Curs BNR

1 EUR = 4.9265 RON

1 USD = 4.0823 RON

1 GBP = 5.7278 RON

1 XAU = 237.9383 RON

1 AED = 1.1114 RON

1 AUD = 3.1468 RON

1 BGN = 2.5189 RON

1 BRL = 0.7696 RON

1 CAD = 3.3657 RON

1 CHF = 4.4948 RON

1 CNY = 0.6324 RON

1 CZK = 0.1927 RON

1 DKK = 0.6625 RON

1 EGP = 0.2603 RON

1 HUF = 1.3792 RON

1 INR = 0.0555 RON

1 JPY = 3.7249 RON

1 KRW = 0.3604 RON

1 MDL = 0.2288 RON

1 MXN = 0.2028 RON

1 NOK = 0.4868 RON

1 NZD = 2.9214 RON

1 PLN = 1.0838 RON

1 RSD = 0.0419 RON

1 RUB = 0.0549 RON

1 SEK = 0.4839 RON

1 TRY = 0.4802 RON

1 UAH = 0.1478 RON

1 XDR = 5.8621 RON

1 ZAR = 0.2893 RON

Editia 7454 - 14 mai 11:16

Şapte noi specialităţi din carne au fost incluse în lista de produse tradiţionale româneşti

Autor:

Publicat la 14 august 2019

Ministerul Agriculturii a acordat încă şapte atestate pentru produse tradiţionale din judeţele Galaţi, Caraş-Severin şi Buzău, informează instituţia.
În judeţul Galaţi, producătorul SC Verdesi & Co a primit atestat pentru patru produse tradiţionale obţinute din carne de porc provenită din fermele proprii: Muşchiuleţ de porc Ilinca, Cotlet haiducesc a lui Zamfir, Costiţă afumată Ilinca, Cârnaţi de porc a lui Ignat. Denumirea de „Muşchiuleţ de porc Ilinca” s-a transmis din generaţie în generaţie, iar reţeta este una specifică ce presupune prepararea bucăţilor de carne prin maturare şi condimentare cu cimbru şi alte condimente, înainte de afumare. „Cotletul haiducesc a lui Zamfir” este obţinut din cotlet de porc, maturat în baiţ de condimente, timp de 6-14 zile. „Costiţa afumată Ilinca” este un produs obţinut din piept de porc dezosat maturat timp de 6-14 zile în baiţ de condimente naturale tradiţionale şi sare.  „Carnaţii de porc a lui Ignat” afumaţi tradiţional se obţin din materii prime autohtone: carne de porc, slănină de porc, sare, condimente naturale.
În judeţul Caraş Severin a fost acordat un atestat de produs tradiţional pentru „Cârnaţi din carne de capră ca la Soceni”. Aceştia se obţin din carne proaspătă de capră, rasa Albă de Banat şi pulpă de porc din gospodăria producătorului, afumaţi la fum natural.
În judeţul Buzău a fost acordat atestat de produs tradiţional pentru „Salamul Casa Râmniceană” şi pentru ”Cârnaţii crud-uscaţi Casa Râminceană”. Salamul este un preparat culinar din carne de porc şi vită cu o metodă de prelucrare autentică şi invariabilă, iar toate operaţiunile de prelucrare sunt executate manual. „Cârnaţii crud-uscaţi Casa Râminceană” sunt preparaţi din carne de oaie şi porc preluată de la crescători din zonă, cît şi de la fermele proprii, iar procedeul de afumare accentuează valoarea tradiţională a produsului finit.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional