Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7377 - 22 ian 18:58

Români pentru români. Respectul ca proiect de țară

Autor:

Publicat la 21 mai 2019

Români pentru români. Respectul ca proiect de țară

Atunci când un obstacol ne oprește din drum sau atunci când ceva funcționează prost pentru noi, ne dăm seama cât de mult depindem unii de ceilalți. Ne dăm seama că facem parte dintr-un lanț, în care cel de lângă noi ne influențează. Doar că, în loc să încercăm să dăm mână cu mână, pentru a regăsi acel ritm bun, care ne pune în valoare pe fiecare… adesea căutăm veriga slabă. Ne consumăm toată energia blamând veriga slabă, reală sau imaginară.

Campania electorală a partidului din care fac parte se bazeazã pe realizări exprimate în cifre, statistici, grafice, informații cât se poate de obiective. Dar ea nu este despre ce a făcut PSD în actuala guvernare în sănătate, turism, agricultură sau investitii publice și nu este nici despre ce a legiferat PSD pentru pensionari, pentru studenți sau pentru dascăli.

Campania noastră nu este despre PSD. Campania noastra este despre România în timpul guvernării PSD, e despre cum au putut românii să își facă viața mai bună, lor și celorlalți români, având la îndemână măsurile pozitive luate în atât de multe domenii.
E posibil să nu fi făcut nimic mărind salariile lucrătorilor din sectorul public dacă ei, în consecință, nu oferă servicii publice puțin mai bune pentru românii care le sunt ”clienți”.
Salariile motivante ale medicilor sau asistentelor nu înseamnă mai nimic, câtă vreme românii care le sunt pacienți nu simt acel ”puțin mai bine” în calitatea îngrijirii și a interacțiunii din spitale, ambulatorii, urgențe.

Salariile motivante permise prin noua legislație funcționarilor din primării, din ministere, din instituții care asigură ordinea publică, nu înseamnă nimic dacă românii care le solicită informații, autorizații, sau care au nevoie de siguranță pe strada lor nu resimt mai multă deschidere, eficiență sau promptitudine din partea acestor semeni pe care îi numim ”reprezentanți ai statului”.

Salariile mărite în construcții și taxarea salarială redusă pentru acest sector, TVA scăzut la 5% la achiziția de locuințe, schemele de ajutor de stat pentru crearea de noi investiții generatoare de locuri de muncă nu înseamnă nimic, dacă antreprenorii din construcții nu folosesc această facilitate pentru a atrage forța de muncă, pentru a accelera lucrările la infrastructură sau la construcții civile.
Gratuitatea transportului feroviar pentru studenți, sau creditul pentru studii ”Investește în Tine”, derulat de CEC Bank, cu dobândă zero, garanții de la stat și perioadă de grație de 5 ani nu înseamnă nimic dacă tinerii beneficiari nu utilizează aceste instrumente pentru a cunoaște și înțelege mai bine istoria, cultura și potențialul uriaș al acestei țări și al tuturor generațiilor sale.

Granturile guvernamentale StartUp Nation însemnând 200000 lei/afacere cu cofinanțare zero, granturi care, pentru 8500 de români, au însemnat deja șansa tranziției de la angajat sau student sau ”corporatist” la proprietarul propriului business, acest program al
Guvernului atât de generos nu înseamnă nimic. Nu înseamnă nimic dacă românii care devin clienții acestor companii nu primesc produse și servicii satisfăcătoare, dacă românii care sunt furnizorii acestor antreprenori nu au parte de o relație comercială corectă sau dacă românii care sunt angajații acestor antreprenori nu găsesc un mediu de lucru bun, motivant.

Fondurile aprobate de Guvern prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală pentru infrastructura esențială din aproape fiecare localitate a acestei țări nu înseamnă nimic dacă primarii, consilierii locali, funcționarii din instituțiile locale și firmele care sunt contractate nu lucrează corect și susținut pentru a pune în funcțiune rețele de apă potabilă, canalizarea, drumuri astfaltate, școli și  grădinițe renovate sau nou construite.

Salariile mărite pentru dascăli, investițiile în clădirile unităților de învățământ, fondurile europene care vin masiv pentru combaterea abandonului școlar, pentru a doua șansă, pentru modernizarea programei școlare și crearea de noi resurse educaționale, inclusiv digitalizarea educației, nu vor însemna nimic fără pasiunea, buna credință a celor care au ales meseria de dascăl, fără profesionalismul funcționarilor din inspectoratele școlare sau fără respectul, luciditatea și activismul părinților tinerei generații care trece azi prin școala românească.

TVA-ul pe care Guvernul l-a redus la 5% la servicii de cazare, agrement sau restaurante ori la alimente bio, tichetele de vacanță de 1450 lei care permit unor milioane de români bugetari să se bucure de sejururi turistice în țară, aceleași tichete care însumau doar în 2018 peste 400 milioane de euro și care au ajuns, indirect, la industria turismului românesc – toate acestea pot să nu însemne nimic pentru români dacă, atunci când ei se cazează sau servesc masa la acești operatori turistici sprijiniți, nu primesc servicii mai bune, mai multă curățenie, mai multă ospitalitate.

Românii sunt cei care își pot împlini așteptările, dând mână cu mână. Sau pot fi cei care se sabotează unii pe alții, captivi luptei cu ”veriga slabă”. Căci, pacientul de azi care are o urgență medicală, indignat că nu e tratat rapid de un asistent medical al cărui salariu mărit îl consideră nemeritat este, poate, funcționarul de la ghișeu care, ieri, îl certa pe un contribuabil pentru virgula uitată, dintr-un formular.

După votul masiv primit de la cetățeni în decembrie 2016, PSD pune în aplicare promisiunile făcute, pas cu pas. Guvernul și Parlamentul au oferit, prin deciziile luate, aproape fiecărei profesii, fiecărei generații, angajatorilor și angajaților deopotrivă, noi oportunități de a contribui fiecare la o Românie mai bună. Pentru unele nevoi, măsurile au fost mai curajoase și mai abrupte, cum sunt măsurile vizând stoparea exodului medicilor, stimularea noilor afaceri sau limitarea costurilor cu creditele. Pentru alte categorii, măsurile necesită un timp mai îndelungat pentru a aduce schimbarea majoră în bine. Programul cu care PSD guvernează între 2016 și 2020 poate pune temelia unei patrii a românilor capabili să își înțeleagă unii altora nevoile și aspirațiile, capabili să lucreze împreună, dincolo de zona unde locuiesc sau de vârstă, dincolo de temperament sau de cum își câștigă traiul.

Această Românie, care începe să se respecte pe ea însăși, va putea cere și primi mai mult respect în cadrul Uniunii Europene. În 26 mai 2019 vă invit să credem în România și să cerem un patriotism lucid politicienilor care ne vor reprezenta la Bruxelles.

Roxana Mînzatu
Deputat PSD
Vicepreședinte PSD
Coordonator Departamentul pentru Fonduri Europene PSD

Articol comandat de Partidul Social Democrat - PSD CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

+1 -5

Comentarii

Marian Tudor

2019-05-21 12:14:17


Să le aducem aminte celor de la PSD cum au votat în cunoștință de cauză legile justiției și codurile penale. Să îi aducem aminte D-nei Manzatu cum am participat la dezbaterea dintre magistrați și parlamentari unde s-a făcut că nu știa ce a votat la legile justiției iar apoi a votat iar aceleași mizerii când s-au întors de la președinte. Să le aducem aminte ce au promis în 2016 și nu au realizat nici macar un sfert. Să le spunem noi muritorii de rând cat au crescut prețurile din cauza guvernării lor proaste. Nu știu cum mai pot sa doarma atunci când oameni nevinovați cad pe mana celor ce au fost eliberați de acestia be baza recursului compensatoriu! #IiArdemLaVOT

Lazar

2019-05-21 09:02:43


Prin acest articol comandat de PSD doamna Manzatu da dovada de totala lipsa de respect fata de romani si Romania. Cum este posibil ca pesedeul sa fie condus de un infractor care mai este si Presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei ? Unde este respectul,onoarera si demnitatea ?

Dinu

2019-05-21 06:22:12


Scrie frumos echipa de strategie din Israel.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional