Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 23:58

Primăria Braşov, Consiliul Judeţean al Elevilor şi Universitatea Transilvania au semnat un protocol de colaborare

Autor:

Publicat la 06 iunie 2014

Primăria Braşov, Consiliul Judeţean al Elevilor şi Universitatea Transilvania au semnat un protocol de colaborare
Elevii braşoveni vor fi consultaţi în iniţierea proiectelor Municipalităţii care vizează domeniul educaţional, vor beneficia de sprijin material şi logistic în proiectele pe care le vor iniţia şi pe care doresc să le pună în aplicare, precum şi de acces la programe de promovare a ofertei educaţionale şi de orientare profesională, derulate de Universitatea Transilvania, Şcoala Profesională Germană Kronstadt sau mediul de afaceri german din Braşov. În plus, elevii vor putea beneficia de bilete gratuite la spectacolele instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Local Braşov, în limita a 10% din numărul total de locuri, cu condiţia existenţei unei solicitări prealabile, pentru fiecare spectacol sau eveniment, din partea Consiliului Judeţean al Elevilor.
De cealaltă parte, elevii şi-au asumat obligaţia de a sprijini la rândul lor aplicarea programelor iniţiate de către Municipalitate, („primul ghiozdan”, transport gratuit pentru elevi, premierea elevilor cu rezultate bune la învăţătură, bursele de merit şi bursele sociale, finanţarea participării elevilor la concursuri internationale etc), precum şi proiectele culturale ale municipalităţii, inclusiv cele la care este nevoie de voluntari, în cadrul evenimentelor pe care le va organiza pe parcursul anului. Totodată, ei vor sprijini promovarea ofertei educaţionale a Şcolii Profesionale Germane Kronstadt. 
Acestea sunt principalele prevederi ale protocolului de colaborare pentru derularea unor proiecte comune în domeniul educational, pe care primarul George Scripcaru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, Andra Cărăuşu, şi rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Abrudan, l-au semnat în această săptămână, în cadrul unei conferinţe de presă. La conferinţă a participat şi directorul Şcolii Profesionale Germane “Kronstadt”, Uwe Kando, şcoala Kronstadt fiind un proiect pilot la nivel naţional, derulat în cadrul parteneriatului pe care Municipalitatea îl are cu Clubul Economic German.
,,Semnarea acestui protocol este o consecinţă firească a sprijinului pe care municipalitatea l-a acordat elevilor braşoveni şi înseamnă implicarea activă a acestei organizaţii în soluţionarea problemelor cu care se confruntă elevii, dar şi în identificarea nevoilor şi aşteptărilor acestora. Forma acestui parteneriat a fost derulată în urma discuţiilor dintre toate părţile implicate, inclusiv Clubul Economic German. Vom avea o colaborare foarte strânsă în ceea ce priveşte sprijinirea proiectelor derulate de elevi, inclusiv în promovarea acestora, în consultarea lor cu privire la programele Municipalităţii care vizează domeniul educaţional, iar ei se vor implica în sprijinirea evenimentelor pe care Municipalitatea  le organizează, dar şi în promovarea în rândul elevilor a proiectelor şi programelor pe care noi, împreună cu ceilalţi parteneri, le derulăm. Totodată, vom încerca să sprijinim demersul iniţiat de Consiliul Judeţean al Elevilor, ca împreună cu Universitatea Transilvania să organizăm o << Zi a porţilor deschise>> pentru elevii braşoveni, eveniment în cadrul căruia fiecare facultate să îşi promoveze oferta educaţională”, a declarat primarul George Scripcaru. 
“Pentru noi este extraordinar faptul că vocea elevilor a ajuns să fie auzită la nivelul autorităţilor locale şi să fie luată în considerare de oameni care au capacitatea de a ne îndruma mai târziu şi a deveni poate chiar modele pentru colegii noştri. Ca echipă, putem spune că orice parteneriat de acest tip reuşeşte să se formeze şi să ne ofere mai multă experienţă, care ulterior se conceretizează în proiecte din ce în ce mai complexe realizate pentru colegii noştri. Cea mai frumoasă latură a acestui parteneriat este, în definitiv, deschiderea autorităţilor faţă de ceea ce realizează elevii şi faptul că ei au ocazia să înţeleagă cât de important este să fii activ şi ce sprijin îţi poate aduce aceasta”, este de părere vicepreşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, Andra Cărăuşu. 
 
Festivalul de Teatru ,, Faţă în Faţă”
Primul eveniment care va beneficia de prevederile protocolului este Festivalul de Teatru ,, Faţă în Faţă”, organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, Instituţia Prefectului Judeţului Braşov şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov. Evenimentul cultural va avea loc sâmbătă, 07 iunie, la Centrul Cultural Reduta, începând cu ora 13:00. Potrivit organizatorilor, festivalul îşi propune să reunească pe aceeaşi scenă cele mai bune trupe de teatru formate din liceeni din Judeţul Braşov. Proiectul a fost implementat din dorinţa Consiliului Judeţean al Elevilor de a promova şi susţine teatrul românesc. Festivalul de Teatru ,,Faţă în Faţă” se află la a II-a ediţie, şi se bucură de susţinerea autorităţilor locale, a Regiei Autonome de Transport Braşov, a organizaţiei nonguvernamentale Tineri pentru Tineri, a companiei Ina Schaeffler, a Librăriilor Libris, Humanitas, Okian şi a Centrului Cultural Reduta.
 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie