Curs BNR

1 EUR = 4.9737 RON

1 USD = 4.5689 RON

1 GBP = 5.9158 RON

1 XAU = 353.2067 RON

1 AED = 1.2439 RON

1 AUD = 3.0952 RON

1 BGN = 2.5430 RON

1 BRL = 0.8399 RON

1 CAD = 3.3553 RON

1 CHF = 5.0989 RON

1 CNY = 0.6298 RON

1 CZK = 0.1961 RON

1 DKK = 0.6666 RON

1 EGP = 0.0952 RON

1 HUF = 1.2665 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 2.8711 RON

1 KRW = 0.3319 RON

1 MDL = 0.2578 RON

1 MXN = 0.2577 RON

1 NOK = 0.4267 RON

1 NZD = 2.7907 RON

1 PLN = 1.1680 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0521 RON

1 SEK = 0.4334 RON

1 TRY = 0.1390 RON

1 UAH = 0.1114 RON

1 XDR = 6.0575 RON

1 ZAR = 0.2541 RON

Editia 8220 - 15 iul 17:02

Primeşte Aeroportul Braşov lovitura de graţie?

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 27 iunie 2023

Scandalul dintre operatorul aerian Dan Air şi ROMATSA a ajuns la un nivel superior: azi s-ar putea anunţa suspendarea curselor aeriene

Primeşte Aeroportul Braşov lovitura de graţie?

Compania Dan Air, singurul operator aerian care efectuează momentan curse regulate de la Braşov, a anunţat organizarea unei conferinţe de presă, azi, 27 iunie, în care doreşte să anunţe suspendarea zborurilor de pe Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav.
„Compania DAN AIR, organizează marţi, 27 iunie 2023, orele 13:00, la sediul nostru, din strada Gârlei, nr. 190A, 013726, Sector 1, Bucureşti, o conferinţă de presă pe tema suspendării operării zborurilor de pe aeroportul Braşov de către DAN AIR. Compania noastră este singura care operează în prezent pe Aeroportul din Braşov. Decizia vine pe fondul lipsei infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiţii rezonabile a aeronavelor noastre”, se arată în convocatorul conferinţei de presă.
În weekend, operatorul aerian a anunţat că un avion Dan Air ce avea traseul Madrid-Braşov-Bucureşti a avut întârzieri de 16 minute la aterizarea pe aeroportul Braşov, oficialii Dan Air reclamând că întârzierea a fost cauzată de faptul că Romatsa a acordat prioriate unei aeronave care decola.
„Aeronavei DAN AIR i s-a întârziat aterizarea pe Braşov, în condiţii de vreme neprielnică, pentru a permite decolarea unei alte aeronave. Acest lucru încalcă reglementările aeronautice în vigoare care prevăd că aeronavelor care se află în proceduri de apropiere pentru aterizare trebuie să li se dea prioritate, mai ales în condiţii meteo nefavorabile, aşa cum a întâmpinat la ora aterizării zborul DAN AIR DN288”, anunţau, duminică, 25 iunie, reprezentanţii companiei.
ROMATSA a răspuns acuzaţiilor companiei bucureştene şi a afirmat că angajaţii din turnul de control virtual de la Arad au procedat corect.
„În niciun moment siguranţa pasagerilor zborului DN288 Madrid-Braşov-Bucureşti nu a fost pusă în pericol, iar instrucţiunea controlorilor de trafic aerian către piloţi a avut în vedere tocmai asigurarea aterizării în condiţii optime, atunci când pista era liberă. Aeronava care se pregătea de decolare avea slot la aterizare şi conform normativelor europene este prioritară asigurarea decolării cu minim de întârziere”, a transmis ROMATSA.
Operatorul aerian a cerut ROMATSA să nu dezinformeze, deoarece este vorba de o procedură depăşită, cea la care făcea referire, deoarece aterizarea are prioritate, în momentul în care procedura de apropiere pentru aterizare este începută, mai ales în condiţii de vreme neprielnică.
 
Matt Ian David, directorul Dan Air: „Mâine se va lua o decizie”
Managerul Dan Air, Matt Ian David, a declarat luni, 26 iunie, pentru BizBraşov.ro, că în acest moment intenţiile companiei sunt de suspendare a zborurilor de pe Aeroportul din Ghimbav. „Sunt trei motive care ne conduc la această soluţie – lipsa organizaţiei de întreţinere (care ar fi putut să intervină în timp util după incidentul de vineri, când un avion care zbura spre Londra a suferit o ingestie de păsărim punându-se viaţa pasagerilor în pericol – n. r.), lipsa unui sistem anti-păsări (Aeroportul din Ghimbav nu deţine un astfel de sistem care este ieftin şi se poate monta în câteva zile, ceee ce ar fi putut face ca incidentul de vineri să nu existe – n. red.), dar şi eliminarea ostilităţii controlorilor de trafic aerian ai ROMATSA (care sâmbătă au preferat să ţină avionul care venea de la Madrid în zbor, deşi deasupra Braşovului era furtună, punând viaţa pasagerilor în pericol – n. red.)”, a declarat Matt ian David pentru BizBraşov.
O decizie în ceea ce priveşte anularea zborurilor se va lua azi, a spus managerul Dan Air, atunci când board-ul se va întruni pentru a găsi soluţii la problemele apărute în timpul zborurilor de până acum. „Oricum, şi dacă vom suspenda operarea zborurilor de la Braşov, vom reveni pe aeroportul din Ghimbav când aceste probleme vor fi rezolvate”, a mai spus David.

Alexandru Anghel, directorul Aeroportului: „Auzisem ceva, dar nu credeam că se va ajunge până aici”
Directorul  Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, Alexandru Anghel, a fost luat prin surprindere de anunţul companiei Dan Air de suspendare a zborurilor de pe aeroportul braşovean. „Auzisem ceva, dar nu credeam că se va pune în practică”, a spus Anghel, pentru BizBraşov.ro. Acesta a mai precizat că „vom asnaliza situaţia şi vom reveni în zilele următoare cu un punct de vedere”.
Cât despre alte curse de linie care să zboare de la Braşov, Anghel spune că momentan se poartă negocieri cu mai multe. „Până acum, companiile aeriene nu erau sigure pe data de deschidere a acestuia. Negocierile cu o companie aeriană durează în mare aproximativ doi ani pentru a putea aloca aeronave pentru noi zboruri”, a mai spus directorul AIBG.

Comentarii

'nso'

2023-06-27 13:44:01


'Eu am spus de la inceput ,nu mi doresc ca acest aeroport sa serveasca duar interese comerciale,SMURD sau militare.Dupa cum vad spre asa ceva se tinteste!\nA fost facut din banii nostrii ai brasovenilor cu ajutor de la stat dar pentru a servii turismul,comertul si promovarea locala.\nDivergentele actuale pot fi franate de un management fara cusur, facut de oameni ai locului nu adusi din alta parte. Conducerea Judetului ce are de spus? Poze am facut cu aeroportul,duar atat???\n'

'Alex'

2023-06-27 12:40:48


'ȘPAGA dusă la un alt nivel. După \"atenție\" să vedeți cum începe treaba să meargă. Asta până la o nouă atenție. Școală veche comunistă.'

'Aurel Amalinei'

2023-06-27 08:31:18


'Fara cuvinte, numai in Romania se poate asa ceva\n'

'Cineva'

2023-06-27 08:18:24


'Cred ca aeroportului din Brasov ii lipseste o strategie de comunicare serioasa referitor la dezvoltarea acestuia. Activitati de informare, promovare si mai ales de sustinere a operatorilor aerieni care vin pe acest aeroport. Daca te uiti pe articole si comunicate singurii care par sa se lupte ca acest aeroport sa functioneze sunt cei de la Dan Air. Nimic din partea aeroportului, nimic din partea Primariei Ghimbav, nimic din partea Consiliului Judetean, nimic din partea Primarie Brasov si nimic din partea d-lui Vestea. Sau nu intelegem noi ceva? Si sincer al prima vedere pare foarte clar o lipsa de ajutor si intelegere a Romatsa, care clar te duce cu gandul ca deschiderea acestui aeroport nu este ceva care sa le fie pe plac.'

'Victor brasoveanul'

2023-06-27 07:42:24


' Este limpede ca lumina zilei ca Aeroportul Ghimbav este sabotat de autoritatile statului. Se doreste de catre autoritatile centrale izolarea Brasovului de restul lumii, atat terestru prin lipsa autostrazilor in cele cinci directii, cat si feroviar cu infrastructura subdezvoltata. Acum si aerian! Ce interese meschine conduc pe acesti decidenti sabotori?'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie