Curs BNR

1 EUR = 4.9771 RON

1 USD = 4.6576 RON

1 GBP = 5.9174 RON

1 XAU = 347.5083 RON

1 AED = 1.2680 RON

1 AUD = 3.0788 RON

1 BGN = 2.5447 RON

1 BRL = 0.8685 RON

1 CAD = 3.3854 RON

1 CHF = 5.2114 RON

1 CNY = 0.6419 RON

1 CZK = 0.2011 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0976 RON

1 HUF = 1.2500 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9651 RON

1 KRW = 0.3364 RON

1 MDL = 0.2589 RON

1 MXN = 0.2503 RON

1 NOK = 0.4360 RON

1 NZD = 2.8549 RON

1 PLN = 1.1388 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0522 RON

1 SEK = 0.4422 RON

1 TRY = 0.1434 RON

1 UAH = 0.1145 RON

1 XDR = 6.1360 RON

1 ZAR = 0.2532 RON

Editia 8202 - 17 iun 23:12

FOTBAL – LIGA 3

Război interminabil în fotbalul braşovean

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 16 martie 2021

Marian Ivan vs. Liga Suporterilor Stegari, un nou episod al evenimentelor din ultima vreme, cu echipa de seniori a Coronei drept „măr al discordiei”

Război interminabil în fotbalul braşovean

Marian Ivan, scrisoare deschisă către braşoveni
Situaţia în fotbalul braşovean continuă să fie una tensionată, „mărul discordiei” fiind situaţia echipei de Liga a 3-a Corona Braşov, lider în acest moment în Seria a 5-a.
După şedinţa de îndată a Consiliului Local de la finalul săptămânii, când „pe masă” a fost desfiinţarea echipei, dorită de primarul Allen Coliban şi consilierii USR PLUS, dar care nu a trecut, voturile aleşilor PNL şi PSD fiind împotrivă, ecoul acelui moment îl reprezintă prezenţa în sală a foştilor fotbalişti Marian Ivan şi Gelu Moldovan. Ambii au susţinut că nu este oportună desfiinţarea formaţiei de seniori de la Corona, în contrapartidă cu Dinu Ţurcanu şi Radu Pop, reprezentanţi ai Ligii Suporterilor Stegari la şedinţă.
Luni, fostul mare atacant al Braşovului şi-a expus punctul de vedere cu privire la acest aspect, spunând că în ultima vreme a discutat cu mulţi alţi foşti jucători, din diferite generaţii, cu toţii dorindu-şi reapariţia lui FC Braşov, cât mai repede, în prim planul fotbalului românesc.
„Ar fi o greşeală şi am avea mai puţine şanse de promovare în Liga 2, acum având două echipe în primele trei locuri din Seria 5 a Ligii 3, Corona Braşov fiind chiar pe primul loc, iar SR Braşov pe locul 3. Dorinţa noastră este ca FC Braşov să evolueze cât mai rapid la un nivel superior în fotbalul românesc şi asta ar însemna ca o echipă braşoveană să promoveze la sfârşitul acestui sezon în Liga 2, Corona Braşov având în acest moment cele mai mari şanse de a merge mai departe spre barajul spre Liga 2. În scenariul optimist am putea avea sezonul viitor FC Braşov chiar în Liga 2, iar în cel pesimist FC Braşov să evolueze în sezonul viitor în Liga 3. Avem foarte mulţi fotbalişti tineri şi talentaţi la toate echipele braşovene şi părerea mea este că în vară, după o selecţie riguroasă, ar trebui ca jucătorii cei mai buni să evolueze pentru FC Braşov. Este uşor să dărâmi ceva şi este foarte greu să construieşti, mai ales în fotbal. Cred că mi-am câştigat dreptul de a-mi exprima un puncte de vedere despre echipa-fanion a Braşovului prin ceea ce am realizat ca fotbalist la această echipă şi chiar aş dori să reamintesc iubitorilor fotbalului braşovean câteva din performanţele mele la acest club”, a spus fostul atacant, care în scrisoarea sa trece în revistă istoricul relaţiei sale cu fotbalul braşovean, de la sosirea în oraş, în 1991 şi până la anii de după retragere.

LSS: „Ivan ne refuză şi cu siguranţă nici nu-i anunţă pe foştii lui colegi despre invitaţiile noastre!”
Liga Suporterilor Stegari a transmis, de asemenea, un comunicat, în cadrul căruia îl acuză pe Ivan de faptul că ar avea „rele intenţii pentru FC Braşov” şi că le-ar fi refuzat invitaţiile fanilor de a aduce laolaltă eforturilor lor cu cele ale foştilor jucători ai „galben-negrilor”, pentru un proiect comun.
„Ce fel de glorie stegară este cea care susţine păstrarea în viaţă a unui proiect fotbalistic născut doar din orgoliu, ce fel de glorie stegară este cea care transmite public că Steagul  Renaşte prin Corona, un club asociat cu dopaj şi corupţie?
Dl. Marian Ivan, nu sunteţi liderul grupului de foşti jucători stegari, sunteţi doar un impostor care manipulează oameni. Aţi refuzat constant să vă întâlniţi cu suporterii stegari, deşi aceştia v-au invitat atât pe dumneavoastră, cât şi pe colegii de generaţie. V-am considerat de bună intenţie, deşi ştiam că fiul vă este legitimat la Corona Braşov, cât şi angajat la Poliţia Locală în mandatul fostului primar. Am sperat că este o pură coincidenţă, dar ne-am convins de relele inteţii pe care le aveţi pentru FC Braşov, din momentul în care aţi refuzat invitaţia suporterilor la o discuţie deschisă, alături de ceilalţi foşti jucători stegari. Cu siguranţă nici măcar nu i-aţi anunţat de această invitaţie, dar acum vă impuneţi ca lider al grupului foştilor jucători. Ataşăm dovadă discuţia purtată în toamnă, în care ne-aţi răspuns sec: «Discutăm după alegeri!» (n.r – o conversaţie pe Facebook Messenger). Dl. Marian Ivan, fotbalul transparent şi sănătos nu are culoare politică, nici nu trebuie să fie influenţat de rezultatul unor alegeri. Sau aveaţi un alt plan, comun cu alte persoane politice, de a reface de faţadă FC Braşov pentru a clădi o maşinărie de cheltuit bani publici sub aparenţe legale? Vă cerem respectuos să faceţi un pas în spate şi să vă cereţi scuze faţă de suporterii stegari şi foştii jucători stegari. Lăsaţi foştii jucători stegari să decidă singuri cine merită să fie FC Braşov: bugetara Corona Braşov reînfiinţată după dezafilierea de la FRF sau SR Braşov finanţată exclusiv din banii fanilor şi ai mediului privat, ajunsă al treilea brand al oraşului”, se arată în comunicatul LSS.


Scrisoarea lui Marian Ivan
„Dragi Braşoveni,
Am fost prezent în şedinţa Consiliului Local pentru a-mi spune punctul de vedere (al meu şi al foştilor fotbalişti) cu privire la reînfiinţarea ehipei F.C. BRAŞOV.
Am vorbit cu foarte mulţi foşti fotbalişti reprezentativi ai echipei-fanion a oraşului şi toţi am fost de acord cu apariţia cât mai rapidă în fotbalul românesc a celei mai iubite echipe din Braşov.
Pentru lucrul acesta am susţinut în cadrul şedinţei Consiliului Local că desfiinţarea oricărei echipe din Braşov (acum a fost vorba de Corona Braşov, în viitor poate fi vorba de altă echipă finanţată din bani publici) ar fi o greşeală şi am am avea mai puţine şanse de promovare în Liga 2, acum având două echipe în primele 3 locuri din seria 5 a ligii 3, Corona Braşov fiind chiar pe primul loc, iar SR Braşov pe locul 3. Dorinţa noastră este ca F.C. Braşov să evolueze cât mai rapid la un nivel superior în fotbalul românesc şi asta ar însemna ca o echipă braşoveană să promoveze la sfârşitul acestui sezon în Liga 2, Corona Braşov având în acest moment cele mai mari şanse de a merge mai departe spre barajul spre Liga 2. În scenariul optimist am putea avea sezonul viitor F.C. Braşov chiar în Liga 2, iar în cel pesimist F.C. Braşov să evolueze în sezonul viitor în Liga 3. Avem foarte mulţi fotbalişti tineri şi talentaţi la toate echipele braşovene şi părerea mea este că în vară, după o selecţie riguroasă, ar trebui ca jucătorii cei mai buni să evolueze pentru F.C. Braşov. Este uşor să dărâmi ceva şi este foarte greu să construieşti, mai ales în fotbal. Este mai simplu, părerea mea, să încerci să reduci la maxim cheltuielile pentru echipa susţinută din bani publici până la vară şi apoi să iei cea mai bună hotărâre în privinţa viitoarei echipe susţinută de Autorităţile Locale.
Cred că mi-am câştigat dreptul de a-mi exprima un puncte de vedere despre F.C. Braşov, echipa-fanion a Braşovului prin ceea ce am realizat ca fotbalist la această echipă şi chiar aş dori să reamintesc iubitorilor fotbalului braşovean câteva din performanţele mele la acest club:
- Am sosit la Braşov în 1991 de la Steaua Bucureşti, împrumutat un an.
- Din 1992 am devenit jucător definitiv al F.C. Braşov, clubul neplătind niciun ban pentru mine, ba chiar încasând o sumă frumoasă la acel moment în tranzacţia realizată pentru transferul lui Ionuţ Pârvu la Steaua
- În 1994 am reuşit să fac parte, fiind jucător al F.C. Braşov, din lotul echipei naţionale a României prezentă la turneul final al C.M. din SUA. Eram al patrulea jucător din toate timpurile (după Adamache, Pescaru şi Ivăncescu) legitimat la F.C. Braşov care a participat cu naţionala României la un turneu final de C.M.
- La întoarcerea de la C.M. am fost transferat de F.C. Braşov la Dinamo clubul obţinând una din cele mai mari sume de transfer din fotbalul românesc până la acel moment, plus câţiva jucători aparţinând de Dinamo, împrumutaţi la F.C. Braşov.
- Am fost jucătorul echipei F.C. Braşov (ba chiar căpitanul echipei de multe ori) în sezonul 2000-2001 când echipa a reuşit marea performanţă de a participa în cupele europene aducând INTER MILANO la Braşov, echipă din care făceau parte unii din cei mai buni jucători din lume la acel moment  (RONALDO, ZANETTI, ADRIANO etc.)
- În 2001 am fost transferat în China, F.C. Braşov obţinând o sumă foarte mare, spun eu, la acel moment, pentru un jucător de 32 de ani.
Am venit cu inima deschisă la F.C. Braşov ori de câte ori a fost nevoie de mine ( în 1996 pentru câteva luni şi în 1998 definitiv, de la Dinamo la 29 de ani) pentru a pune umărul la promovarea echipei în Liga 1, F.C. Braşov evoluând atunci în Liga 2, reuşind alături de colegii mei şi de toţi cei care făceau parte din club o promovare foarte importantă pentru viitorul echipei F.C. Braşov.
Am reuşit cât am jucat la F.C. Braşov să înscriu nu mai puţin de 57 de goluri în aproxiativ 150 de meciuri în Liga 1, fiind pe locul 2 după marele Pescaru într-un top world-time.
Nu am înscris niciodată mai puţin de 10-12 goluri/an atunci când am evoluat sezon întreg pentru F.C. Braşov.
Am rămas în Braşov şi mă mândresc că sunt braşovean în primul rând datorită fotbalului, oraşului (cel mai frumos din ţară) şi braşovenilor (oameni foarte primitori şi iubitori de fotbal).
Şi totuşi în ultimii 20 de ani de când mi-am încheiat cariera de fotbalist, nu am primit niciodată şansa de a face parte din organigrama echipei mele de suflet, dar vă spun sincer ca dacă F.C. Braşov ar fi în Liga 1 şi în Cupele Europene, acolo unde era când eu am plecat spre China, aş fi fericit şi dacă eu nu aş fi implicat la acest club.
Sper că nu v-am plictisit mult cu povestea mea, dar trebuia să clarific cât de cât situaţia, mai ales după ce au apărut multe comentarii în mediul on-line despre ceea ce ar dori Marian Ivan să se întâmple în fotbalul braşovean.
Gloria nu ţi-o poate atribui şi nu ţi-o poate lua nimeni, ea vine ca urmare a ceea ce ai făcut în carieră.
Vă mulţumesc pentru răbdarea de a citi aceste rânduri şi sper ca oamenii desemnaţi să ia decizii, să ia cea mai bună decizie pentru fotbalul braşovean şi mai ales pentru viitorul F.C. Braşov.
Cu respect, Marian Ivan”.Comunicatul LSS
Ruşine, Marian Ivan!
Ce fel de glorie stegară este cea care susţine păstrarea în viaţă a unui proiect fotbalistic născut doar din orgoliu, ce fel de glorie stegară este cea care transmite public că Steagul  Renaşte prin Corona, un club asociat cu dopaj şi corupţie?
Dl. Marian Ivan, nu sunteţi liderul grupului de foşti jucători stegari, sunteţi doar un impostor care manipulează oameni. Aţi refuzat constant să vă întâlniţi cu suporterii stegari, deşi aceştia v-au invitat atât pe dumneavoastră, cât şi pe colegii de generaţie. V-am considerat de bună intenţie, deşi ştiam că fiul vă este legitimat la Corona Braşov, cât şi angajat la Poliţia Locală în mandatul fostului primar. Am sperat că este o pură coincidenţă, dar ne-am convins de relele inteţii pe care le aveţi pentru FC Braşov, din momentul în care aţi refuzat invitaţia suporterilor la o discuţie deschisă, alături de ceilalţi foşti jucători stegari. Cu siguranţă nici măcar nu i-aţi anunţat de această invitaţie, dar acum vă impuneţi ca lider al grupului foştilor jucători. Ataşăm dovadă discuţia purtată în toamnă, în care ne-aţi răspuns sec: „Discutăm după alegeri”! Dl. Marian Ivan, fotbalul transparent şi sănătos nu are culoare politică, nici nu trebuie să fie influenţat de rezultatul unor alegeri. Sau aveaţi un alt plan, comun cu alte persoane politice, de a reface de faţadă FC Braşov pentru a clădi o maşinărie de cheltuit bani publici sub aparenţe legale?
Vă cerem respectuos să faceţi un pas în spate şi să vă cereţi scuze faţă de suporterii stegari şi foştii jucători stegari. Lăsaţi foştii jucători stegari să decidă singuri cine merită să fie FC Braşov: bugetara Corona Braşov reînfiinţată după dezafilierea de la FRF sau SR Braşov finanţată exclusiv din banii fanilor şi ai mediului privat, ajunsă al treilea brand al oraşului.
Atât vineri la Primăria Braşov, cât şi în declaraţiile de presă, vă consideraţi deja un manager de club. Deşi v-am invitat să veniţi alături de noi, răspunsul a fost dezamăgitor: „aveţi deja un manager”. Nu funcţia ar trebuie să dicteze când vine vorba de un apel la salvarea spiritului stegar. Noi am clădit la SR Braşov un proiect diferit faţă de ce a fost în fotbalul braşovean, un club cu funcţii ocupate pe merit. Dacă doriţi să deveniţi manager, demonstraţi întâi că puteţi. În aceşti 4 ani nu aţi mişcat nimic pentru spiritul stegar. În schimb, aţi ales să luaţi poziţie împotriva desfiinţării Corona, aflată mereu în antiteză cu FC Braşov şi continuatoarea morală de după faliment, SR Braşov. Stegarii adevăraţi nu pot accepta niciodată o asociere cu infamii Corona Braşov.
Relansăm invitaţia tuturor foştilor jucători stegari, de a veni alături de echipa care a menţinut în viaţă spiritul stegar, alături de Ioan Naghi şi restul familie care s-a format în aceşti ani, cei ce au muncit voluntar zi de zi ca identitatea galben-negrilor să nu se piardă. În aceşti patru ani suporterii au fost motorul care a ţinut spiritul stegar viu. Ei vă demonstrează şi astăzi bunele intenţii, cumpărând peste 1500 bilete online pentru a umple Stadionul Tineretului şi pentru a demonstra că se poate fotbal şi fără constrângeri politice. Vă lansăm provocarea să demonstraţi şi voi că încă aveţi acel spirit viu prin achiziţionarea de bilete pentru jocul de sâmbătă cu CSO Plopeni.
În încheiere, dl. Marian Ivan, să ştiţi că titulatura de glorie nu v-o ia nimeni, însă demnitatea şi titulatura de stegar v-aţi subminat-o singur crezând că FC Braşov e un abţibild care se poate lipi, aşa, pe orice, şi acel ceva devine automat FC Braşov, crezând că banul public e dator fotbalului.
Liga Suporterilor Stegari”.


Marian Ivan invitat în 2017 la un meci disputat de SR Braşov în Liga 4. Potrivit LSS, de la acel moment, fostul atacant refuză invitaţiile fanilor.

+4 -2

Comentarii

'Stegarul din Brasov'

2021-03-16 10:54:27


'Frumoase apelative, Adi. Repet, Marian Ivan si-a pierdut numele de stegar. Acum e coronist de partid, aparator al sifonarilor de bani publici.'

'Răzvan Pancu'

2021-03-16 06:28:20


'Respect Marian Ivan'

'Adi ( pt. asta de sub mine )'

2021-03-16 06:16:08


'Dacă Marian Ivan nu este,, stegar,,... , tu ce esti ??? vai de mama ta de prăpădit .....cand. Ivan aveam meci la Campionatul Mondial , tu aveai meci cu tactu la ,,spart semințe,, in fata televizorului .....iar acum arunci cu noroi in stânga și dreapta.....'

'Stegarul din Brasov'

2021-03-15 23:59:53


'Ce de trolli pe aici care scriu in numele Stegarilor! Corona nu e Steagu, nici ni o sa fie. Felicitari Liga suporterilor stegari pentru atitudine... Marian Ivan nu e stegar. De vineri a pierdut titulatura asta '

'Stegar '

2021-03-15 19:40:30


'Forța Corona...asta este echipa pe care o vrem noi brasovenii.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie