Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7377 - 22 ian 01:11

Premii pentru supervoluntarii Braşovului

Autor:

Publicat la 28 noiembrie 2013

Să fii voluntar înseamnă să oferi timp, energie şi o parte din sufletul tău pentru a schimba în bine viaţa cuiva, fără să ai aşteptări, însă Asociaţia Colors s-a gândit să le ofere o recompensă şi să-i premieze pe cei care au ales această „meserie”

Premii pentru supervoluntarii Braşovului
În cadrul celei de-a V-a ediţii a Galei pentru Supervoluntari Braşov, la Centrul Cultural Reduta din Braşov s-au decernat premiile pentru cei mai activi voluntari din judeţul Braşov, voluntarul anului 2013 fiind desemnată Mădălina Aştefănoaei de la Fundaţia Hospice Casa Speranţei. 
„Să fii voluntar înseamnă să oferi timp, energie şi o parte din sufletul tău pentru a schimba în bine viaţa cuiva, fără să ai aşteptări”, a declarat Mădălina Aştefănoaei. 
Surpriza serii au constituit-o organizaţiile Hospice Casa Speranţei şi Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism, care au reuşit să ia câte două premii, la categorii diferite. „Noi la Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism suntem foarte mulţi, de unde şi voturile pe care le-am primit . Vă invit să veniţi alături de noi la activităţi”, a declarat Cezar Crican, considerat a fi cel mai simpatic voluntar braşovean.
Evenimentul derulat de Asociaţia Colors, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, a cuprins 14 categorii diferite, premianţii fiind aleşi de către un juriu format din reprezentaţi ai organizatorilor şi instituţiilor publice active în domeniul voluntariatului din rândul celor 30 de organizaţii şi 26 de voluntari care au trimis aplicaţii. Organizatorii au ţinut să sublinieze faptul că să fii voluntar înseamnă să oferi timp, energie şi o parte din sufletul tău pentru a schimba în bine viaţa cuiva, fără să ai aşteptări.
La eveniment au participa aproape 500 de invitaţi, voluntari, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi şcolilor, iar printre oficialităţile prezente s-a numărat primarul George Scripcaru, viceprimarul Adrian Atomei, consilierul judeţean Ionel Fliundra, directorului Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David, precum şi alţi şefi de instituţii cu atribuţii în domeniul voluntariatului, precum şi reprezentanţi ai organizatorilor şi sponsorilor, dar şi a tinerilor artişti invitaţi, trupa Classique, trupa de teatru P4ATRU, Ionuţ şi Mihaela Luca, dansatorii Radu şi Sabina Grecu şi Friday Fever. 
 
„Spiritul de voluntariat e un dar divin”
Consilierul judeţean al Partidului Poporului Ionel Fliundra (foto, alături de prezentatoarea evenimentului, jurnalista Petronela Rotar), care a oferit unul dintre premii, a ţinut să sublinieze faptul că rolul voluntarilor este foarte important în contextul în care prin gestul lor, ei reuşesc să aducă zâmbet pe chipul copiilor abandonaţi, a persoanelor cu handicap şi a celor cu grave probleme de sănătate. „Pentru mine personal toţi cei nominalizaţi au fost câştigătorii Galei, cum tot câştigători sunt şi cei care se afla în spatele lor: membri ai organizaţiilor neguvernamentale, fundaţii. Dar cei mai câştigaţi sunt fără doar şi poate membri comunităţii, care beneficiază de ajutorul acestor tineri ce se gândesc în primul rând la semeni şi abia apoi la ei. Îi felicit pe toţi cei premiaţi, merită pe deplin recunoaşterea noastră, dar îi felicit în acelaşi timp şi pe organizatori. Consider că spiritul de voluntariat e un dar divin, pe care din păcate nu îl au  foarte mulţi”, a precizat Ionel Fliundra care consideră că fiecare dintre noi ar trebui măcar o dată în zi să recurgă la un astfel de gest frumos şi să vină în ajutorul semenilor. 
„Sper că la anul să fim nominalizaţi la Gală cât mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene sau, dacă nu, să fim cât mai aproape de concetăţenii noştri, care au mari aşteptări de la noi”, a subliniat consilierul judeţean.
 
 
Câştigătorii anului 2013:
 • Cel mai tânăr voluntar: Eusebiu Hanganu, Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism
 • Cel mai vârstnic voluntar: Georgeta Munteanu, Fundaţia Hospice Casa Speranţei
 • Voluntar cu idei: Mihaela Bucşa, Fundaţia Agapedia România
 • Cea mai activă organizaţie: Fundaţia Rafael Codlea
 • Cel mai reuşit proiect: Muriel’s Kitchen, Fundaţia pentru Asistenţă Socială şi Tineret Săcele
 • Cel mai reuşit proiect extraşcolar: TV2BV, Școala gimnazială nr. 2 Diaconu Coresi
 • Proiect mobilizator de resurse din comunitate: O şansă în plus!, Copiii de Cristal
 • Premiu special ISJ Braşov: Constantin Doina, coordonator Antipa BvSNAC, Denisa Roman, Alin Tănasă
 • Premiu special Casa Mureşenilor: Marian Posea
 • Premiu special DJST Braşov: Alina Năstase, Cristina Benedescu
 • Voluntar Colors: Andreea Pană
 • Voluntari Colors – seniori Open Park Festival: Anna Haită, Anna Pană, Viorica Gyulai, Ana Sava, George Sava
 • Cel mai simpatic voluntar: Cezar Crican, Clubul pentru Protectia Naturii si Turism
 • Coordonatorul de voluntari al anului: George Apostu, Crucea Roşie Filiala Braşov
 • Voluntarul anului: Mădălina Aştefănoaei, Fundaţia Hospice Casa Speranţei
 
 
 
 
 
 
 
 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional