Curs BNR

1 EUR = 4.9726 RON

1 USD = 4.5313 RON

1 GBP = 5.7463 RON

1 XAU = 296.8710 RON

1 AED = 1.2339 RON

1 AUD = 3.0003 RON

1 BGN = 2.5424 RON

1 BRL = 0.9302 RON

1 CAD = 3.3338 RON

1 CHF = 5.1634 RON

1 CNY = 0.6357 RON

1 CZK = 0.2047 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.1466 RON

1 HUF = 1.3150 RON

1 INR = 0.0544 RON

1 JPY = 3.0662 RON

1 KRW = 0.3506 RON

1 MDL = 0.2543 RON

1 MXN = 0.2641 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7852 RON

1 PLN = 1.1455 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0510 RON

1 SEK = 0.4374 RON

1 TRY = 0.1566 RON

1 UAH = 0.1245 RON

1 XDR = 6.0543 RON

1 ZAR = 0.2445 RON

Editia 8075 - 29 noi 22:05

„Pontajul” Coliban, scris de liberali

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 03 noiembrie 2023

„Pontajul” Coliban, scris de liberali

Viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu, a ieşit joi, 2 noiembrie, la contraatac şi i-a făcut primarului Allen Coliban o scurtă evaluare a activităţii şi performanţelor. Reacţia vicelui vine după ce primarul a introdus pe ordinea de zi a plenului Consiliului Local din 31 octombrie o hotărâre privind demiterea viceprimarului.
„Prin acest proiect de hotărâre el a încercat să scape de un adversar politic incomod şi să deturneze atenţia braşovenilor de la adevăratele probleme ale oraşului”, a declarat Rusu.

N-a vrut Polivalenta, acum se laudă cu ea
Printre altele, Sebastian Rusu i-a reproşat primarului că era pe punctul de a pierde finanţarea de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii, pentru Sala Polivalentă. „Iniţial el nu-şi dorea acest proiect. Prin atribuţiile mele din acel moment, am reuşit să accelerez proiectul, deşi a existat o încercare de întârziere a acestuia. Acţiunea mea a condus la nemulţumirea primarului. Documentele oficiale demonstrează că am semnat personal actele de predare a amplasamentului către Compania Naţională de Investiţii încă din luna mai a anului 2021. În caz contrar, am fi putut pierde întreaga investiţie. La scurt timp după ce am semnat documentele, mi-au fost retrase atribuţiile în ceea ce priveşte investiţiile. Între timp, viziunea primarului s-a schimbat, iar acum îşi construieşte capital de imagine pe baza unui proiect pe care, iniţial, l-a blocat”, a declarat Rusu.

Platforma Rulmentul, blocată „pentru studii”
Un alt proiect cu probleme amintit de viceprimar este cel legat de proiectul de reconversie a platformei Rulmentul, pentru care documentaţia trebuia să fie gata, însă, a menţionat Sebastian Rusu, proiectul a fost tras pe linie moartă, pentru a se realiza unele studii.

Hărţuire în Primărie?
„Atribuţiile mele au fost retrase nu doar din cauza semnării actelor de predare către CNI a  amplasamentului sălii polivalente. De nenumărate ori angajaţi ai Primăriei mi-au semnalat că primarul foloseşte sistemul de camere de supraveghere şi monitorizare acces într-un mod neadecvat, inclusiv pentru scopuri personale. În acest sens, am încercat să iniţiez un proiect la Consiliul Local, dar primarul a refuzat să îl includă pe ordinea de zi. Voi cere un control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, pentru a se clarifica şi această situaţie”, a mai spus Rusu.

„Administraţia nu se face din birou”
Pe de altă parte, după ce primarul a spus despre Sebastian Rusu că nu se pontează şi că nu este văzut prea des pe la birou, acesta din urmă a spus că îşi petrece mult timp pe teren. „Încă de la început mi-a reproşat că fac «micromanagement» merg să verific cum se asfaltează o stradă sau cum se montează un semafor. I-am, explicat de atunci că administraţia se face pe teren şi că trebuie să fim în mijlocul oamenilor, să stăm de vorbă cu ei. El a prezentat pontaje în şedinţa Consiliului Local, ca «argument» pentru demiterea mea. Ţin să îi aduc aminte activitatea mea nu se încheie după 8 ore, iar când este nevoie merg şi la 2 noaptea pe teren, pentru a semna documentele de capturare sau relocare a urşilor”, a continuat Rusu.

Ce a reţinut Curtea de Conturi
Din evaluarea făcută de viceprimar nu a lipsit subiectul „Curtea de Conturi”. Astfel, Rusu a reamintit că Primăria Braşov a pierdut definitiv procesul în care a încercat să anuleze decizia Curţii de Conturi, în care, pe lângă problemele legate de FC Braşov au fost constatate şi nereguli în ceea ce priveşte catacombele de După Ziduri.
„Accesul în Catacombele Braşovului a fost permis Asociaţiei Amural de către viceprimarul Flavia Boghiu, persoană cu care această asociaţie a schimbat mail-uri şi persoană în biroul căreia au fost văzuţi de nenumărate ori reprezentanţii asociaţiei. Curtea de Conturi reţine că eu, în calitate de viceprimar, am formulat o plângere adresată DNA – Direcţia Teritorială Braşov, care face obiectul dosarului 91/P/2021. Acest dosar iniţial a fost clasat, iar ulterior, în urma plângerii împotriva soluţiei de clasare, întocmită de mine, cazul a fost redeschis, Tribunalul Braşov confirmând măsura reînceperii urmăririi penale. Printre persoanele cu privire la care urmează să se efectueze cercetări se află nu doar Boghiu Flavia, ci şi Coliban Allen”, a mai spus viceprimarul.

Sebastian Rusu rămâne doar cu Cimitirul Municipal: „Atât s-a putut”
Pe de altă parte, viceprimarul a spus că în şedinţa cu şefii instituţiilor din Primăria Braşov de joi, 2 noiembrie, Allen Coliban a anunţat că îi va retrage lui Rusu şi alte atribuţii. „A anunţat că mă va lăsa doar cu Cimitirul Municipal, afirmând că «atât s-a putut». Am primit de aproximativ o lună coordonarea acestui serviciu aflat în subordinea RIAL SRL. Am cerut informaţii de mai bine de trei săptămâni, iar directoarea RIAL mi-a spus că trebuie să merg la ea pentru a-i cere date. Cer aceste informaţii pentru Braşovul este într-o situaţie critică din acest punct de vedere: Cimitirul Municipal este plin în proporţie de 95% dacă mai apare o pandemie riscăm să nu avem unde să ne mai îngropăm morţii”, a încheiat Rusu.

 

Comentarii

'Barbu Gh.'

2023-11-03 10:38:31


'Al naibii vice, cum mai muncește el non-stop. N-a zemnat condica, e absent. Sau bugetarii au program ,,liber ales\". La ei nu e cu prezență obligatorie? Face care cum vrea și ce vrea?'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie