Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 13:48

Raportul de 100 de zile al Primăriei Brașov. Proiectul Spitalului Clinic Regional de Urgență este inclus în strategia națională, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 09 februarie 2021

Raportul de 100 de zile al Primăriei Brașov. Proiectul Spitalului Clinic Regional de Urgență este inclus în strategia națională, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban

Primarul Brașovul, Allen Coliban, a prezentat luni raportul de activitate pentru primele 100 de zile de mandat, edilul amintind de modul în care au progresat unele proiecte importante ale Brașovului, dar și care sunt obiectivele pentru perioada următoare.

Astfel, printre altele, Allen Coliban a amintit de proiectul Spitalului Clinic Regional de Urgență, proiect pentru care sunt mari șanse să fie finanțat de la bugetul de stat sau din fonduri europene. „Am eliminat toate blocajele în acest proiect. Avem o aliniere și o strategie de abordare a acestui proiect”, a anunțat primarul.

De altfel, el a menționat că noul spital va avea o capacitate de 912 de locuri de spitalizare continuă, plus alte 56 de spitalizare de zi.

Deocamdată, este în vigoare ordinului Ministrului Sănătății prin care a fost aprobată o structură a spitalului ce includea 849 de paturi de spitalizare continuă și în jur de 60 de spitalizare de zi, însă primarul a afirmat că problema noii structuri va fi rezolvată cu Ministerul Sănătății. „Acest spital va fi inclus în strategia Ministerului Sănătății, din care mai fac parte încă trei spitale regionale”, a explicat edilul. De altfel, el a menționat că tendința este ca această unitate să nu se mai realizeze prin parteneriat public-privat, așa cum a fost anunțat inițial. „Trecerea de la implementarea prin parteneriat public privat la finanțarea nerambursabilă nu contravine contractului de asistență tehnică semnat cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. În acest contract se menționează că instituția financiară va analiza toate modalitățile posibile de finanțare”, a continuat Allen Coliban.

Pe de altă parte, el a menționat că unitatea cu o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri reprezintă numai prima etapă de dezvoltare a proiectului, pentru că, în timp, municipalitatea brașoveană are în plan o extindere.

Trei variante pentru înlocuirea drumului forestier Gorița: Noua - Valea Cetății, Poiana Brașov - Cristian, o rută spre Predeal

În ceea ce privește componenta de mediu, edilul a amintit de proiectul cu finanțare europeană ce vizează modernizarea a patru drumuri forestiere și construirea drumului forestier Gorița, dar și de demersurile privind înființarea Parcului Natural Brașovia. Astfel, pentru proiectul cu finanțare europeană, Primăria Brașov semnat cu AFIR prelungirea cu 12 luni a perioadei de implementare a proiectului. „În acest moment sunt analizate variante pentru înlocuirea Drumului Forestier Gorița. Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt a propus trei variante. Acestea urmează a fi analizate și supuse consultării publice”, a declarat primarul. Pentru înlocuirea Drumului Forestier Gorița este luat în calcul un drum care să facă legătura între Noua și Valea Cetății, unul între Poiana Brașov și Cristian, dar și o rută spre Predeal.

Contractul de finanțare pentru modernizarea a patru drumuri forestiere (cu o lungime totală de 9,5 km) și amenajarea Drumului Forestier Gorița (11 km) a fost semnat în anul 2017, iar implementarea ar fi trebuit să se încheie în 15 decembrie 2020. Între timp, realizarea drumului Gorița  a fost blocată în instanță, iar lucrările de modernizare a celor patru artere nu au început. Valoarea totală a proiectului este de 7.980.106 lei.

În ceea ce privește Parcul Natural Brașovia, primarul a menționat că a fost constituit grupul de lucru care se va ocupa de demersurile următoare. Conform aceleiași surse, în grupul de lucru va fi cooptat și un reprezentant al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, dar se va încerca și colaborarea cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, care administrează, printre altele, aria protejată Muntele Tâmpa.

Introducerea tramvaielor va fi supusă dezbaterii publice

În ceea ce privește transportul public, primarul menționat că va fi realizat un studiu de fezabilitate privind posibila reintroducere a tramvaiului. „După ce va fi realizat acest studiu, măsura va fi supusă dezbaterii publice. În timp, tehnologia s-a schimbat foarte mult, astfel că nu se mai pune problema zgomotului sau a vibrațiilor. Nu în ultimul rând, trebuie să luăm în calcul faptul că pentru astfel de investiții putem obține finanțări nerambursabile și ar fi păcat să nu valorificăm această oportunitate”, a mai spus Coliban.

Totodată, el a menționat că în perioada următoare va trebui găsită o soluție pentru a se amenaja un terminal de transport public la intrarea în oraș dinspre Sighișoara, care să preia transportul intrajudețean.

Auditul din Primărie, gata în câteva luni

Totodată, Allen Coliban a menționat că în aceste 100 de zile au fost transparentizate contractele încheiate de Primărie. „De asemenea, am început o reorganizare a Primăriei, fiind înființate unele departamente și compartimente. Totodată, a fost începută analiza diagnostic la nivelul activității Primăriei”, a continuat edilul. Estimarea lui este că acest audit va fi gata în câteva luni, însă primele date vor fi primite încă din această lună.

Nu în ultimul rând, primarul a menționat că un obiectiv important al mandatului său este dialogul cu cetățenii. „Am ales acum să prezentăm un raport la 100 de zile. Următorul raport va fi la șase luni”, a mai declarat Allen Coliban.

Prioritate pentru Primăria Brașov: gestionarea pandemiei de coronavirus

Pe de altă parte, viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu a spus că în cele 100 de zile de mandat, principalul obiectiv a fost gestionarea pandemiei. „Suntem prima administrație locală care a început o campanie de informare a cetățenilor. De asemenea, am început testarea rapidă a angajaților Primăriei și a personalului din creșe, dar ne-am implicat și în amenajarea unor centre de testare, cum este cazul celor de la Căminul pentru Persoane Vârstnice și de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. În momentul în care a început campania de vaccinare, ne-am pregătit pentru amenajarea a patru centre de vaccinare cu un total de 16 fluxuri. Deocamdată sunt operaționale două centre, iar în momentul în care se vor primi suficiente doze vom deschide și alte fluxuri”, a declarat Boghiu.

Totodată, ea a menționat că spre jumătatea acestui an ar putea deveni operațională baza de recuperare de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua. „Am început demersurile pentru înființarea Direcției de Sănătate și Asistență Medicală din cadrul Direcției de Asistență Socială. În perioada următoare vor fi începute demersurile pentru obținerea avizelor pentru această bază de tratament. Luăm în calcul și încheierea unor contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Brașov”, a declarat viceprimarul.

Toate graficele de lucrări au fost verificate în teren

În ceea ce-l privește pe viceprimarul Sebastian Rusu, acesta a declarat că din momentul în care a obținut funcția a început a început să monitorizeze în teren graficele de lucrări, pentru a evita eventualele discrepanțe între situațiile declarate și cele reale. „De asemenea, am verificat modul în care s-au făcut pregătirile pentru deszăpezire sau pentru cel de salubritate”, a menționat Rusu.
 

+5 -9

Comentarii

'vlad'

2021-02-10 09:38:06


'Oameni buni, nu ati inteles nimic. Acest raport este poarta pentru angajarea clientelei politice si nu numai, in niste viitoare birouri, departamente sau cum le-o mai zice. Iar sifonarea banului public se va face prin studii de fezabilitate care de care mai fantezist - de genul tramvai. Orasul arata jalnic. Treceti prin centrul vechi: cladiri, in majoritate cu fatadele distruse, trotuare pe care trebuie sa fii atent pe unde calci cladiri istorice cu tamplarie pvc cu geam termopan - total inadecvat. Turistii, care or mai veni, cred ca abia asteapta sa viziteze aceasta reduta cucerita de incomptenta si neprofesionisti.'

'etelka'

2021-02-09 08:18:15


'Vrem parcuri,spital,stadion,sala polivalenta,un centru istoric fara nici o casa degradata,podul hobanat, stranduri si patinoare,parcari.Tramvaiul nu e trecut pe lista,dar poate fi inlocuit cu succes de autobuze electrice,piste de biciclete ca in Danemarca sau/si tren metropolitan.'

'Gigi'

2021-02-09 07:43:34


' O sa inceapa sa ne fie dor de Scripcaru, domnule Coliban poate gasiti un competent sa repare intersectia Mihai Viteazu cu Morii, poate treceti pe acolo, zici ca esti pe maidan.'

'horatiu'

2021-02-09 07:40:50


'Oraşul plin de mizerie. Trotuare nemăturate. Străzi cu gropi şi canale sub nivel. Parcări pe trotuare. Cam acesta este bilanţul tău primarule. Mai ieşi şi tu din biroul tău şi vezi că oraşul nu înseamnă numai zona centrală. Vino în Metrom, Uzina 2, Carfil că şi acolo sunt braşoveni.'

'Dan G'

2021-02-09 06:25:28


'Poate unii ati uitat cum dupa alegeri vreo 3 ani de zile Scripcaru disparea si nu mai facea nimic (cel putin in ultimele 2 mandate). Revenea in ultimul an de mandat puternic cu acelesi povesti cu stadionul si alte promisiuni pe care le flutura la fiecare 4 ani. Anul trecut s-a agitat si mai mult pt ca avea competitie. Dar in rest dupa alegeri disparea, nu facea nimic (initiative noi nu mai vorbim).\nColiban misca, initiaza chestii, nu a disparut, da raportul, vrea!\nCe vreti sa faca in 3 luni? Ce usor e de criticat.\nAtentie mare insa la zonele unde Scripcaru excela, respectiv la asfalt (nu stim pe ce bani si cu ce prieteni, dar asfaltul era bun). Coliban tre sa iasa din iarna cu asfalt ok.'

'Willy'

2021-02-09 01:42:45


'A zis ceva interesant? Ca nu am urmarit. Mi-a fost frica ca ii creste nasul lui Pinocchio si imi sparge ecranul. Cu tramvaiul cum a ramas? Care e vagonul si care e locomotiva?'

'Willy'

2021-02-08 22:16:16


'#nimic #LaPlezneala #LaOha'

'Adi13'

2021-02-08 19:13:01


'Varza de primar , o caricatura de ,,Facebook ,,.'

'KAKA MAKA WAX'

2021-02-08 19:05:23


'100 de zile de kaka maka wax = .acat .'

'Laura'

2021-02-08 17:30:08


'A făcut multe pt. Brasov , multe angajari la primărie , in rest NIMIC.'

'Radu'

2021-02-08 13:25:08


'Tot tramvaiul bată-l vina. Dacă s-ar putea obține finanțare nerambursabilă pentru cucuvele împăiate la fiecare colț de stradă ar trebui să sărim pe \"gratuitate\"? De ce nu metrou că și acolo s-a schimbat tehnologia și nu se mai sapă cu târnăcopul. Până una alta observ tot mai multe denivelari si gropi in asfalt si marcajul e de toată rușinea pe unele strazi. Apropo, unde e aparatul acela cu care se rădeau marcajele de pe asfalt, pe care, daca nu ma înșel, se dăduseră mulți bani? Tot cu bidineaua si bitum sunt prost șterse la această oră de te trezesti cu meltean traversand strada pe \"trecere de pietoni\" cu zebră negru lucios (a se vedea in spate la Star).'

'Sorin Oprea '

2021-02-08 12:27:54


'cel mai slab primar pe care la avut brasovul vreodata....5 clase sub ghise.....ce raport de 100 zile ,,bai prietene,, ca tu in afara de sedinte pe facebook nu ai facut nimic.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie