Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8170 - 25 apr 10:38

Provocări şi intervenţii practice în transferul afacerilor

Autor:

Publicat la 20 iunie 2014

Provocări şi intervenţii practice în transferul afacerilor

Agenţia Metropolitană Braşov a organizat, în 16 Iunie 2014, cea de a doua sesiune de informare dedicată mediului de afaceri, eveniment desfăşurat în cadrul proiectului european "Transfer de cunoştinţe - Transfer de capital uman” (pe scurt TOK-TOC - 1242R4), cofinanţat de programul INTERREG IVC. Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov este partener al proiectului, alături de reprezentanţi ai altor 5 ţări din Uniunea Europeană: Grecia, Marea Britanie, Olanda, Spania şi Germania, lider de proiect fiind Camera de Comerţ şi Industrie pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din Atena, Grecia.
Proiectul TOK-TOC urmăreşte îmbunătăţirea politicilor care guvernează transferul antreprenorial în întreprinderile mici şi mijlocii, care sunt motorul creşterii economice la nivelul României şi al Uniunii Europene, precum şi promotoare de idei inovative în economie şi în mediul social. Scopul proiectului TOK-TOC este de a sprijini antreprenoriatul, reunind comunitatea de afaceri şi autorităţile locale în demersul de dezvoltare de noi politici şi acţiuni de sprijin de transfer anterprenorial.
Obiectivul evenimentului de la Braşov, având tema „Provocări în transferul afacerilor şi intervenţii practice”, a fost reunirea antreprenorilor şi a factorilor de decizie politică la aceeaşi masă de discuţii, în încercarea de a îmbunătăţi transferul de cunoştinţe şi mobilitatea capitalului uman în procesul de sprijinire a mediului de afaceri şi de dezvoltare a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor. La întâlnire au participat: preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Silviu Costea, directorul general al Oficiului Naţional Registrul Comerţului Braşov, Irinel Păsculeţ, directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, Mihaela Pâtea şi directorul general al aceleiaşi instituţii, Ion Popescu, Prof. dr. inginer Dan Săvescu – Universitatea Transilvania, David Dragoş, directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov şi Daniel Bordei – reprezentantul Biroului municipal Tok-Toc, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai autorităţilor publice şi organizaţiilor economice şi studenţeşti. Din prezentările susţinute în cadrul sesiunii şi din discuţiile celor prezenţi s-a evidenţiat importanţa creşterii rolului autorităţilor publice locale în sprijinirea mediului de afaceri, prin dezvoltarea şi modernizarea serviciilor publice, precum şi identificarea celor mai eficiente exemple de bune practici cu privire la modul în care bogăţia de cunoştinţe şi competenţe acumulate de-a lungul anilor să poată fi transferată la generaţiile mai tinere care vor prelua afacerile.
Reprezentanţii Registrului Comerţului precum şi ai Direcţiei Judeţene de Statistică au prezentat dinamica operaţiunilor de transfer al afacerilor dar şi date despre demografia IMM-urilor la nivelul judeţului Brasov, precum şi rolul instituţilor în derularea procesului de transfer al afacerilor. Reprezentantul Universiţăţii Transilvania a abordat tema cu privire la oportunităţile transferului tehnologic precum şi rolul Universităţii în dezvoltarea economică regională. Unul dintre foştii studenţi ai Universităţii, actual om de afaceri, a împărtăşit celor prezenţi din experienţa sa de antreprenor şi modul în care a construit afacerea pe care o conduce, subliniind importanţa şi rolul tinerilor în consolidarea mediului de afaceri.
Activităţile proiectului TOK TOC din cadrul Biroului municipal de consultanţă, înfiinţat în cadrul proiectului sunt susţinute de Camera de Comerţ şi Industrie din Braşov iar rolul acestei instituţii în procesul de transfer al afacerilor este unul activ.
De asemenea, proiectul TOK-TOC şi întâlnirile de tipul celor desfăşurate la Braşov urmăresc crearea şi testarea unui model de transferabilitate a bunelor practici şi stabilirea unei platforme sustenabile de transfer a afacerii şi a competenţelor capitalului uman. În acest sens, în cadrul proiectului s-a realizat o platformă on-line pentru transfer de afaceri: www.tok-toc.biz, s-a elaborat un model pentru funcţionarea birourilor municipale de consultanţă în afaceri, cum este şi cel deschis la Braşov în cadrul Primăriei, un manual de bune practici şi un raport de transferabilitate.
„Informaţiile şi cunoştinţele acumulate în cadrul evenimentului vor fi folosite în cadrul proiectului în încercarea de a îmbunătăţi transferul de cunoştinţe şi mobilitatea capitalului uman în procesul de sprijinire a mediului de afaceri şi de dezvoltare a spiritului antreprenorial în rândul deţinătorilor de afaceri de familie. Pentru Agenţia Metropolitană Braşov este important ca reprezentanţii mediului de afaceri să cunoască faptul că au la îndemână instrumente reale ce pot fi folosite în momentul în care aceştia decid să transfere afacerea unei terţe persoane sau unui membru de familie sau când doresc să cumpere o afacere deja existentă, pentru ca aceste procese, după caz, să se încheie cu succes. Uniunea Europeană acordă o importanţă deosebită politicilor cu privire la transferul afacerilor şi recomandă statelor membre să elaboreze politici sustenabile în sprijinirea mediului de afaceri, în procesul de transfer antreprenorial”, a declarat directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, David Dragoş.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie