Curs BNR

1 EUR = 4.9633 RON

1 USD = 4.6099 RON

1 GBP = 5.7790 RON

1 XAU = 293.6078 RON

1 AED = 1.2551 RON

1 AUD = 3.0571 RON

1 BGN = 2.5377 RON

1 BRL = 0.9193 RON

1 CAD = 3.4361 RON

1 CHF = 5.0913 RON

1 CNY = 0.6530 RON

1 CZK = 0.2096 RON

1 DKK = 0.6664 RON

1 EGP = 0.1492 RON

1 HUF = 1.3373 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.3216 RON

1 KRW = 0.3544 RON

1 MDL = 0.2599 RON

1 MXN = 0.2633 RON

1 NOK = 0.4201 RON

1 NZD = 2.8134 RON

1 PLN = 1.1016 RON

1 RSD = 0.0423 RON

1 RUB = 0.0570 RON

1 SEK = 0.4302 RON

1 TRY = 0.2210 RON

1 UAH = 0.1248 RON

1 XDR = 6.1524 RON

1 ZAR = 0.2365 RON

Editia 7950 - 02 iun 19:32

Regi la Stână, vampiri la Bran: Miliardarii lumii, două nopţi albe la Braşov şi Bran

Autor: George ALDEA

Publicat la 31 octombrie 2022

Elon Musk a închiriat Stâna Turistică din Poiană şi Castelul Bran, printre invitaţi, Angelina Jolie. De ce ar fi ales „Dracula”

Regi la Stână, vampiri la Bran: Miliardarii lumii, două nopţi albe la Braşov şi Bran

CEO-ul Tesla şi SpaceX Elon Musk, Angelina Jolie şi alţi miliardari au petrecut Halloween-ul în România, la Castelul Bran. Pe lista celor aprox. 50 de invitaţi s-au aflat Peter Thiel - fondatorul PayPal, împreună cu partenerul lui de viaţă- miliardarul Matt Danzeisen, Sergey Brin - întemeietorul Google, Steve Jurvetson - fondator Hotmail, Luke Nosek - co-fondatorul PayPal, magnatul Larry Page - care ocupă locul 6 în topil celor mai bogaţi oameni din lume în anul 2022 şi co-fondator Google, dar şi vedete, actori şi artişti.
O parte a grupului a ajuns în România la bordul unui privat-jet, care a aterizat pe aeroportul Otopeni în noaptea de vineri spre sâmbătă, 28/29 octombrie, în jurul orei 03:00, ora României. Au fost cazaţi la un hotel de lux din Capitală, iar seara erau deja la Braşov, unde Elon Musk a închiriat Stâna Turistică, din Poiana Mică, pentru o petrecere costumată. Ziua de duminică a fost rezervată plimbărilor prin Braşov, iar în noaptea de Halloween, de duminică spre luni, au avut tot castelul al lor, începând cu ora 19.00 şI până la ora 04.00.
Totul s-a derulat sub supravegherea unei firme private de pază, iar deplasările s-au făcut cu elicopterul (potrivit presei din Bucureşti, s-ar fi închiriat toate elicopterele disponibile).Un vampir de acum 3.000 de ani sau călător în timp
La o simplă căutare a numelui lui Elon Musk pe internet, te vei trezi într-o groapă de teorii ale conspiraţiei. Zvonurile conform cărora antreprenorul miliardar din spatele maşinilor electrice şi al (posibilelor) călătorii în spaţiu este un călător în timp, un extraterestru sau un vampir au apărut online frecvent. Însuşi Musk a intrat în astfel de discuţii şi a scris pe Twitter că este de fapt „un vampir vechi de 3000 de ani”. La fel ca Edward Cullen din seria Twilight, el a susţinut şi şi-a asumat identităţi diferite de-a lungul secolelor.

Angelina şi sângele purtat la gât
Prezentă şi ea pe lista de invitaţi, actriţa Angelina Jolie ar fi avut o relaţie, în anul 2017, cu miliardarul Elon Musk, deşi au fost foarte atenţi să nu se afle acest lucru, a scris bloggeriţa Janet Charlton pe site-ul său, informaţie preluată de tabloidul elveţian Blick, citat de Agerpres. Musk şi Angelina se cunosc de mai mulţi ani pentru că au lucrat împreună la proiecte umanitare, conform sursei citate.
Când Angelina Jolie şi Billy Bob Thornton au devenit un cuplu în anul 2000, interesul media a fost imens. Nu numai că Jolie era considerabil mai tânără decât Thornton, deja de patru ori divorţat, dar circulau şi tot felul de poveşti despre cuplu, cu sugestii că dragostea lor pasională a ajuns la extreme bizare. Poate cel mai notoriu, s-a auzit că Angelina şi Billy Bob au început să poarte coliere care conţineau mostre din sângele celuilalt.
Pe de altă parte, de-a lungul vremii, presa de peste Ocean a lansat diverse speculaţii despre ciudăţeniile frumoasei actriţe, printre acestea fiind inclusiv speculaţia că ar putea fi…vampir.Au venit, nu au venit?
Având în vedere discreţia evenimentului, în afara informaţiilor vehiculate pe surse (în parte confirmate ulterior de postările vedelor pe reţele de socializare şi de imaginile surprinse de paparazzi) nu s-a aflat nici până acum lista invitaţilor şi nimeni nu a văzut „personajele principale”: Elon Musk şi Angelina Jolie.
„Nu am făcut-o niciodată şi n-o să o facem nici acum. Nu avem absolut nimic oficial legat de participarea vreuneia dintre aceste persoane la vreun eveniment la Castelul Bran, dar n-ar fi pentru prima oară când în lista de invitaţi s-ar regăsi nume mari”, a declarat reprezentantul Castelului Bran, Alexandru Prişcu.
„Va fi o petrecere privată la Castelul Bran, în seara aceasta, cu o mare parte dintre persoanele care s-au tot vehiculat în presă, doar că în ceea ce-i priveşte pe Elon Musk sau pe Angelina Jolie, eu personal, sau din informaţiile mele, nu ştiu că sunt şi ei. Nici nu pot să spun că nu sunt”, a spus ieri şi primarul din Bran, Cosmin Feroiu.

AU FOST REGI LA STÂNA TURISTICĂ
Primul party al miliardarilor, de încălzire, a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Stâna Turistică din Poiana Braşov. Bogaţii lumii s-au bucurat de mâncarea tradiţională şi de cântecele populare româneşti, iar o formaţie de lăutari le-a cântat până în zori celor invitaţi, fiind pregătit şi un spectacol cu tradiţiile ursarilor.  
Zona a fost securizată complet şi doar cei care ştiau parola au intrat. Invitaţii lui Musk au fost conduşi la mesele lor conform unor liste. Petrecăreţii nu au venit, clasic, la costumele de afacerişti, ci au abordat vestimentaţia de pe timpul regilor, pentru că, fireşte, în patria lui Dracula au aterizat. Războinici medievali, împăraţi, regine, prinţi, prinţese! Aşa s-au încins vedetele ajunse pe plaiuri mioritice. Au mimat dansurile războiului, au mimat paşii rari, dar apăsaţi, ai conducătorilor de împărăţii… Unii s-au vopsit pe faţă, şi-au arătat colţii de vampir, dar, cu toţii, au zâmbit larg atunci când s-au „tras” în poze şi filmuleţe. A fost mega-petrecere, spartă în jurul orei două dimineaţa cu un fabulos foc de artificii, după care fiecare s-a retras la pensiunile închiriate de Musk cu două luni înainte.  

„CETĂŢENI OBIŞNUIŢI” PE STRĂZILE BRAŞOVULUI
Duminică, 30 octombrie, la prânz, Thiel şi Danzeisen, alături de alte vedete, au fost văzuţi la un restaurant din centrul Braşovului. Întrebat ce părere are despre asemenea oaspeţi şi o aşa prezenţă selectă, şeful restaurantului Prato, Laurenţiu Iordache, a spus că, fiind vorba despre un local în centrul Braşovului, cu o istorie de 15 ani, au avut, de-a lungul timpului, ca oaspeţi, multe nume mari. „Le-am prezentat un meniu, care a fost agreat de către organizatori. Nu s-a vrut nimic special, deci nimic deosebit în afară de ce avem noi în meniu. Doar o singură solicitare a avut, să aibă chestii vegetariene şi fresh-uri, sucuri naturale pe bază de plante, pe bază de legume, nimic altceva. (...) A fost un brunch. Nu a fost un meniu de cină sau chestii ieşite din comun. Ce le-am servit astăzi se găseşte întotdeauna, în fiecare zi, în meniul clasic al restaurantului. Deci nu s-a optat pentru nimica deosebit în afară de restricţiile alimentare: alergii şi altele. Nu au fost alte solicitări şi chiar lumea a fost, după câte am văzut eu, foarte mulţumită şi chiar au apreciat ”, a spus Laurenţiu Iordache.
Vremea foarte frumoasă de duminică a atras o mare mulţime de braşoveni în Centrul Istoric al oraşului. Terasele au fost pline, iar zona fremăta de lume. În jurul restaurantului şi terasei Prato, unde au luat un brunch miliardarii care vor petrece Halloween la Castelul Bran, era foarte puţină lume. Câte un trecător mai întreba de ce sunt atâtea camere, dar, cum nu cunoştea pe nimeni, îşi vedea de drum. În schimb, strada Micharl Weiss, pe care se află restaurantul, una pietonală, era plină de maşini de lux şi de VAN-uri. Patronul PayPal, Peter Thiel, îmbrăcat în pantaloni scurţi şi cu Matt Damon alături, a zâmbit, dar nu a scos o vorbă, deşi reporterii au insistat cu întrebările. Cei doi au urcat într-o limuzină şi au plecat spre hotel. După plecarea celor doi, şoferii au decis să mute maşinile în spatele restaurantului, astfel că şi cei doi - trei curioşi care se mai opreau în zonă au dispărut.

 
VAMPIRI ACASĂ LA DRACULA
Wall Street Journal scrie că Dominic de Habsburg, poroprietarul domeniului, s-a arătat întotdeauna deranjat de asocierea brandului Dracula de Castelul Bran. „De ce ar vrea cineva să se concentreze asupra unei invenţii”, spune el, referindu-se la Dracula, „când avea propria istorie bogată?”. Totuşi, arhiducele este gazda evenimentului organizat pentru cei mai bogaţi oameni ai lumii de Halloween.
„Este vorba de un eveniment privat de Halloween, nu este primul, am organizat şi înainte, de obicei avem astfel de cereri şi înaintea petrecerii noastre de Halloween, dar şi după, sunt evenimente care se organizează strict la cererea unor clienţi, eveniment privat, închis,” a declarat Mihaela Manolache, curator Castelul Bran.
Echipe de specialişti au lucrat duminică toată ziua pentru a pune decoraţiuni şi în exteriorul Castelului. Au fost montate mai multe steaguri pe aleea principală, dar şi manechine care să îi impresioneze pe invitaţi. „Sunt evenimente care se desfăşoară zilele acestea la Castelul Bran şi pregătim anumite… tragem în ţeapă oameni, genul acesta. Întotdeauna un spectacol de genul acesta trebuie să urmeze un tipar şi o sincronizare perfectă,” a declarat Răzvan Gheorghiu, reprezentantul firmei de cascadori angajate.
Pentru petrecerea exclusivistă, numită „Dracula`s Experience”, Elon Musk a angajat un regizor special care să pregătească diferite scene pentru vedete. Totodată, miliardarii au avut la dispozţie echipe de stilişti care s-au ocupat de costumele şi machiajul pentru fabuloasa petrecere de Halloween de la Bran.
12 bucătari au fost angajaţi şi, indiferent de preparatele sofisticate din meniu, starurile şi miliardarii lumii ar fi cerut ca din meniu să nu cumva să lipsească tradiţionalul hotdog.
Pentru întreţinerea atmosferei, o cunoscută trupă de majorete din Târgovişte, Dracula’s Girls, a fost angajată pentru petrecerea de la castel.

Comentarii

'Sunt Mãta '

2022-11-07 21:49:24


'Auzi minciună mai mare și nimeni nu dă în judecată mass media pentru asta ,aia nici nu au venit în Ro și ce interesează pe săracul român asta ,noi nu avem bani de pensii ,spitale infecte ,sate uitate de lume și mai mulți imigranți ca sirienii vai mama noastră '

'Tovarasul Mao'

2022-10-31 12:00:14


'Conform MAI tovarasul Musk si tovarasa Jolie nu au intrat in resereu2. Ei au petrecut weekendul in USA nu la Brasov. Nici mutrele celor doi nu apar nicaieri. Poate sint invizibili dupa ce au baut bloody mary...'

'Willy'

2022-10-31 10:02:42


'Nea Merinos, cand scrii prostii din astea, cum e? Le produci singur sau ti le dicteaza cineva? '

'Willy'

2022-10-31 09:56:47


'Citesc comentariile si imi dau seama cam ce septel citeste ziarul. Unii, nu toti.'

'Melos Negros'

2022-10-31 07:59:42


'Și dacă totuși șmecherul de Musk o fi venit cu toată gașca lui aleasă, tocmai pentru a îndulci efectul veștii că românașii urmează să primească primele bombe termonucleare ultimul răcnet?!'

'Rammstein'

2022-10-30 11:59:04


'Uite ce-a ratat Veștea, daca era gata aeroportul le facea primirea el îmbrăcat în vampir cu o sticlă de sînge și câteva vampirițe de vreo 19 ani!...'

'Victor brasoveanul'

2022-10-30 08:05:00


' Trebuiau sa aterizeze la Ghimav pentru „teste” fara intampinari cu primiri cu fast si alai.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional