Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 23:55

Raport „poetic” după un control al direcţiilor agricole în pieţe

Autor:

Publicat la 05 aprilie 2019

Raport „poetic” după un control al direcţiilor agricole în pieţe

Ministerul Agriculturii şi reprezentanţii Direcţiilor Agricole Judeţene au făcut mai multe controale la nivel naţional în urma cărora s-au făcut mai multe constatări cu privire la calitatea produselor autohtone în comparaţie cu cele din import sau comerţ intracomunitar.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, inspectorii au stabilit că „pieţele agroalimentare din România oferă consumatorilor o abundenţă de legume de sezon proaspete, iar „produsele autohtone se deosebesc prin calitate şi prospeţime de loturile de legume şi fructe din import sau comerţ intracomunitar, care prezintă în marea lor majoritate un grad de deshidratare, sunt mai fade, fără caracteristici apreciate de consumatori, multe specii de fructe fiind frecvent protejate contra deshidratării prin ceruire fină”.
Reprezentanţii Ministerului Agriculturii mai precizează că legumele şi fructele provenite din import sau din comerţ intracomunitar „pierd din prospeţime şi fructuozitate, prin transport şi depozitare, de regulă fiind recoltate înainte de maturare pentru a rezista la transport şi depozitare”.
Pe de altă parte, mai arată sursa citată, legumele şi fructele româneşti sunt „produse de persoane fizice sunt, în totalitate, obţinute prin metode tradiţionale, moştenite în gospodăria ţăranului roman, sunt crescute pe sol, fertilizate în principal organic, irigate prin brazdă sau picurare, ceea ce le conferă calităţi organoleptice şi însuşiri culinare deosebit de apreciate”, iar produsele româneşti ”sunt recoltate şi aduse în pieţele agroalimentare spre a fi oferite consumatorilor în aceeaşi zi, sau cel mai târziu, în ziua următoare recoltării, ceea ce le conferă prospeţime şi savoare specifice”.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie