Curs BNR

1 EUR = 4.9490 RON

1 USD = 4.3853 RON

1 GBP = 5.8544 RON

1 XAU = 253.3079 RON

1 AED = 1.1939 RON

1 AUD = 3.1350 RON

1 BGN = 2.5304 RON

1 BRL = 0.7817 RON

1 CAD = 3.4429 RON

1 CHF = 4.7366 RON

1 CNY = 0.6872 RON

1 CZK = 0.1925 RON

1 DKK = 0.6655 RON

1 EGP = 0.2792 RON

1 HUF = 1.3432 RON

1 INR = 0.0584 RON

1 JPY = 3.8663 RON

1 KRW = 0.3683 RON

1 MDL = 0.2474 RON

1 MXN = 0.1995 RON

1 NOK = 0.4827 RON

1 NZD = 2.9949 RON

1 PLN = 1.0536 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0585 RON

1 SEK = 0.4799 RON

1 TRY = 0.3462 RON

1 UAH = 0.1614 RON

1 XDR = 6.1308 RON

1 ZAR = 0.2719 RON

Editia 7590 - 26 noi 11:54

Schimbarea TBC-ului, schimbarea Mârzescu

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 17 sepembrie 2021

Noul sediu al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov va respecta toate cerinţele impuse de legislaţie.La Stejăriş, Consiliul Judeţean Braşov nu a avut baza legală pentru a face investiţii

Schimbarea TBC-ului, schimbarea Mârzescu

Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov pregăteşte terenul pentru mutarea instituţiei din actualul sediu, situat la Stejeriş, în clădirea fostului spital Mârzescu.
Mutarea spitalului din Stejăriş în Pavilionul de la Mârzescu se va face abia după ce vor fi încheiate lucrările de modernizare a noului sediu. De altfel, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, „în momentul în care Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie se va muta în sediul de la Mârzescu, vom avea o instituţie sanitară modernă, în care condiţiile de desfăşurare a actului medical şi de cazare a pacienţilor vor fi la nivelul cerinţelor actuale în domeniu. Până acum nu am putut face niciun fel de investiţii majore în clădirile acestui spital, deoarece ele nu ne aparţineau. Mă bucură faptul că în curând Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov va dispune nu doar de un colectiv medical bine pregătit şi mereu gata să răspundă nevoilor pacienţilor, ci şi de un sediu propriu, pe care să-l putem îmbunătăţi în funcţie de necesităţi”.
Totodată, reprezentantul administraţiei judeţene a amintit că Pavilionul Mârzescu va fi un sediu temporar. „Alături de municipalitatea braşoveană vom face demersurile necesare construirii unei clădiri noi, moderne şi adaptate vremurilor actuale, în care să funcţioneze viitorul Spital Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie”, a continuat Veştea.

Blocul alimentar şi igienizarea, următoarele investiţii prevăzute pentru Mârzescu
Conform directorului spitalului, în acest moment sunt în desfăşurare procedurile de achiziţie a lucrărilor de reparaţii şi igienizări, precum şi activităţile de amenajare a blocului alimentar. De menţionat este faptul că serviciul alimentar al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie nu a fost externalizat, datorită specificităţii bolilor tratate în această unitate sanitară.
„În cazul bolilor infectocontagioase în general şi al tuberculozei în particular, fiind vorba de boli consumptive, pentru obţinerea succesului terapeutic este necesar ca tratamentul medicamentos să fie completat cu un regim de viaţă adaptat afecţiunii respective şi, mai ales, cu un regim alimentar corespunzător. De aceea, regimurile alimentare zilnice prescrise de medic fiecărui bolnav sunt planificate şi abordate diferit, în funcţie de caz, stadiu de evoluţie şi terapie. În acest context, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov serviciile de bucătărie nu au fost externalizate şi, odată cu mutarea la Mârzescu, blocul alimentar va fi complet refăcut atât din punctul de vedere al amenajării sectoarelor din care este compus, cât şi din punctul de vedere al dotării cu utilajele şi agregatele necesare procesării alimentelor”, a explicat managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, dr. Dan Moraru.
Pentru realizarea noului bloc alimentar, Consiliul Judeţean Braşov a alocat spitalului suma de 121.988 lei din care au fost achiziţionate utilajele necesare. Este vorba despre maşină de gătit profesională tip sobă, hotă profesională cu motor extern, cuptor gastronomic electric cu convecţie şi aburi, spălător din inox cu cuvă mare şi picurător.
În perioada imediat următoare, prin alocarea sumei de 110.000 lei se vor efectua lucrările de amenajare a sectoarelor din care este compus blocul alimentar, respectiv: recepţia şi depozitarea produselor alimentare neprelucrate, spaţii pentru prelucrări primare şi spaţii pentru prelucrări finale, loc pentru depozitarea alimentelor pentru o zi, oficiu de distribuţie, control dietetic şi anexe pentru personal.
„Prin realizarea blocului alimentar, îndeplinim unul din obiectivele specifice cuprinse în Planul de dezvoltare a Spitalului, respectiv creşterea capacităţii de a furniza servicii publice de sănătate de o calitate crescută şi îmbunătăţirea serviciilor nemedicale - gospodăreşti, în scopul de a creşte gradul de satisfacţie al pacienţilor în raport cu serviciile furnizate de spitalul nostru”, a menţionat managerul spitalului, dr. Dan Moraru.
Bugetul total alocat de administraţia judeţeană Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov în acest an este de 4.039.000 lei.

+6 -3

Comentarii

'Radu '

2021-09-17 20:14:00


'Cu tot respectul:\n1.ce rațiune și logică epidemiologică poate sta la baza mutării unei boli onfecto contagioase, cum este TBC-ul pulmonar, în mijlocul orașului?\n2.Cunosc oare administratorii consiliului județean, starea deplorabilă a infrastructurii -electrică, canalizare, conducte de apă etc. a celor două clădiri de la Marzescu; o simplă igienizare nu ajută la nimic. \n3. Mutarea secțiilor restante, la Spitalul județean, respectiv la Tractorul, se face contra timp și în condiții de improvizație \n4.Nu ar fi fost mai logică mutarea Pneumologiei, chiar și temporară, la secția externă existență la Sânpetru?!'

'ION'

2021-09-17 19:14:12


'AMINTIRII ---CU OAMENII BUNII ALATURII PRIN BOALA TRECII NEBAGANDO AN SEAMA,SI MEDICAMENTELE AU EFECT DUBLU,POATE ACUM MUTA STEZERISUL LA CEASU-RAU CA ACOLO ESTE CEL MAI POLUAT AER DIN BRASOV?'

'DanaBv'

2021-09-17 06:42:23


'Un gand plin de recunostinta pentru echipa de la Stejeris de acum 2 decenii, care m-a scos din boala care ma cuprinsese din cauza epuizarii. Am stat la Stejeris o luna si jumatate, si in fiecare zi am vazut nu numai cat de atenti, umani si bine pregatiti erau toti medicii si asistentele de acolo, dar si ce minuni putea face o doamna directoare economica sufletista si competenta, care stia sa chiverniseasca fiecare banut. Ochiul meu de femeie care a crescut in zuruitul masinii de cusut a vazut imediat cearceafurile reparate ingrijit, perdelutele cochete de la ferestre. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut cum se aproviziona spitalul: cu o caruta trasa de un cal! Vazand stupefactia mea, o asistenta mi-a spus: calul nu consuma nici un strop de benzina, iar fan si iarba avem aici din belsug. Mancarea era foarte buna, si din plin, pentru ca in bucataria spitalului vara se faceau gemuri si compoturi, toamna se facea zacusca, se puneau muraturi si conserve de tot felul, intocmai ca in casa unei gospodine vrednice. Sper ca macar o urma palida a acelei formidabile echipe de atunci sa fie mostenita de actuala echipa a spitalului, careia ii urez mult succes si numai bine. '

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional