1 CZK = 0.1934 RON

1 MXN = 0.2037 RON

Editia 7476 - 16 iun 05:38

Porumbeii, apăraţi de la Braşov: Scrisoare deschisă către primarul Timişoarei, Dominic Fritz

Autor: Ana ŢÎRCĂ

Publicat la 02 iunie 2021

Asociaţia Milioane de Prieteni Braşov a trimis o scrisoare deschisă către primarul Timişoarei, Dominic Fritz. Organizaţia braşoveană îi cere edilului şef al oraşului de pe Bega să reconsidere decizia prin care cetăţenii care hrănesc porumbeii sunt sancţionaţi. Odată cu alegerea unui primar care este cetăţean german, românii sperau că acesta va aduce idei din Vestul Europei la Timişoara.
„Mulţi dintre românii care au susţinut candidatura dumneavoastră la Primăria Timişoara s-au gândit probabil că, fiind cetăţean german, veţi promova idei constructive de civilizaţie şi dezvoltare economică. Este regretabil să constatăm că în locul educaţiei civice şi de protecţie a animalelor, domeniu în care Germania este una dintre cele mai evoluate ţări, aţi ales să amendaţi cetăţenii care hrănesc porumbeii. În Piaţa San Marco, unde sunt monumente de o inestimabilă valoare universală, nu se interzice turiştilor acest gest de compasiune. La Veneţia, în locuri special amenajate, s-au instalat dispozitive automate de hrănire a porumbeilor în schimbul unei monede. Nu cunosc nici un oraş din Germania care să fi luat o astfel de măsură, sau măcar similară cu cea pe care aţi luat-o la Timişoara. Cunosc însă primării din multe ţări europene, printre care si din Franţa, care au luat măsuri pentru protejarea monumentelor si clădirilor cu plase speciale. Este mai uşor însă să interzici copiilor bucuria de-a hrăni porumbeii decât să găseşti soluţii administrative”, a declarat Cristina Lapis, preşedinte Asociaţia Milioane de Prieteni.
Cristina Lapis spune că nu cunoaşte niciun oraş din Germania care să fi luat o astfel de măsură, sau măcar similară cu cea pe care a luat-o edilul de la Timişoara. În schimb, primării din multe ţări europene, printre care si din Franţa, au luat măsuri pentru protejarea monumentelor si clădirilor cu plase speciale. Instalarea automatelor pentru hrănirea porumbeilor ar fi o idee bună şi în România, în opinia Cristinei Lapis. „În România şunt prea mulţi urşi, prea mulţi câini, prea multe pisici şi acum chiar şi prea mulţi porumbei!!! Vrem să exterminăm toate animalele şi omul să rămână singur pe această planetă? Vrem să producem un dezechilibru grav în lanţul trofic? Se pare că, în domeniul protecţiei animalelor, România merge de ani buni în sens invers faţă de ţările Uniunii Europene”, a mai spus Cristina Lapis.
Preşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni a încheiat cu un citat din Mahatma Gandhi: „Măreţia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care sunt tratate animalele”.

'Marcu'

2021-06-03 19:57:39

'Dna Lapis ar face mai bine daca s-ar ocupa de drepurile oamenilor daca tot are timp la dispozitie. Dar asta e prea greu. Aștept o scrisoare deschisa pt drepturile șobolanilor.'

'Nans'