Curs BNR

1 EUR = 4.9449 RON

1 USD = 4.3614 RON

1 GBP = 5.9178 RON

1 XAU = 257.2300 RON

1 AED = 1.1874 RON

1 AUD = 3.1405 RON

1 BGN = 2.5283 RON

1 BRL = 0.8047 RON

1 CAD = 3.4856 RON

1 CHF = 4.7821 RON

1 CNY = 0.6878 RON

1 CZK = 0.2032 RON

1 DKK = 0.6644 RON

1 EGP = 0.2775 RON

1 HUF = 1.3843 RON

1 INR = 0.0586 RON

1 JPY = 3.8290 RON

1 KRW = 0.3660 RON

1 MDL = 0.2416 RON

1 MXN = 0.2131 RON

1 NOK = 0.4930 RON

1 NZD = 2.9344 RON

1 PLN = 1.0912 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0570 RON

1 SEK = 0.4752 RON

1 TRY = 0.3250 RON

1 UAH = 0.1540 RON

1 XDR = 6.1169 RON

1 ZAR = 0.2882 RON

Editia 7621 - 21 ian 22:36

Primarul Braşovului, Allen Coliban, va prelua coordonarea activităţii Serviciului Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 06 sepembrie 2021

Viceprimarul Sebastian Rusu a aflat din presă că i s-a retras o atribuţie. Încă una

Primarul Braşovului, Allen Coliban, va prelua coordonarea activităţii Serviciului Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial

Cristine Manolache nu va mai fi şef al Serviciului Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial (SAPUC) din 15 septembrie, iar viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu, nu va mai coordona acest serviciu. Anunţul a fost făcut, vineri, de primarul Braşovului, Allen Coliban, într-o conferinţă de presă, când a fost întrebat dacă au fost luate măsuri administrative după ce s-a constat că Braşov Underground Museum (BUM) a funcţionat fără forme legale în catacombele de După Ziduri, în perioada 3 iunie - 10 august.
„În ceea ce priveşte proiectul BUM, sunt două aspecte, unul legat de fond, altul legat de formă. Când mă refer la aspectul legat de fond, mă refer la ce facem cu genul acesta de infrastructură. Vorbim despre o zonă a oraşului care a fost foarte mult timp insalubră şi reuşim să o transformăm într-un spaţiu pretabil expoziţiilor, căutat de vizitatori şi de către braşoveni. Cum s-a făcut acest lucru, a ridicat mai multe probleme. Pe fondul unor probleme legate de întârzieri, de circuitul de aprobare a hârtiilor, încă avem sincope. Nu sunt mulţumit de felul în care au fost tratate mai multe solicitări, drept pentru care măsura a fost să asigur o nouă conducere pentru SAPUC, adică serviciul nostru de autorizări şi de urbanism comercial. Am schimbat conducerea acestui serviciu, începând cu 15 septembrie. Voi prelua acest serviciu sub coordonarea directă a primarului, până când mă asigur că  va avea o funcţionare bună”, a declarat Coliban.

Allen Coliban: „Cred că avem nevoie de mai multă atenţie în organizarea şi avizarea unor evenimente”
Pe de altă parte, întrebat despre situaţia de la fostul Cinema Popular, unde chiar dacă, oficial, încă mai este şantier, a fost o expoziţie în cadrul Festivalului Amural, primarul a declarat că „dintr-o perspectivă juridică, fiind vorba de un şantier, accesul se face cu respectarea anumitor norme şi cu acordul constructorului. Mă surprinde puţin atitudinea şi genul acesta de întrebări din partea presei, în condiţiile în care vorbim de  a şaptea ediţie. La ediţiile anterioare au mai fost genul acesta de manifestări în zona cinematografului şi chiar în interiorul Cinematografului Popular, într-un moment în care şantierul chiar era în derulare. În ceea ce ţine de municipalitate, cred că avem nevoie de mai multă atenţie în organizarea şi avizarea unor evenimente. Din punctul nostru de vedere, şantierul este predat către constructor. În continuare, este şantier la Popular”.

Sebastian Rusu: „Cristine Manolache a decis să se transfere la Poliţia Locală”
De cealaltă parte, viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu a declarat că nu ştia de deciziile primarului, aflând de la presă că nu va mai coordona activitatea SAPUC. În ceea ce o priveşte pe Cristine Manolache, viceprimarul a precizat că nu a fost destituită din funcţie, ci a renunţat la post şi că se va transfera la Poliţia Locală.
„După ce am aflat, l-am sunat pe domnul primar să aflu motivul. După două ore şi jumătate nu a răspuns, nici la apeluri, nici la mesajele scrise. Având în vedere ca sunt în concediu (în săptămâna 30 august - 5 septembrie, n.r.), decizia lui mi se pare că arată mult despre principiile unui om. În ceea ce priveşte plecarea şefului SAPUC, din cauza presiunilor la care a fost supusă de colegii mei, domnul primar, doamna viceprimar, ea nu a mai rezistat. După mai multe episoade în care a venit plângând la mine în birou, a decis să se transfere la Poliţia Locală. Primarul nu avea cum să o dea afara pe doamna Cristine Manolache. Ea a considerat că nu este în regulă ce se întâmplă, nu a cedat presiunilor, ci a preferat să plece”, a declarat Rusu.
Totodată, viceprimarul Sebastian Rusu a menţionat că „nu am acceptat să intre peste mine tot felul de ONG-işti şi să îmi ceară chei. Nu vreau să mă compromit şi nu vreau să fac ceva ce nu este legal, lucru pe care nici nu l-am făcut nici până acum. Mă gândesc că încurcam în toată problema asta, la fel şi doamna Manolache, din moment ce tu, Flavia Boghiu, te duci într-una peste SAPUC, ceri să se facă tot felul de lucruri şi ei nu vor, pentru că nu este legal. Și inclusiv domnul primar, pentru că sunt foarte curios cum au intrat la Popular. Intenţionez să aflu ce s-a întâmplat. Acolo este un constructor şi înţeleg că cineva l-a pus să dea cheile. Nu le-am dat acces la ceea ce nu aveau acces. Dacă cineva se aşteaptă ca eu sau un şef de serviciu din subordinea mea să facem lucrurile altfel decât legal, se înşală. Dacă domnul primar vrea să conducă acest serviciu şi este de acord cu aceste ilegalităţi, probabil că vrea să coordoneze aceste ilegalităţi. Este dreptul dânsului şi, mai departe, a organelor care sunt abilitate să sesizeze ilegalităţile care au loc”.
De asemenea, Rusu, a menţionat că se aştepta la o discuţie cu primarul. „Probabil că şi de data aceasta mă voi trezi cu o hârtie pe masă, aşa cum s-a întâmplat când mi s-au retras atribuţiile de coordonare a sportului. După ce mă întorc, voi avea nişte discuţii şi adevărul va ieşi la iveală”, a încheiat Sebastian Rusu.

+6 -6

Comentarii

'miratul'

2021-09-06 11:34:45


'Ca cetatian al Brasovului as vrea sa vad constructii de secol 21 care sa atraga turistii(nu monstruozitati ca AFI) din toata lumea,cladirile vechi sa fie renovate si intretinute si cele noi sa fie indraznete dar placute si armonioase ca arhitectura locala.In Brasov nu s-a construit nimic frumos in ultimii 30 de ani. '

'Cineva'

2021-09-06 07:47:23


'Foarte multe lucruri ciudate se intampla in Primarie atat cu cei vechi cat si cu cei noi.'

'Mirciulica'

2021-09-05 17:20:44


'Cum adica ”se va transfera la Poliția Locală”? Acolo este un fel de ”Sanctuar” sau cum? Care nu mai face fata sau este dat afara ca nu corespunde ajunge la ”locala”?'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional