Curs BNR

1 EUR = 4.9221 RON

1 USD = 4.5466 RON

1 GBP = 5.6028 RON

1 XAU = 278.5779 RON

1 AED = 1.2378 RON

1 AUD = 3.1795 RON

1 BGN = 2.5166 RON

1 BRL = 0.8886 RON

1 CAD = 3.3781 RON

1 CHF = 4.8998 RON

1 CNY = 0.6728 RON

1 CZK = 0.2066 RON

1 DKK = 0.6617 RON

1 EGP = 0.1504 RON

1 HUF = 1.2639 RON

1 INR = 0.0555 RON

1 JPY = 3.4868 RON

1 KRW = 0.3673 RON

1 MDL = 0.2408 RON

1 MXN = 0.2416 RON

1 NOK = 0.4512 RON

1 NZD = 2.9183 RON

1 PLN = 1.0451 RON

1 RSD = 0.0419 RON

1 RUB = 0.0644 RON

1 SEK = 0.4345 RON

1 TRY = 0.2417 RON

1 UAH = 0.1231 RON

1 XDR = 6.1301 RON

1 ZAR = 0.2601 RON

Editia 7870 - 01 feb 23:51

Să mâzgălești e chiar indicat. Află de ce

Autor: George ALDEA

Publicat la 11 noiembrie 2022

Să mâzgălești e chiar indicat. Află de ce

Încă din copilărie simțim nevoia să mâzgălim de câte ori dăm de ceva instrumente de scris. De câte ori ascultăm pe cineva că vorbește, când vorbim la telefon sau când vrem să luăm o pauză, începem să desenăm modele simple, pe care apoi le dezvoltăm, în așa fel încât să ne lăsăm mintea să umble, să se liniștească, deși unii văd mâzgălitul drept o activitate puerilă, inutilă sau ca pe o risipă de timp.

Adevărul este că această activitate este studiată de psihologi și chiar încurajată, fiind dovedit că este mai utilă decât credem. Mai jos îți vom povesti de ce e bine să mâzgălești zilnic și cum te ajută asta.

Ce înseamnă, de fapt, să mâzgălești? Conform Dicționarului Explicativ Român, a mâzgăli (verb) =  A scrie urât și murdar; a desena sau a picta neglijent, mânjind hârtia sau pânza. Acest articol face referire la desenul neglijent, pe care îl faci fără țintă, fără o idee, doar lași pixul să curgă pe hârtie. Beneficiile mâzgăliturilor sunt nenumărate, iar noi le vom scoate în evidență pe cele mai importante.

Este relaxant

Când mintea ta este foarte aglomerată, stresată, ai nevoie de o pauză. O pauză bună care să te țină totuși în priză, dar să te liniștească – mâzgălitul. Când simți că totul te copleșește, că e totul obositor, ia un pix și o agendă și începe să pui pe foaie – liniuțe, punctulețe, flori, soare, nori, valuri – orice. Să desenezi ceva simplu și repetitiv este relaxant pentru minte și te poate ajuta să faci curățenie în gânduri, să reprioritizezi task-uri sau să te liniștești.

Stimulează creativitatea și concentrarea

 Atunci când ai nevoie de un refresh și de un reset creativ, poți lua o pauză pentru mâzgălit. E bine să mâzgălești și atunci când ai o sesiune de brainstorming și când te gândești ce să creezi. Această formă de artă spontană poate să aducă idei neașteptat de potrivite nevoilor tale. Fie că lucrezi sau nu într-un domeniu creativ, să te apuci să desenezi ceva la întâmplare îți odihnește mintea atât de bine și poate fi un catalizator pentru noi idei, pentru găsirea soluțiilor și rezolvarea problemelor. Să te concentrezi la ceva simplu și ușor de făcut lasă timp și energie subconștientului să se liniștească și să caute soluții și rezolvări la probleme.

Sfat: atunci când asculți un podcast, un curs, un text pe care trebuie să îl înveți, mâzgălește în paralel. Lasă să treacă niște timp, iar când vezi din nou „opera ta de artă”, îți vei aminti ce ai ascultat atunci când desenai.

Ajută la o claritate mai bună a minții

și o stare generală mai bună

Când îți iei puțin timp din zi sau din săptămână pentru a mâzgăli ceva, pentru a desena, lași toată tensiunea și stresul să se transpună pe hârtie. Așa că, o dată la ceva timp, măcar, poți să iei agenda și să arunci câteva linii, puncte, orice îți vine, pentru a-ți goli mintea de nimicuri și a o lăsa să se liniștească. Poate fi chiar ca o activitate terapeutică, prin care să îți reprioritizezi task-urile, te liniștești în ceea ce privește grijile de acasă și te bucuri de o activitate care îți poate aduce aminte de copilărie. Când îți faci loc în program pentru așa ceva, îți permiți un timp de odihnă și grijă pentru tine, așa că ai putea încerca.

Unde să mâzgălești?

Cel mai bine, în agenda ta. Dacă nu ai deja una, venim noi cu o propunere. Agenda Flexi de la Unika este un model tare potrivit pentru desene, mâzgăleli, proiecte serioase și liste, toate puse la un loc, ca tu să ai tot ce îți trebuie. Această agendă este un produs foarte flexibil ce are un format foarte modern, atipic, cu o copertă din piele ecologică ce imită foarte bine pielea naturală.  Formatul de 12.5 x 20.5 cm, cu 224 de pagini tipărite pe hârtie offset ivory îți oferă spațiu destul pentru tot ce ai nevoie. Blocul cusut cu atenție are un semn de carte, ca un detaliu necesar și estetic. Coperta este flexibilă, din material de piele ecologică dublă faţă, termosensibil, cu colț rotund, iar culorile în care este disponibilă sunt: albastru, negru, verde, gri și roșu.

Agende preț

Unika îți pune la dispoziție agende de calitate premium, cu o rezistență foarte mare, la un preț avantajos. Dacă vrei să aflii mai multe detalii despre agende preț, nu ezita să verifici gama noastră variată și prețurile aferente!

Agende nedatate

Atunci când folosești o agendă în scopul mâzgălitului, beneficiile fiind prezentate mai sus, nu ai nevoie neapărat de o agendă datată, astfel încât Unika dispune de o varietate de agende nedatate, unde vei găsi cu siguranță agenda potrivită pentru tine.

Prin urmare, mâzgălitul este o activitate benefică în multe situații și nu trebuie neglijată, mai ales atunci când ne poate ajuta să fim mai productivi și mai concentrați pe ceea ce facem. De aceea este nevoie de o agendă de calitate, care să ne transmită o stare de bine de fiecare dată când o folosim în scopul mâzgălitului sau în scopul altei activități ajutătoare.


 

 

+3 -1

Comentarii

'mihai'

2022-11-12 08:29:39


'E de ajuns titlul pentru incurajarea dezaxatilor aia care mazgalesc peretii pe strazi!!'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • De ce este bine să introducem lemnul în jocurile copiilor?

  De ce este bine să introducem lemnul în jocurile copiilor?

  Există multe tipuri diferite de jucării pe piață, care diferă unele de altele în multe privințe. Începând cu materialele din care sunt realizate, formă, culoare, funcție și scop. Atunci când cumpără o jucărie pentru copil, părinții se confruntă în prezent cu o alegere dificilă. Mai ales că își doresc o jucărie nouă, care să îndeplinească mai multe funcții: să fie educativă, stimulează creativitatea, încurajează jocul și îl face pe copil să se joace cu ea mult timp. Jucăriile atemporale, ideale pentru copiii de aproape toate vârstele, sunt cele din lemn, care acum au redevenit foarte populare.

  2023-01-30 citeste mai mult
 • Cauți zboruri ieftine? Verifică ofertele eSky.ro!

  Cauți zboruri ieftine? Verifică ofertele eSky.ro!

  Căutarea zborurilor ieftine nu mai este o problemă dacă apelezi la o agenţie de turism experiență, cu o platformă modernă şi de încredere precum eSky.ro. Aceasta oferă tot ce ai nevoie pentru a găsi cele mai convenabile și avantajoase oferte de transport și cazare către numeroase destinații populare și a face economie de timp. Poţi găsi cu uşurinţă biletele de avion pentru Istanbul, Paris sau orice altă destinaţie din întreaga lume şi te bucuri de o mulţime servicii conexe, precum asigurare de călătorie, opțiune de anulare, servicii de transfer aeroport care îţi vor face concediul mai confortabil.

  2023-01-26 citeste mai mult
 • Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești a primit premiul pentru Sustenabilitate și Mediu din partea Camerei de Comerț Româno - Britanice

  Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești a primit premiul pentru Sustenabilitate și Mediu din partea Camerei de Comerț Româno - Britanice

  Distincția a fost acordată pentru investițiile semnificative la nivel local și angajamentul față de dezvoltarea pe termen lung în Zărnești

  2023-02-01 citeste mai mult
 • Noaptea cu 400 de lumini la Lacul Noua

  Noaptea cu 400 de lumini la Lacul Noua

  În fiecare an, în luna noiembrie, se sărbătorește Laternenfest - sărbătoarea Sfântului Martin, iar de 5 ani și la Brașov. Anul acesta, aproximativ 400 de copii, părinți și[...]

  2022-11-11 citeste mai mult
 • Ursul brun- ce înseamnă comportamentul modificat și care este cauza?

  Ursul brun- ce înseamnă comportamentul modificat și care este cauza?

  Ursul brun (Ursus arctos) ajuns la maturitate, prezintă comportamente dobândite (învățate de individ, rezultate în urma unor experiențe) și comportamente înnăscute (determinate[...]

  2023-01-31 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotional