Curs BNR

1 EUR = 4.9461 RON

1 USD = 4.7286 RON

1 GBP = 5.7088 RON

1 XAU = 273.0029 RON

1 AED = 1.2874 RON

1 AUD = 3.2198 RON

1 BGN = 2.5289 RON

1 BRL = 0.9000 RON

1 CAD = 3.6612 RON

1 CHF = 4.9311 RON

1 CNY = 0.7059 RON

1 CZK = 0.1999 RON

1 DKK = 0.6650 RON

1 EGP = 0.2515 RON

1 HUF = 1.2398 RON

1 INR = 0.0598 RON

1 JPY = 3.4869 RON

1 KRW = 0.3647 RON

1 MDL = 0.2489 RON

1 MXN = 0.2340 RON

1 NOK = 0.4769 RON

1 NZD = 2.9206 RON

1 PLN = 1.0485 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0868 RON

1 SEK = 0.4595 RON

1 TRY = 0.2824 RON

1 UAH = 0.1600 RON

1 XDR = 6.2911 RON

1 ZAR = 0.2893 RON

Editia 7729 - 05 iul 09:06

Prima vizită - la Braşov, ultima, tot la Braşov

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 08 iulie 2021

Ambasadorul Germaniei în România îşi încheie mandatul în ţara noastră

Prima vizită - la Braşov, ultima, tot la Braşov

Ambasadorul Germaniei în România, Excelenţa Sa Cord Meier-Klodt, îşi va încheia în scurt timp mandatul în ţara noastră, care a început în urmă cu patru ani şi jumătate, astfel că miercuri, 7 iulie, a efectuat ultima vizită oficială la Braşov, unde s-a întâlnit cu prefectul judeţului, Cătălin Văsii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Szenner Zoltan, şi cu viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu.
Vizita Excelenţei Sale a fost prilejuită de lucrările Comisiei interguvernamentale româno-germane privind problematica etnicilor germani din România, care se desfăşoară în perioada 7 - 8iulie în Poiana Braşov, dar a fost şi una de rămas-bun, la încheierea mandatului de ambasador în România.
„Mandatul meu în România se apropie de sfârşit, după patru ani şi jumătate de ani foarte fructuoşi şi interesanţi. Revin cu foarte mare plăcere aici. Prima vizită pe care am făcut-o la venirea ca ambasador în România a fost în Braşov şi acum, iată, ultima vizită, la final de mandat, este tot în Braşov. Sunt încântat de evoluţia relaţiilor româno-germane, iar Braşovul se evidenţiază în această privinţă, atât sub aspect economic, prin ponderea companiilor cu capital german şi prin volumul schimburilor comerciale, cât şi cultural şi educaţional, prin existenţa şcolilor cu predare în limba germană, a Centrului Cultural German, precum şi prin modelul de bune practici reprezentat de învăţământul dual profesional şi vocaţional. Sunt convins că relaţiile dintre ţările noastre se vor dezvolta în continuare, iar în ceea ce mă priveşte voi rămâne un prieten al României şi al Braşovului”, a declarat E.S. Cord Meier-Klodt.

Cord Meier-Klodt rămâne un prieten al Braşovului
La rândul său, prefectul Mihai Cătălin Văsii s-a declarat onorat de a-l avea din nou ca oaspete pe ambasadorul Germaniei şi a mulţumit pentru aprecierile faţă de comunitatea braşoveană. „Judeţul nostru datorează mult etnicilor germani. Noi, braşovenii, avem o cultură a convieţuirii armonioase şi a lucrului împreună, indiferent de etnie, iar acest fapt ne-a permis să traversăm cu bine toate încercările istoriei. În prezent, chiar dacă, din păcate, comunitatea germană nu mai este atât de numeroasă, avem o prezenţă importantă a acesteia în domeniul economic, în cel cultural, ştiinţific, didactic, precum şi în ceea ce priveşte acordurile de colaborare academică şi cu mediul de afaceri. Personal, chiar dacă simt un regret că mandatul Excelenţei Sale Cord Meier-Klodt se încheie, mă bucur că avem în domnia sa un prieten”, a declarat prefectul.
Tot după întâlnire, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Szenner Zoltan, a declarat că „Inclusiv datorită sprijinului pe care domnia sa (ambasadorul Germaniei în România – n.r.) l-a acordat ţării noastre, România este un partener economic important al Germaniei în această zonă a Europei. În judeţul nostru, există peste 800 de firme cu acţionariat german care însumează peste 2 miliarde de euro cifră de afaceri, iar jumătate din angajaţii din industria braşoveană lucrează la companii germane. Majoritatea acestor firme au investit în industria automotive, industria prelucrării metalelor, industria farmaceutică, alimentară şi de prelucrare a lemnului însă şi în transport şi logistică. I-am mulţumit domnului ambasador pentru activitatea avută de-a lungul misiunii diplomatice pe care a îndeplinit-o în România şi pe care se pregăteşte să o încheie în curând. În special pentru contribuţia adusă dezvoltării parteneriatelor româno-germane în judeţul nostru”.

Primăria Braşov, interesată de parcurile naturale din Germania
De asemenea, după întâlnire, viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu, a declarat că „temele pe care le-am abordat, de mare interes pentru municipiul Braşov, au fost învăţământul în limba germană - avem opt unităţi de învăţământ în Braşov în care se învaţă în limba germană, sistemul de învăţământ dual - Şcoala Profesională Germană Kronstadt - precum şi care sunt direcţiile de dezvoltare ale municipiului şi care poate fi contribuţia Germaniei la dezvoltarea municipiului nostru. Un model de bune practici pe care ne dorim să implementăm este în înfiinţarea Parcului Natural Brassovia, pe modelul pădurii bavareze”.
Cord Meier-Klodt a preluat postul de ambasador în România în ianuarie 2017. El venea în ţara noastră după o experienţă în Republica Moldova, unde a fost reprezentant special al Preşedinţiei germane la OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.

+5 -1

Comentarii

'Lazar'

2021-07-08 06:25:29


'Se putea face mult mai mult in relatiile cu Germania atat din partea d-lui ambasador cat si din partea autoritatilor brasovene.Exemplul transportului metropolitan din regiunea Ruhr pe linie ferata cu tramvaiul ar fi fost binevenit.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional