Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 23:57

Producătorul pâinii „Adriana” – furat de şmecheri la târgurile de profil

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 17 martie 2014

Pentru că nu poate participa de multe ori la târgurile de produse tradiţionale, pâinea sa este revândută de cei care expun şi la un preţ dublu

Producătorul pâinii „Adriana” – furat de şmecheri la târgurile de profil
Pâinea „Adriana”, primul produs re-atestat ca fiind tradiţional de către Ministerul Agriculturii este produsă manual în proporţie de 80%. O pâine are două kilograme şi costă 10 lei, spune Dan Andronic, consilier juridic al firmei. Pâinea este vândută în magazinele proprii ale firmei din Braşov, Bucureşti şi Sibiu.
Andronic mai spune că la târgurile de produse tradiţionale de multe ori adevăraţii producători nu reuşesc să pătrundă. În schimb, mărfurile tradiţionale sunt cumpărate de la ei şi apoi revândute de diferiţi comercianţi, la preţuri mult mai mari, în târgurile de profil. „Atestatul şi logoul vor ajuta în primul rând consumatorii să facă diferenţa între produsele tradiţionale şi alte mărfuri. La târgurile de produse tradiţionale, pâinea noastră este vândută de alţi comercianţi cu 16-20 de lei”, a susţinut Andronic.
Firma Adriana Pros SRL are 70 de angajaţi într-o fabrică din Ghimbav. Potrivit lui Andronic, atestarea obţinută pentru pâinea sa va ajuta producătorul să-şi vândă mai uşor marfa ca produs tradiţional în afara târgurilor de profil.
„Pâinea tradiţională Adriana" se obţine din făină de grâu albă, care provine din zona Ţara Bârsei, drojdie de panificaţie, sare iodată, cartofi din zona Braşov şi Covasna şi apă, arată Ministerul Agriculturii. Potrivit instituţiei, procedeul de obţinere este tradiţional, respectiv operaţiile de pregătire a materiilor prime şi auxiliare, dozarea acestora, divizarea aluatului, modelarea, baterea cojii, ambalarea care se execută manual. 
 
Logo special pentru identificare
Cei înregistraţii în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale (RNPT) vor avea pe etichetă un logo de „Produs tradiţional atestat. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. România”. Logoul naţional este proprietatea exclusivă a Ministerului Agriculturii, iar folosirea fără drept a acestuia se pedepseşte. 
 
+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie