Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7262 - 04 aug 05:50

Prinţesa din Braşov. Unica strănepoată a Regelui a împlinit 4 ani

Autor: Geprge ALDEA

Publicat la 13 februarie 2020

„Sensibilă, bună, dulce, puternică, iubitoare de animale, curajoasă, inteligentă, carismatică”, aşa o descrie mama ei, braşoveanca Nicoleta Cîrjan. Nu se ştie dacă tatăl „prinţesei” a sunat-o sau i-ar fi trimis un cadou

Prinţesa din Braşov. Unica strănepoată a Regelui a împlinit 4 ani

Foto: SÂNGE ALBASTRU. Fiica fostului principe Nicolae nu-şi cunoaşte rudele de sânge albastru, paternitatea ei fiind recunoscută de abia anul trecut de nepotul fostului suveran al României, după un întreg scandal.

Strănepoata Regelui Mihai continuă să crească departe de viaţa şi privilegiile care, poate, i s-ar cuveni. Nicoleta Cîrjan îşi creşte la Braşov, într-o casă modestă, fetiţa, pe Iris Anna, singura strănepoată a Regelui Mihai, născută dintr-o relaţie de câteva luni, şi care seamănă leit cu tatăl ei spun unele persoane. Fiica braşovencei şi a fostului prinţ Nicolae, nepotul ultimului rege al României, a împlinit duminică 4 ani. Mama ei a făcut o postare emoţionantă pe contul de Facebook. „Sensibilă, bună, dulce, puternică, iubitoare de animale, curajoasă, inteligentă, carismatică … aşa e ea … Iris Anna, la patru anişori. Patru ani de când am cunoscut Minunea! Sunt binecuvântată. Şi recunoscătoare pentru toţi oamenii minunaţi care ne sunt alături. Pentru mine au fost, cu siguranţă, cei mai grei ani din viaţa mea, dar şi cei mai frumoşi. Sunt foarte fericită că am ieşit întregi amândouă din aceşti primi ani, sunt convinsă că tot ce vine va fi mai uşor şi mai fain”, a scris braşoveanca. Nu se ştie dacă tatăl său i-a trimis un cadou sau dacă a petrecut câteva ore împreună cu micuţa.

Recunoscută după 3 ani, după un test ADN
Micuţa a fost recunoscută de fostul Principe Nicolae în primăvara anului trecut. „În urma insistenţelor mele de a face testul privind stabilirea paternităţii presupusului meu copil, doamna Nicoleta Cîrjan a acceptat realizarea acestuia. Rezultatul a fost pozitiv, reieşind că sunt tatăl copilului ei. Având în vedere contextul în care acest copil a venit pe lume, faptul că nu am avut o relaţie cu mama acestuia, mi-am asumat responsabilitatea legală faţă de acesta. Din raţiuni care ţin de protejarea intereselor superioare ale copilului, consider că orice aspect legat de viaţa acestuia este de natură strict privată. Din dorinţa expresă de a proteja copilul şi pentru a nu-l supune niciunui risc mediatic sau de bullying, am decis să încetez orice alte comentarii pe marginea acestui subiect”, a scris, în data de 27 mai 2019, în mediul online, fostul Principe Nicolae.
Nu am refuzat niciodată să fac test ADN cu Iris, replica mama fetei atunci. „Prefer să nu alimentez în niciun fel scandalul ruşinos la care suntem martori de câteva zile. Îmi asum faptul că, nedând replica la minciunile care se vehiculează despre mine, sunt defăimată şi mi se construieşte, în continuare, o imagine foarte îndepărtată de ceea ce sunt eu cu adevărat. Nu mă neliniştesc deloc, căci adevărul va fi întotdeauna mai puternic, iar lumina va străbate întunericul. Să ţinem capul plecat şi aşa să ne ajute Dumnezeu!”, declara Nicoleta Cîrjan.  „Nu am refuzat niciodată să fac test ADN cu Iris! Tot ce am cerut a fost să îl facem în două locuri diferite (alese chiar şi prin tragere la sorţi). Acum, întrebare de 10 puncte pentru toţi cârcotaşii mei: dacă are intenţii bune referitor la copilul lui, de ce refuză să facă două teste?”, mai mărturisea braşoveanca.

Căsătorit din 2018
La sfârşitul lunii septembrie a anului 2018, fostul Principe s-a căsătorit cu Alina Binder, în Sinaia. Alina-Maria Binder are 31 de ani şi este absolventă a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice din Bucureşti şi a Colegiului Naţional I.L. Caragiale. Alina a urmat studiile Academiei de Studii Economice (ASE) şi a absolvit un master în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană la SNSPA.

Foto: ALEASA. Anul trecut, „domnul Medforth-Mills”, titulatura actuală a fostului principe, s-a căsătorit cu Alina Binder.

O telenovelă princiară românească
În 2015, regele Mihai a decis să îi retragă titlul de „principe al României" nepotului său Nicolae şi să îl excludă din succesiunea la Coroana României. Mama fostului principe, principesa Elena, a primit înştiinţarea acestei decizii printr-o scrisoare personală trimisă de regele Mihai. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi principesa Margareta. După retragerea titlului de „principe al României", nepotul regelui devenea „domnul Medforth-Mills”. Nicolae, în vârstă de 34 de ani, primise titlul de principe în 2010.
Despre „renegare”, principele Nicolae a vorbit prima dată în februarie 2019, într-un interviu pentru L'Illustre, în care a susţinut că nu a văzut niciodată documentul original care atestă excluderea de la succesiune.
Publicaţia elveţiană scria că momentul a fost un şoc pentru cei care se gândeau că Nicolae va moşteni Coroana României într-o zi şi că au fost mai multe ipoteze privind excluderea, de la un complot al politicienilor care se temeau de popularitatea în creştere a pe atunci prinţului la intrigi la nivel înalt în sânul Casei Regale.
Totodată, publicaţia menţiona că principesa Margareta, în prezent Custodele Coroanei, a fost contactată pentru a oferi un punct de vedere, dar nu a răspuns solicitării.
Fostul principe nu a comentat în interviu speculaţiile privind un alt posibil motiv al înlăturării sale, respectiv că ar fi avut un copil cu o fostă iubită. „Tot ce pot spune este că, indiferent ce se întâmplă, sunt un om care îşi asumă responsabilităţile", a spus acesta.
Pe 9 februarie 2016 s-a născut Iris Anna, fiica Nicoletei Cârjan. Ulterior, în presă apăruseră informaţii că în spatele deciziei Regelui Mihai I stă o presupusă relaţie a nepotului său Nicolae cu o tânără pe nume Nicoleta Cîrjan, din Braşov, pe care ar fi lăsat-o însărcinată. Tot în acea perioadă, relaţiile dintre Nicolae şi unchiul său Radu s-au răcit foarte mult, devenind chiar tensionate, potrivit presei.
Principesa Elena i-a transmis în trecut lui Nicolae faptul că regele nu doreşte să îl vadă „din cauza comportamentului său lipsit de principii morale". Mai mult, principesa amintea faptul că Nicolae nu clarificase situaţia paternităţii copilului.
Pe 6 noiembrie 2017, Casa Regală anunţa că starea generală de sănătate a Regelui Mihai s-a agravat, iar Nicolae Medforth-Mills a pornit imediat spre Elveţia să îşi vadă bunicul. Nu a fost lăsat însă să intre în imobil, fiind acuzat de tentativă de violare de domiciliu, după ce ar fi forţat uşa de la reşedinţa regelui. Casa Regală a transmis că Nicolae a agresat trei oameni în scandal, iar la domiciliul Regelui Mihai a fost chemată poliţia. Pe de o parte, familia regală susţinea că Regele Mihai este cel care nu doreşte să îşi vadă nepotul, în timp ce Nicolae acuza că este a şaptea oară în ultimii doi ani când vrea să îl vadă pe rege, dar nu este lăsat de oamenii din apropierea sa.
Totul a culminat cu un comunicat de presă, transmis pe 18 noiembrie 2017, în care Nicolae acuza familia Regală că i-a plătit o sumă modică, după retragerea titlurilor, considerând acum că aceşti bani erau de fapt pentru exilul şi tăcerea sa.
Nicolae susţinea că ultima dată s-a întâlnit cu bunicul său în 2015, atunci când, din discuţii a înţeles că regele nu ştia că el are interdicţie să stea în România. „După ce am informat-o pe mătuşa mea Margareta că am ajuns la Bucureşti pentru a rezolva o serie de probleme personale, inclusiv situaţia presupusului meu copil, invitând-o cu prietenie să ne vedem, am primit în schimb un mail foarte neplăcut în care eram acuzat că nesocotesc o aşa-zisă dorinţă a regelui. Drept urmare, Casa Regală a considerat de cuviinţă să sisteze acel modest ajutor financiar la care am făcut referire. Ulterior, am primit şi scrisoarea de la Rege, redactată pe calculator, în rândurile căreia, nu l-am recunoscut deloc pe bunicul meu: Mi se comunica rece că îmi este interzis ca de la acel moment înainte să trăiesc sau să muncesc în România. Cunoscându-l bine şi petrecând lângă el atâţia ani am convingerea că bunicul meu, Regele Mihai, el însuşi un exilat, nu mi-ar fi cerut să părăsesc definitiv România. Dacă ar fi avut să îmi spună ceva, mi-ar fi spus-o direct, aşa cum a făcut-o de fiecare dată. Dacă ar fi vrut să ceară ceva de la mine ar fi făcut tot posibilul să fie el cel care cere şi în niciun caz un intermediar. Niciodată relaţia noastră nu a avut nevoie de intermediari", spunea acesta.

Foto:  Principele (acum renegat) Nicolae, când era aproape de vârsta fetiţei lui, alături de Regele Mihai.

Comentarii

Costea Ion

2020-02-13 10:18:23


Ce sînge „albastru”? Ce-i aceea „sânge albastru”?

alexandru

2020-02-13 07:12:54


Acest principe,nu are deloc gusturi la femei.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional