Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 14:29

Roboţelul controlat cu clipiri din ochi şi drona pentru nevăzători, „vedete” printre studenţii din Braşov, care şi-au prezentat ieri proiectele în faţa companiilor

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 10 mai 2017

Roboţelul controlat cu clipiri din ochi şi drona pentru nevăzători, „vedete” printre studenţii din Braşov, care şi-au prezentat ieri proiectele în faţa companiilor

A şasea ediţie a evenimentului „Absolvenţi în Faţa Companiilor” (AFCO) a adus în Aula Universităţii Transilvania sute de studenţi şi zeci de firme. Dacă tinerii şi-au prezentat proiectele lor pe care speră să le pună în practică la scară mare, companiile braşovene îi sprijină pe aceştia pe durata studiilor şi le oferă internshipuri. Mulţi dintre studenţii sprijiniţi de companii ajuns chiar să se angajeze la acestea în momentul încheierii studiilor.

Mândru de studenţi
AFCO a devenit o tradiţie la Braşov şi a dus în fiecare an la numeroase colaborări între firmele braşovene şi studenţii Universităţii Transilvania. „Ne bucură să vedem că prezenţa este una foarte bună şi aici mă refer la studenţi. De la ediţie la ediţie acest eveniment a crescut şi ceea ce ne bucură în special este că cei care vin aici – şi mă refer la studenţi – chiar îşi doresc acest lucru şi vor să-şi promoveze rezultatele în faţa partenerilor noştri din mediul economic”, a precizat Daniel Munteanu (foto), prorector Universitatea Transilvania.



Invenţii şi la facultatea de Muzică sau Psihologie
Ca de fiecare dată, studenţii au dat dovadă de imaginaţie şi au venit cu multe proiecte interesante care ar putea fi aplicate în viitorul apropiat. „Proiectul pe care l-am pregătit astăzi se numeşte «Aplicabilitatea metodei Orff  în şcoala de cultură generală». Şi-atunci am luat diferite piese plăcute lor, de exemplu Alunelul şi am, făcut partea aceasta cu pulsaţia: «Alunelul, alunelul, hai la joc!»”, povesteşte Lorena Lalu, studentă la Facultatea de Muzică.
„Acest proiect vizează impactul inhibării la stimuli care indus o anumită stare negativă, iar la nivel manifest se prezintă prin diferite grimase, comportament de evitare iar, ceea ce am vrut eu să văd, dacă inducerea autocontrolului, mai exact inhibarea la aceşti stimuli, afectează, ulterior, o sarcină de atenţie, care, de asemenea, presupune control”, şi-a descris proiectul Cătălina Bunghez, Facultatea de Psihologie.



Dai din ochi şi te ascultă
Un proiect foarte spectaculos a fost prezentat de o studentă a Facultăţii de Design de Produs şi Mediu, un roboţel controlat cu clipiri din ochi. „O clipire este asociată comenzii «Stop», trei clipiri sunt asociate comenzii «Deplasare înapoi», iar patru clipiri sunt asociate comenzii «Deplasare stânga». Sunt patru clipiri urmate de o clipire mai uşoară”, şi-a prezentat studenta proiectul.

Drona-ghid pentru nevăzători
Cu un proiect special a venit și Ion Chirobocia, student în anul III la Facultatea de Matematică şi Informatică. El a inventat o dronă cu rol de însoţitor concepută special pentru a ghida o persoană oarbă în interiorul unei camere, în special dacă aceasta a văzut înainte, dar şi-a pierdut simţul văzului în urma unui accident sau a unei traume. „Drona primeşte instrucţiuni de la nevăzător, de genul condu-mă în bucătărie sau sufragerie şi oferă la rândul său instrucţiuni de genul celor de la GPS, mergi la stânga, la dreapta. Am făcut proiectul cu procesare de imagine, CC++ şi JAVA. Drona este foarte uşor de folosit“, a spus Ion Chirobocia (foto) pentru BizBrasov. Tânărul a investit în proiectul său 700 de lei, ca să cumpere o dronă la mâna a doua.



Firmele îi urmăresc din timpul facultăţii
Multe companii renumite s-au arătat şi în acest an interesate de proiectele studenţilor şi de sprijinirea acestora până în momentul absolvirii. „Ce am văzut interesant, oameni foarte pasionaţi, oameni care doresc să-şi facă un viitor şi, normal, în domeniul IT este o competiţie continuă şi am văzut nişte feţe zâmbitoare, doritoare, care vor să muncească”, spune Izabella Mathe, reprezentant Siemens. „Scopul prezenţei firmei la evenimentul de astăzi este, în primul rând, recrutarea şi să ne facem cunoscuţi în faţa studenţilor. Noi avem o colaborare foarte strânsă cu Facultatea de Electronică, în care noi recrutăm pentru perioada verii studenţi pentru internship”, a afirmat Attila Mikes, reprezentant FotoNation.
Studenţii care s-au prezentat cu proiecte interesante şi bine puse la punct au obţinut şi în acest an internshipuri la multinaţionalele sau firmele puternice din oraş. Multe dintre acestea le vor face oferte atractive studenţilor în momentul în care vor termina facultatea.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie