Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8170 - 25 apr 08:47

Premieră pentru Braşov: restaurante închise definitiv de ANPC

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 27 ianuarie 2023

Premieră pentru Braşov:  restaurante închise definitiv de ANPC

Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a făcut în perioada „Comandamentului de Iarnă”, respectiv 12 decembrie 2022 – 13 ianuarie 2023, 443 de controale la operatori economici din Braşov şi Poiana Braşov. În total, comisarii de la Braşov şi cei delegaţi de la Bucureşti au aplicat amenzi în valoare de aproape 3 milioane de lei.
La Braşov, au fost închise definitiv două localuri. Este vorba despre Bistro Simone şi Pizzeria della Nonna. Potrivit comisarilor, amenzile pe care le-au primit administratorii firmelor sunt de 25.000 de lei în cazul Bistro Simone şi de 35.000 de lei, în cazul Pizzeriei della Nonna.

Nereguli descoperite la Bistro Simone
„În bucătărie pavimentul era deteriorat cu fisuri, denivelări, acumulări de mizerie. Blocul alimentar nu poseda zone uşor lavabile, tavanul prezinta acumulări de fum, ustensile bar/Bucătărie, întreg spaţiul de bucătărie era neigienizat cu exfolieri de vopsea, depuneri de impurităţi pe zone extinse . Utilajele, maşina de gătit, hota prezentau acumulări de impurităţi de culoare neagră şi rugină. Spaţiile frigorifice erau neigienizate cu chedere deteriorate. La spaţiul de spălare veselă suprafeţele erau neigienizate, ustensilele din bucatarie nu asigurau securiatatea preparatelor culinare, linguri de lemn crăpate cu acumulări de impurităţi, burete de vase din sârmă, unitatea nu avea spaţii pentru prelucrări preliminare. La produse privind : lapte bătut nu se specifica dlc după deschidere. În zona barului se aflau torturi fără elemnete de identificare in afara spaţiilor frigorifice, iar temperatura ambientala era de + 19,5 grade. Pentru nerespectarea condiţiilor, care asigura prepararea produselor culinare finite, s-a propus oprirea definitiva a unităţii conform ART 56 aliniat 1 lit c”, a declarat pentru BizBraşov.ro Mihai Culeafă, vicepreşedintele ANPC.
Contactaţi telefonic de redacţia BizBraşov.ro, reprezentanţii Bistro Simone nu au dorit să comenteze.

Nereguli descoperite la Pizzeria della Nonna
„În spaţiul de producţie materiile prime nu aveau elemente de identificare, nu s-a putut stabili o trasabilitate a acestora, preparatele culinare rezultate în condiţiile menţionate nu asigurau securitatea produselor finite. Parte din inventarul folosit în bucătărie nu era propriu utilizării profesionale, prezenta materiale improprii. Spaţiul de producţie prezenta suprafaţe ce puteau contamina preparatele culinare şi anume: tubulaturi de aerisire neigienizate, plitele maşinilor de gătit neigienizate.Tot în spaţiul de producţie s-au găsit depozitate tăvi cu urme de folosire, cu strat de resturi arse. Ţeava de gaz care trecea prin bucătărie nu este vopsită cu vopsea lavabilă şi prezenta zone exfoliate. Congelatorul din spaţiul de preparare avea rafturile acoperite cu gheaţă. Nu se respectau vecinătăţile admise în cazul depozitării materiilor prime şi preparatelor culinare finite. Existau produse la care s-a schimbat starea termică. S-a constatat că operatorul economic, după măsura dispusă prin procesul verbal 1059798 din 16. 12 . 2022, că funcţionează având clienţi , dovadă fiind bonurile fiscale. S-a constatat ca existau deficienţe ce au fost constatate şi anterior. Pentru nerespectarea măsurilor, săvarşirea repetată si neîndeplinirea măsurilor dispuse de ANPC prin procesele verbale anterioare s-a propus închiderea unităţii”, a declarat pentru BizBraşov.ro Mihai Culeafă, vicepreşedintele ANPC.
Contactaţi telefonic de redacţia BizBraşov.ro, reprezentanţii pizzeriei della Nonna nu au vrut deocamdată să comenteze.

Comentarii

'Anaid'

2023-01-31 14:34:45


'Bistro dell arte,pe când?'

'Carmem'

2023-01-30 01:53:40


'Mai multe controale în domeniul alimentar, totuși alimentația este o parte importanta a sănătății! '

'Paul'

2023-01-29 19:00:02


'Ce nume are vicepreședintele de la ANPC Mihai \"cu leafă\" :)) nu-l lăsați pe Mihai de la ANPC fără leafă:))'

'Ana'

2023-01-29 09:07:51


'Regret inchiderea Bistroului Simone. Acolo am simtit ca se pregateste mancarea cu pasiune si responsabilitate. Ei sunt cei care foloseau ingrediente proaspete si de buna calitate. Iar bucatarul era foarte talentat. Mi.a placut si atmosfera din curtea bistroului. Sper sa revina \"Simone\".'

'M'

2023-01-29 06:58:28


'Într-adevăr la Simone am mancat de multe ori si nu am patit nimic. In shimb, la pomul laudat de sub Tampa, am fost acum 2 ani sa mananc cu prietenul meu. Foarte fancy mancarea, locația, nu la fel de fancy a fost toxiinfectia de dupa, pe care am avut o amamdoi. De 2 ani nu am mai pus piciorul pe acolo.\nNu zic sa nu se faca controale, dar mai degraba acestea ar trebui sa aiba un scopul dd a verifica si de a prilejui remedierea deficientelor gasite. Mi se pare prea punitiv, sa inchizi de tot un restaurant, daca oamenii aia isi doresc si realizeaza remedierea deficientelor constatate'

'Laura'

2023-01-28 18:43:40


'Informația dv. este greșită. Ar trebui sa vă informați mai bine. Pizzeria della Nonna tocmai s-a redeschis săptămână aceasta.'

'Adrian'

2023-01-28 08:36:08


'Bistro Simone - din pacate s-a inchis unul dintre restaurantele care chiar facea mancare de care nu gasesti la celelalte 90% dintre restaurantele din Brasov, care nu fac decat burgeri, pizza sau gratare, ni pe acelea nu stiu sa le faca. Multe dintre restaurantele din Brasov nici macar banala ciorba nu stiu sa o faca ca lumea.\nSimone avea intradevar bucataria mai putin modernizata, ca acasa, dar aveau grija de mancare si eu sau altii care am consumat de la ei nu am avut niciodata probleme digestive de la mancarea lor, ceea ce nu pot spune despre celelalte macar 50% dintre restaurantele din Brasov.\nPuteau fii mai omenosi agentii acestia OPC, sa le suspende activitatea dar sa le indice exact ce trebuie sa faca pentru a putea ulterior relua activitatea. \nNu trebuie dat in cap celor care incearca sa faca ceva in urbe!\nOPC Brasov ar teebui sa verifice macar de 2 ori pe an fiecare restaurant pentru a se evita probleme. Inclusiv despre cat de bine sau nu e facut fiecare fek de mancare din meniu.\n'

'Radu Ivanciu '

2023-01-27 16:24:34


' BRAVO. Super continuați acțiunea. '

'Barbu Gh.'

2023-01-27 06:25:09


'Să nu uităm că O.P.C.-ul central a făcut ordine, nu cel local. Trântele bugetare locale pur și simplu zăceau în birouri pe salarii mari și atât. Ani de zile nu i-au deranjat pe respectivii. Probabil de aceea a și fost pus unul fără pregătire în domeniu: să nu deranjeze pe nimeni.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie