Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7297 - 22 sep 16:38

PNL Brașov vrea să își consolideze poziția de partid al primarilor la alegerile din 27 septembrie

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 04 sepembrie 2020

Adrian Veștea: „La alegerile trecute am avut 43%. Acum vrem să ajungem la 45 %”. Marcel Boloș: „Am venit să confirm, încă o dată, susținerea pe care Guvernul o acordă municipiului Brașov și județului Brașov”

PNL Brașov vrea să își consolideze poziția de partid al primarilor la alegerile din 27 septembrie

Liberalii brașoveni și-au propus să își consolideze poziția în județul nostru după alegerile din 27 septembrie. Obiectivul a fost anunțat de președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, în cadrul lansării oficiale a candidaților liberali din Țara Bârsei, ce s-a desfășurat joi la Brașov, în prezența Ministrului Fondurilor europene, Marcel Bolos.
„Ne propunem să obținem un scor categoric, atât la nivelul Consiliului Județean Brașov, cât și la nivelul fiecărei localități. La alegerile trecute am avut 43%. Acum vrem să ajungem la 45%”, a anunțat Veștea.
Listele de candidați pentru funcția de primar au suferit unele modificări față de alegerile locale din anul 2016. Astfel, președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că „au fost unii colegi care au avut chiar și cinci mandate, iar acum au luat decizia de a renunța. Este cazul primarilor din Hărman, Ucea, Cața, Sânpetru, Prejmer sau a celui din Homorod, care a avut chiar 20 de ani de mandat. Colegii care au care au renunțat la candidatură îi susțin pe cei noi și vom avea certitudinea că toate aceste primării vor avea, în continuare, conducere liberală. Avem și colegi primari care sunt la al doilea, al treilea sau chiar la al cincilea mandat, iar aceștia au foarte multă experiență. Exact cum am demonstrat și la alegerile din anul 2016, ne-am propus ca PNL să rămână partidul primarilor și al administrației locale ”.  

Oameni care construiesc România
Pe de altă parte, Marcel Boloș a definit lansarea candidaturilor lui Adrian Veștea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov și a lui George Scripcaru pentru un nou mandat de primar drept un „prilej deosebit” și a spus despre cei doi că sunt oameni care construiesc România.
„Ei se implică în procesul de reconstrucție și de regândire traiului din comunitățile locale pe care le conduc. Parteneriatul existent între Consiliul Județean și Primăria Brașov ar fi de dorit să fie în toate județele din România. Mi-aș dori astfel de parteneriate pentru ca România anului 2030 să arate altfel decât cea a anului 2020. Am venit să confirm, încă o dată, susținerea pe care Guvernul o acordă municipiului Brașov și județului Brașov. Am venit să confirm, încă o dată, sprijinul pentru proiecte precum trenul metropolitan sau construcția noului spital al Brașovului. Sprijinul nostru este necondiționat”, a declarat Boloș.  Nu în ultimul rând, el a amintit de proiectul de regenerare urbană, ce presupune transformarea unei părți a fostei platforme industriale Rulmentul în zonă de agrement.

Un prieten al Brașovului
La rândul său, primarul Brașovului, George Scripcaru, a amintit că este optimist în ceea ce privește dezvoltarea municipiului în următorii patru ani. De altfel, el menționat că pregătirea documentațiilor pentru construirea noului spital al Brașovului este în grafic. Printre altele, el a anunțat că tot pentru joi a fost programată o discuție a ministrului Fondurilor Europene cu specialiștii firmei care pregătesc Studiului de fezabilitate, pentru a se identifica soluții de obținere a unor finanțări nerambursabile pentru acest proiect. Aceste discuții vin în contextul în care premierul Ludovic Orban a anunțat în 27 august la Brașov să spitalul regional ar putea beneficia de finanțare europeană  prin Programul de Reziliență și Cooperare.
Totodată, edilul brașovean a declarat că în următorii ani va fi nevoie de o viziune integrată în ceea ce privește dezvoltarea Zonei Metropolitane Brașov. „Este nevoie ca Primăria Brașov, Consiliul Județean Brașov dar și primăriile localităților limitrofe să gândească proiecte comune”, a argumentat Scripcaru.
De asemenea, primarul a precizat că Ministerul Fondurilor Europene este în partener important pentru autoritățile brașovene. „Sunt convins că aceste proiecte integrate au o șansă să fie incluse într-un program european de finanțare. Ministrul Marcel Boloș este un prieten al Brașovului cum nu a avut orașul nostru altul. De fiecare dată când am fost la minister, la București, am găsit toată deschiderea in partea lui Marcel Boloș. Am stat și câte două sau trei ore pentru a pune la punct detaliile unui proiect”, a continuat reprezentantul Primăriei Brașov.

Aeroportul Brașov și noul spital, pe lista de priorități a Consiliului Județean Brașov
Totodată, Adrian Veștea și-a făcut un scurt bilanț al mandatului de președinte al Consiliului Județean Brașov, precizând că în acest moment sunt în derulare mai multe proiecte importante. „Sunt multe ambulatorii ale spitalelor care vor beneficia de fonduri europene. De asemenea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență se construiește o unitate nouă de primiri urgențe, printr-un proiect derulat de Guvernul României cu bani de la banca mondială. De asemenea avem în derulare mai multe proiecte privind eficientizarea energetică a unor clădiri ale spitalelor”, a explicat Veștea.
El a mai spus că un obiectiv important este ca administrația județeană și municipalitatea brașoveană să construiască spitalul clinic județean de urgență. „Suntem într-o etapă destul avansată în ceea ce privește acest proiect, atât în ceea ce privește lucrările la utilități, cât și în ceea ce privește documentațiile”, a menționat președintele CJ Brașov.

De la 0 lei la 300 de milioane de euro
Totodată, reprezentantul administrației județene a menționat că în această perioadă sunt în implementare proiecte cu finanțare europeană, asta în care, până în anul 2016 nu a fost accesat nici un leu din această sursă de finanțare. „Acum avem proiecte în implementare cu o valoare totală de peste 300 milioane de euro, din fonduri europene. De asemenea, avem în implementare și proiecte cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, plus cele finanțate din bugetul propriu”, a continuat Adrian Veștea.

În ceea ce privește aeroportul, președintele Consiliului Județean Brașov a amintit că acesta este principalul obiectiv al județului. „Despre acest proiect se vorbește tot mai puțin în campania electorală, pentru că lucrările progresează vizibil”, a continuat Adrian Veștea.
Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Brașov a anunțat că în perioada următoare administrația județeană brașoveană, cu sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, va pregăti mai multe proiecte cu finanțare nerambursabilă prin Programul de Reziliență și Cooperare (o axă de finanțare diferită e Programul Operațional Regional). „Obiectivul nostru este ca județul Brașov să fie unul care accesează fondurile europene”, a declarat Veștea.
 

Cu ce candidați va încerca PNL să câștige primăriile din Țara Bârsei
Brașov – George Scripcaru
Codlea – Erwin Albu
Săcele – Sterpu Ciprian
Ghimbav – Ionel Fliundra
Liviu Butnariu – Râșnov
Zărnești – Ionuț Banciu
Predeal – Sorin Ciobanu
Bod – Bodean Gheorghe
Bran – Cosmin Feroiu
Budila - Marșavela Irimia
Cristian - Gicu Cojocaru
Crizbav – Colțea Gheorghe
Dumbrăvița – Popa Zachiu
Feldioara – Sorin Taus
Fundata – Marian Pâtea
Hălchiu – Drugan Petru
Hărman – Onoriu Velican
Holbav – Gligoraș Ioan
Măieruș - Nistor Boreiceanu
Moieciu – Mircea Manea
Poiana Mărului - Drăgoiu Ioan
Prejmer – Mihai Apafi
Sânpetru – Sebastian Poiană
Tărlungeni – Severius Beșchea
Teliu – Dorinel Blendica
Vama Buzăului - Gal Ștefan 

Comentarii

'Kemény'

2020-09-04 10:01:34


'Este o mare pacaleala acest partid. Brasovenii vor realiza asta dupa alegeri. Vor sa ne pacaleasca cu aeroportul, dar noul spital nu va fi. Vom ramane cu Marzescu, Neuro, Steagu, Tractoru. Si ne vor pacali si la autostrazi. In urmatorii 20 nici o autostrada nu va fi facuta in Brasov. Asa ca merci de aeroport, dar votez cu altii. Ca asa e in politica. Nu ma indragostesc eu de nici un politician. Votez doar cu cei care imi reprezinta interesele. Iar astia NU vor face ceea ce vreau eu. Adica un spital mare, corect dimensionat(vezi rapoartele doctorului Dan Grigorescu), autostrazi, cale ferata rapida, un PUZ modern, de tip occidental, parcuri(ceea ce se dicuta acum nu i-au in considerare avand in vedere ca vin alegerile, au avut timp 20 de ani sa faca si nu au facut) si incurajarea companiilor autohtone.'

'Zexe'

2020-09-04 08:31:28


'Siglele avand fundalul intunecat = \"gauri negre financiare\" iar albul strident pe asemenea fundal = \"bani albiti doar pentru interlopi sustinatori si cotizanti\"; in genul capodoperei \"Nasul\".'

'Lazar'

2020-09-04 08:08:19


'Petru transportul metropolitan ar fi bine de studiat acest transport din regiunea Ruhr din Germania.'

'Zah Ioan'

2020-09-04 05:53:29


'Nu consider ca Scripcaru ar mai trebui reales. Nu a dovedit ca este apt de a moderniza si dezvolta rapid Brasovul la nivelul secolului XXI.Nu este interesat de activitatea subordonatilor aici referindu-ma la activitatea celor care se ocupa cu asociatiile de proprietari din municipiu acestia raspunzand obraznic sau de loc la sesizarile brasovenilor care se confrunta cu greutati din partea presedintilor de asociatii din cauza incompetentii lor( aici dau exemplu As, de Proprietari 56). Ceeace spun este o realitate evidenta, care se poate demonstra oricand.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional