Relicva din 1967
Autor:
Publicat la 09 martie 2013
Radiologia de la Secția TBC din Făgăraș lucrează cu un aparat Roentgen vechi de 46 de ani
Foto: UZAT FIZIC ȘI MORAL. Parcă ți-e frică și să te apropii de el

Radiologia de la Secția TBC din Făgăraș lucrează cu un aparat Roentgen vechi de 46 de ani
Foto: UZAT FIZIC ȘI MORAL. Parcă ți-e frică și să te apropii de el...
Secția TBC din cadrul Spitalului „Aurel Tulbure” din Făgăraș a fost ocolită de investiții și dotări. Dacă în celelalte secții și compartimente, de-a lungul anilor, s-au mai făcut îmbunătățiri și chiar au fost aduse aparate noi, nu același lucru s-a întâmplat în cazul Secției TBC. Personalul medical de aici lucrează cu aceiași aparatură veche de 46 de ani, scrie „Bună Ziua, Făgăraș”.
Aparatul Roentgen a ajuns la Secția TBC din cadrul Spitalului Făgăraș în 1967. Aproape jumătate de veac și sute de mii de pacienți radiografiați este palmaresul bătrânului aparat Roentgen, uzat deopotrivă fizic și moral. Medicii însă nu au avut încotro și au fost nevoiți să lucreze cu această adevărată relicvă.
Acum, pentru realizarea bugetului pe anul 2013, Ministerul Sănătății a cerut tuturor spitalelor din România dotarea cu aparatură medicală, reparații curente și consolidări de clădiri. Potrivit legii, acest lucru se poate realiza doar cu sprijinul financiar al Primăriei, lucru care s-a și întâmplat în ședința ordinară a Consiliului Local de la sfârșitul lunii februarie, când s-a aprobat cofinanțarea de 5%.
Pe lista de investiții și dotări a Spitalului din Făgăraș sunt trecute peste 50 de aparate, însă obținerea unei finanțări de la Ministerul Sănătății pentru toate aceste aparate este aproape imposibilă. Deocamdată, nu se știe când va ajunge aparatura pentru Secția TBC, cert e că se fac eforturi mari ca acest lucru să se întâmple cât mai curând, mai ales că numărul pacienților bolnavi de TBC s-a triplat în decursul ultimului an.
Comentarii
nu este nici un comentariu
Adaugă un comentariu