Curs BNR

1 EUR = 4.9746 RON

1 USD = 4.6864 RON

1 GBP = 5.7433 RON

1 XAU = 282.2442 RON

1 AED = 1.2759 RON

1 AUD = 3.0414 RON

1 BGN = 2.5434 RON

1 BRL = 0.9310 RON

1 CAD = 3.4896 RON

1 CHF = 5.1446 RON

1 CNY = 0.6418 RON

1 CZK = 0.2041 RON

1 DKK = 0.6671 RON

1 EGP = 0.1517 RON

1 HUF = 1.2709 RON

1 INR = 0.0564 RON

1 JPY = 3.1424 RON

1 KRW = 0.3485 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2691 RON

1 NOK = 0.4418 RON

1 NZD = 2.8303 RON

1 PLN = 1.0726 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0481 RON

1 SEK = 0.4329 RON

1 TRY = 0.1707 RON

1 UAH = 0.1269 RON

1 XDR = 6.1616 RON

1 ZAR = 0.2497 RON

Editia 8032 - 29 sep 08:29

HANDBAL

Revine handbalul: Corona începe un nou sezon în Divizia A

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 10 sepembrie 2021

În prima etapă joacă în deplasare la echipa secundă a campioanei CSM Bucureşti. Primul meci pe teren propriu, pe 19 septembrie, cu Neptun Constanţa, prilej cu care fanii vor putea reveni în tribune după multă vreme

Revine handbalul: Corona începe un nou sezon în Divizia A

CSM Corona va începe al doilea său sezon în Divizia A, după problemele care au dus la excluderea din Liga Florilor, în 2019. Cu un nou staff tehnic şi cu un lot schimbat parţial, jucătoarele Braşovului vor juca în prima etapă în deplasare la echipa secundă a campioanei CSM Bucureşti.
Senioarele Coronei vor evolua sub îndrumarea lui Alin Bondar – antrenor principal (reîntors acasă de la echipa masculină CSM Vaslui), Răzvan Udriştoiu – antrenor secund (venit de la CSM Bucureşti), Gică Anton (antrenor portari) şi Liviu Dumitru, preparator fizic (anterior, la Oltchim Râmnicu Vâlcea). Alături de ei este managerul sportiv Mircea Cucuian, sosit în urmă cu câteva luni de la „U” Cluj.
Suporterii braşoveni vor putea să vadă evoluţia echipei favorite pentru prima dată în acest sezon în etapa a doua, duminică, 19 septembrie, când Corona va juca la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi”, în compania CSU Neptun Constanţa. Va fi, practic, primul joc de handbal cu public, la Braşov, din noiembrie 2019 încoace. Toată lumea îşi doreşte ca noul sezon să se dispute măcar în actualele condiţii, cu spectatori în tribune (chiar dacă nu la capacitate maximă şi cu restricţii legate de certificat de vaccinare sau test Covid-19), însă rămâne de văzut cum vor aborda autorităţile situaţia pandemică în această toamnă-iarnă.
„Ne dorim ca la Corona Braşov să vorbim doar despre performanţă în handbal şi să le oferim suporterilor motive de bucurie la fiecare meci. Noul staff tehnic care conduce în acest sezon formaţia Braşovului este unul cu experienţă şi cu rezultate foarte bune. Sunt convins că la Corona se vor vedea rezultatele muncii acestei echipe şi că vom putea vorbi, în curând, de un proiect durabil, care să păstreze Corona în prima ligă valorică, acolo unde îi este locul. Sunt şapte echipe, în cele două serii ale Diviziei A, care şi-au anunţat intenţia de a se bate la promovare, dar sper şi cred că la final noi vom fi între cei care ne vom bucura”, a spus Mircea Cucuian, manager sportive al echipei.

„Primele trei runde sunt foarte importante!”
Corona Braşov se va înfrunta cu alte 12 echipe în Seria A a Diviziei „A” pentru clasarea pe primul loc şi calificarea în Liga Florilor. Staff-ul tehnic al echipei Corona Braşov, condus de braşoveanul Alin Bondar, ia în calcul o singură variantă: promovarea în Liga Naţională la finalul acestui sezon. Tot 13 echipe evoluează şi în Seria B, iar în acest sezon se revine la sistemul cu etape săptămânale, după stagiunea „de criză” 2020-2021, în care s-au disputat câteva turnee, în contextul pandemiei de coronavirus.
Echipele de pe primul loc în cele două serii vor promova direct, iar cele de pe locul secund vor disputa baraj împotriva locurilor 11-12 din Liga Naţională, primul eşalon al handbalului românesc.
„Am revenit cu drag acasă şi consider că astfel am făcut un pas înainte. Am crescut cu handbalul feminine braşovean, urmăream mult meciurile echipei când eram copil, apoi junior. Debutul în Divizie ne va găsi la Bucureşti, unde vom evolua în compania echipei CSM Bucureşti 2, zic eu, din postura de favoriţi. Cu toate acestea, este unul dintre cele mai grele meciuri, deoarece are o încărcătură emoţională mare. Orice debut în campionat este dificil şi este posibil ca emoţiile să le ajungă pe unele jucătoare, în special pe cele fără experienţă sau cu o experienţă mai mică în meciurile de Divizie. Pentru a le obişnui din timp, am avut în perioada de pregătire jocuri puternice, cu formaţii de prima Ligă şi am fost foarte mulţumit de modul în care au evoluat toate fetele. În a doua etapă, vom avea ocazia să-i avem alături pe suporterii Coronei la un meci cu una dintre echipele fruntaşe în Divizia A, CSM Constanţa, iar apoi va veni primul derby în deplasare, la Ploieşti. Primele trei runde sunt foarte importante pentru moralul echipei şi dacă vom trece cu bine peste ele, ne vom concentra exclusiv pentru meciul cu CSM Galaţi din etapa a opta, care se va disputa la Braşov. Nu ştiu dacă este mai avantajos sistemul adoptat în acest an de federaţie sau cel din sezonul trecut. Legat de abordarea campionatului, eu sper ca obiectivul Coronei să fie îndeplinit încă din această iarnă. Această calificare matematică este dorinţa noastră, a tuturor, dar trebuie să fim atenţi la realitatea din teren şi să ne ajustăm în permanenţă tactica”, a declarat şi antrenorul principal Alin Bondar.
Patricia Moraru: „Mi-a fost uşor să vin la Braşov, am aici colege cu care am lucrat şi la lotul naţional de junioare şi de tineret. Am acceptat cu bucurie să vin aici, avem un lot tânăr şi avem ambiţie mare în lupta pentru promovare. Nu subestimăm niciun adversar, trebuie să jucăm fiecare meci cu seriozitate”.
Monica Bărăbaş: „Aşteptam cu nerăbdare debutul campionatului, dar şi acest format, cu etape săptămânale, pentru că putem creşte mult mai bine de la un meci la altul. Avem un grup frumos. Ratarea promovării, în primăvară, a fost o dezamăgire mare, dar orice piedică e un pas în faţă şi sunt convinsă că în acest an vom reuşi”.
Liviu Dumitru, preparator fizic: „Mă bucur că fac parte din acest nou proiect al Braşovului, sunt sigur că vom promova. Cu acest gând am venit acasă. Sunt fete care au jucat la loturile de junioare, împreună cu staff-ul, cred că ştim ce avem de făcut. Sper ca fetele să fie sănătoase, iar antrenorii să aibă alegerea grea de a nu şti pe cine să bage în teren”.


Divizia A, Seria A
CSM Unirea Slobozia        
CSM Roman    
CSM Bucureşti 2    
CSU Neptun Constanta    
CS Activ Prahova Ploieşti    
CNE Sf. Gheorghe    
HCF Piatra Neamţ    
CS Ştiinţa Bacău        
CS Danubius Călăraşi    
CSM Galaţi    
ACS Sc. 181 SSP Bucureşti    
CSM Corona Braşov    
ACS Spartac Bucureşti    
*CSM Bacău a anunţat, în ultima clipă retragerea echipei din Divizia „A”.

Programul Coronei în tur
1. Duminică 12 septembrie 2021 - CSM BUCUREŞTI DIVA - CSM CORONA BRAŞOV
2. Duminică 19 septembrie 2021 - CSM CORONA BRAŞOV - CSU NEPTUN CONSTANŢA
3. Duminică 26 septembrie 2021 - CS ACTIV PRAHOVA PLOIEŞTI - CSM CORONA BRAŞOV
4. Joi, 30 septembrie 2021 - CSM CORONA BRAŞOV - CNE SF. GHEORGHE
5. Duminică, 17 octombrie 2021 - HCF PIATRA NEAMŢ - CSM CORONA BRAŞOV
6. Duminică, 24 octombrie 2021 - CSM CORONA BRAŞOV – CS ŞTIINŢA BACĂU
7. Duminică, 31 octombrie 2021 - CS DANUBIUS CĂLĂRAŞI - CSM CORONA BRAŞOV
8. Duminică, 7 noiembrie 2021 - CSM CORONA BRAŞOV - CSM GALAŢI
9. Duminică, 14 noiembrie 2021 - ACS SC. 181 SSP BUCUREŞTI - CSM CORONA BRAŞOV
10. Duminică, 21 noiembrie 2021 - (STA) CSM CORONA BRAŞOV
11. Duminică, 23 noiembrie 2021 - CSM CORONA BRAŞOV - ACS SPARTAC BUCUREŞTI
12. Duminică, 30 ianuarie 2022 - CSM UNIREA SLOBOZIA - CSM CORONA BRAŞOV
13. Duminică, 6 februarie 2022 - CSM CORONA BRAŞOV-CSM ROMAN

Lotul CSM Corona Braşov – Sezon 2021-2022
Iordachi Cristina - Extremă stânga
Păcurariu Medena - Extremă stânga
Golanu Diana - Pivot
Bărăbaş Monica - Centru
Lăcătuş Carla - Centru
Marin Raissa - Centru
Terzic Jelena - Inter dreapta
Berbece Ana Maria - Extremă dreapta
Munteanu Flavia - Extremă dreapta
Soreanu Valentina - Inter dreapta
Bitay Brigitta - Extremă dreapta
Olaru Georgiana - Pivot
Darie Sarah - Pivot
Ugran Ioana - Portar
Mărginean Ştefania - Portar
Rădoi Raluca - Portar
Ordog Szidonia - Inter stânga
Vacariu Ana Maria - Inter stânga
Dianconu Diana – Portar
Voica Bianca - Pivot
Dumitraşcu Gabriela - Extremă stânga
Morar Patricia    - Inter stânga
Iordan Medeea - Inter stânga
Bondar Alin - Antrenor principal
Udriştoiu Răzvan - Antrenor secund
Anton Gică - Antrenor cu portarii
Szocs Csaba - Maseur
Dumitru Liviu - Preparator fizic
Mircea Cucucian - Manager sportiv


 

+2 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional