Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7240 - 03 iul 16:31

Premierul Ludovic Orban: Vreau ca peste 6 ani să spun că toate „drumurile duc la Braşov”

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 22 iunie 2020

Şeful Guvernului a anunţat „sume fără precedent” pentru judeţul nostru. Aeroport, autostrada Braşov - Sibiu, autostrada Braşov - Bucureşti, legătură rapidă CFR cu graniţa de Vest, legăturăcu portul Constanţa

Premierul Ludovic Orban: Vreau ca peste 6 ani să spun că toate „drumurile duc la Braşov”

Aflat vineri la Braşov, premierul României, Ludovic Orban, a anunţat că judeţul nostru va beneficia de  „sume fără precedent”. Declaraţia a fost făcută în timpul vizitei pe şantierul capătului de autostradă Râşnov-Cristian, la care lucrările vor fi terminate în luna noiembrie a acestui an. „În curând va fi gata un tronson de autostradă de doar 6,3 km, dar începutul este bun. Vreau ca peste 6 ani - ştiţi vorba «toate drumurile duc la Roma» - când voi veni în Braşov, să spun toate că «drumurile duc la Braşov». Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Braşovul şi nu numai Braşovul, ci toată România. Este vorba despre conexiunile dintre Braşov şi Coridorul 4 Paneuropean prin Autostrada Braşov - Sibiu. De asemenea, vrem să realizăm legătura dintre Braşov şi Bucureşti prin tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov şi să realizăm conexiunea dintre Bacău şi Braşov, una dintre variantele de conectare a Moldovei la coridoarele paneuropene. Nu în ultimul rând sunt convins că preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, va tăia panglica şi va primi primul avion Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav anul viitor. Deci, se va realiza şi conectarea Braşovului prin intermediul aeroportului internaţional pe toate rutele aeriene. În ceea ce priveşte transportul feroviar, care este prioritar la nivel european, Braşovul trebuie să aibă legătură cu graniţa de vest, prin modernizarea până la Curtici a infrastructurii feroviare. De asemenea, trebuie să aibă legătură cu portul Constanţa”, a declarat premierul.
Totodată, Orban a declarat că „obiectivele de investiţii pe care ni le-am propus sunt fundamentale. Dacă te uiţi pe hartă, Braşovul este inima României, iar aceste conexiuni de transport trebuiau făcute mai mult. Ne propunem să alocăm pentru aceste investiţii, pentru Braşov, sume fără precedent”.
În ceea ce priveşte Autostrada Comarnic-Braşov, Orban a amintit că acesta trebuia să se realizeze de mulţi ani. „În anul 2008 am lăsat procedura pentru construcţia autostrăzii prin parteneriat public-privat. Mai trebuia să se facă negocierea finală. De atunci, singurul tronson de autostradă este cel pe care suntem acum (Râşnov – Cristian, cu o lungime de 6,3 km, n.r.)”.


 
„Obiectivul nostru prioritar îl reprezintă investiţiile în infrastructură”
Premierul subliniat faptul că România „are nevoie ca de aer de modernizarea infrastructurii şi din cauza aceasta obiectivul nostru prioritar îl reprezintă investiţiile în infrastructură - de transport, energetică, de sănătate, unde există extrem de multe proiecte care sunt derulate atât de Primăria Braşovului, cât şi de Consiliul Judeţean. Consiliul Judeţean, de exemplu, a avut o alocare record de cheltuieli pentru sănătate de peste 50 de milioane. Nici un consiliu judeţean nu a alocat atâtea resurse pentru proiectele de modernizare care unele dintre ele, este adevărat, sunt sprijinite şi de la nivel guvernamental prin Compania Naţională de Investiţii”.

Mesajul de pe şantierul aerogării: „Dacă mai există nevoia susţinerii financiare, noi suntem dispuşi să sprijinim în continuare proiectul aeroportului”
Ludovic Orban a vizitat vineri şi şantierul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, iar cu această ocazie a anunţat că Guvernul va susţine acest obiectiv de investiţii, inclusiv din punct de vedere financiar.
„Guvernul este alături de proiectele care se implementează la Braşov. Pentru Aeroport, Guvernul a alocat din bugetul de stat o sumă de 50 de milioane de lei. Este o investiţie capitală pentru această zonă. De asemenea, am discutat cu preşedintele Adrian Veştea şi dacă mai există nevoia susţinerii financiare, noi suntem dispuşi să sprijinim în continuare proiectul aeroportului. Mai exact, dacă vor exista probleme în ceea ce priveşte finanţarea de la bugetul local, noi suntem dispuşi să mai alocăm sume suplimentare la rectificarea bugetară”, a declarat Orban.
De asemenea, şeful Guvernului a afirmat că a văzut în presa braşoveană poze din 2008, când era ministru al Transporturilor şi a venit la Braşov pentru a participa la deschiderea şantierului de la aeroport. „Apoi, eu nu am mai avut treabă cu Ministerul Transporturilor. Acest proiect nu a fost susţinut şi mulţi spun că am făcut un gest electoral. Nu a fost vorba de un gest electoral, pentru că obiectivul nostru, ca Partid Naţional Liberal, dar şi al meu, a fost ca acest aeroport să se realizeze. Acest aeroport este fundamental pentru regiune. În Braşov vin aproximativ un milion de turişti în fiecare an, iar perspectiva de creştere a numărului acestora este clară şi va fi amplificată după darea în folosinţă a acestui aeroport”, a declarat Orban.


 
„Lucrările la aerogară sunt finalizate în proporţie de 30%”
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a prezentat stadiul lucrărilor la aeroport, amintind că firma care se ocupă de realizarea terminalului are un progres de peste 20 de zile faţă de graficul stabilit iniţial.
„Lucrările la aerogară sunt finalizate în proporţie de 30%. Am toată convingerea că cele trei şantiere care sunt deschise la aeroport, respectiv terminal, cu o valoare de 36 de milioane de euro, cel de sistematizare pe verticală şi balizaj, cu o valoare de 11,5 milioane de euro şi lucrările la nouă obiective necesare funcţionării aeroportului, cu o valoare de 8 milioane de lei, vor fi terminate, în mare parte, în acest an. Ne dorim ca în 2020 să închidem două dintre şantiere şi mă refer aici la lucrările la cele nouă obiective şi la sistematizarea pe verticală. De asemenea, din ceea ce am discutat cu constructorul, vom avea un progres de 90 % şi la terminal. În felul acesta vor mai rămâne de făcut lucruri puţine pentru ca acest obiectiv extrem de aşteptat de braşoveni şi de români să prindă contur. Nu construim orice fel de aeroport, ci aeroportul viitorului. Practic, vom avea al treilea al treilea terminal din România ca mărime, după cel de la Otopeni şi Cluj. De asemenea, multe companii aeriene sunt interesate să opereze de pe acest aeroport. Totodată, acest aeroport poate deveni cel mai important HUB cargo din Transilvania”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care a participat şi el la vizitarea aeroportului, a amintit că, în urmă cu trei luni, când a mai fost pe şantier a văzut o groapă.
 
Spitalul Regional Braşov, realizat printr-un „parteneriat public privat inteligent”
În cerea ce priveşte proiectul Spitalului Regional Braşov, implementat de Primăria Braşov, Orban a declarat că l-a prezentat conducerii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. „I-am transmis preşedintelui BERD că Guvernul României este dispus să se implice în implementarea acestui proiect care, cel mai probabil, se va realiza printr-un parteneriat public privat, care va include atât Primăria Braşov, cât şi Consiliul Judeţean, Guvernul şi finanţatori privaţi”, a mai spus Orban.

+1 -5

Comentarii

'Willy'

2020-06-22 23:50:06


'@Kemény vezi ca ai incurcat punctele cardinale.'

'Barbu Gh.'

2020-06-22 18:30:35


'@Khomenei, sub nici-o formă și în nici-un caz nu sunt prioritare legăturile spre Răsărit, spre Miticistan.\nCeea ce ne interesează pe noi sunt legăturile spre Vest, spre partea dezvoltată a Europei, nu spre Haules-Bucales, capitala hoției, minciunii, pomenilor și ilegalităților. Fabricile și uzinele din Brașov au ca destinație a producției lor Occidentul industrializat, nu Balcanii subdezvoltați. Asta este, rentabilitatea economică, pragmatismul ne face să ne preocupăm ca să avem căi de transport cât mai diversificate, rapide și trainice spre vest.'

'Kemény'

2020-06-22 16:31:29


'In sfarsit un prim ministru care spune lucrurilor pe nume. Legatura cu Bucuresti si portul Constanta, feroviar si prin autostrada. Sunt prioritare. Sa speram ca le va si face. Deja se simte un optimism prea ridicat, cred eu, printre companiile din Brasov. Oricum succes. '

'Barbu Gh.'

2020-06-22 11:38:45


'Peste 6 ani veți fi lângă țărăniști, Horgane! Lângă ei și cei 15.000 de specialiști ai lor.\nVeți face, veți drege, veți implementa.... TU ZI-NE UN LUCRU, CÂT DE MIC, FĂCUT DE VOI. Că uite că timpul a trecut! Și trece. PENSIILE SPECIALE, HORGNE, ĂLEA PE CARE VOI NU LE DESFIINȚAȚI, NU INTRĂ LA INVESTIȚI, HORGANE, SĂ ȘTII!!\nCâți ani au trecut din 2008? Ce-ai făcut în 2008, Horgane? Și atunci, că noi nu uităm, tot așa implementai, urma să faci, urma să construiești... Nu uităm. Și nu am uitat și că nu ai făcut nimic ca ministru. Dacă nu ai făcut atunci, oare cum vei face acum???\nAuzi: „legăturăcu portul Constanţa” Horgane, C-ța este departe, noi vrem cu Sibiul. Măcar nu ne mai încurca, lasă-ne o autonomie mai mare și o va face Brașovul, fără Micul Mumbai. '

'Lazar'

2020-06-22 09:00:50


'A nu se uita Sala Polivalenta si conexiunea aeroportului pe calea ferata\ncu zona metropolitana Brasov.\nAutoritatile brasovene sa profite din plin de aceasta ocazie de sprijin financiar din partea Guvernului ceea ce nu sa intamplat niciodata.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional