolarii noştri să beneficieze de continuitate, de interacţiune cu profesorii şi cu colegii, să beneficieze de sprijinul nostru. Ne dorim în aceeaşi măsură ca în această perioadă autorităţile împreună cu reprezentanţii şcolilor particulare să găsească soluţii pentru a asigura continuitate segmentului privat din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar”, arată Christian Comşa, preşedintele Asociaţiei Şcolilor Particulare.
„Este momentul cel mai potrivit pentru a arăta contribuţia şcolilor particulare la inovarea în educaţie şi la felul în care putem să ne uităm spre viitorul educaţiei din România cu speranţă. Există perioade când avem nevoie de sprijin pentru a putea deveni mai puternici împreună. Aceasta este una dintre ele: împreună pentru toţi elevii din România”, spune Elena Lotrean, lider al Grupului de lucru Educaţie al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.
„Încă de la începutul crizei generate de Covid 19, noi am pus la dispoziţia celorlalte şcoli toate materialele de comunicare şi planificare a învăţării de la distanţă. Acum oferim ateliere practice profesorilor care vor să înveţe concret cum să predea online, cum să îşi transforme resursele, cum să comunice cu elevii lor, etc. Alături de celelalte şcoli private ne oferim experienţa şi cunoaşterea pentru a sprijini Ministerul Educaţiei în dezvoltare programul de pregătire a profesorilor pentru învăţarea virtuală”, argumentează Diana Segărceanu, director executiv Avenor College. 
„Interzicerea accesului la şcoli şi grădiniţe afectează toată familia nu doar pe cei mici. Pe lângă faptul că bunicii au trebuit să fie protejaţi, deci lăsaţi singuri fără nepoţi, părinţii s-au zbătut şi se zbat în continuare să găsească soluţii nu doar pentru a sta acasă cu copiii, ci şi pentru a fi o alternativă pozitivă la educaţia micuţilor. Mulţi părinţi au devenit deodată educatori si profesori, fără a avea pregătirea necesară. E greu! E o situaţie din care trebuie să ieşim încet-încet şi ţinând cont de siguranţa copiilor noştri”, conchide Cătălin Viorel Nan (foto), vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar şi preşedinte al Comitetului Judeţean al Părinţilor Braşov, care reprezintă 188 de unităţi şcolare din judeţul nostru.
Pe 15 mai starea de urgenţă se încheie, însă şcolile din România rămân închise. Reprezentanţii şcolilor particulare solicită Guvernului să ia în considerare adoptarea de urgenţă a unor măsuri de sprijin pentru traversarea acestei perioade în care activitatea lor rămâne limitată la mediul online. 
Sistemul de învăţământ particular din România cuprinde 1.100 unităţi de învăţământ – 15% din unităţile de învăţământ din România -  în care studiază peste 150.000 de elevi şi în care predau peste 19.000 cadre didactice. Şcolile particulare din România au o contribuţie directă şi indirectă în economie de 3 miliarde de lei pe an. 
 
Iniţiatorii demersului:
Christian Comşa, preşedintele Asociaţiei Şcolilor Particulare
Elena Lotrean, lider al Grupului de lucru Educaţie al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României
Cătălin Viorel Nan, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar
Ruxandra Mercea, Transylvania College Cluj
Diana Segărceanu, Avenor College
Alina Cristiana Cîrjă, Liceul Româno-Finlandez Bucureşti
Cristina Catană Bucă, Şcoala Româno-Britanică Craiova
Ionica Paraschiv, Şcoala Româno-Britanică Suceava
Ornela Anghel, Şcoala Primară Jules Verne Braşov
+5 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie